İlk öğrenci sendikası kuruldu ?

blank&jones

New member
Türkiye'nin ilk öğrenci sendikası resmen kuruldu. 1.5 yıl önce çalışmalara başlayan öğrenciler bugün ilk olağan kongrelerini yaptı. Sendikada başkan ve delege sistemi olmayacak. Kararlarda herkesin söz hakkı olacak.

Sendikada başkan yok, kararda herkes söz söyleyecek

Üniversite öğrencilerinin hedefi, sorunlarını duyurabilmek ve çözmek. Türkiye'nin ilk öğrenci sendikasını kurmak 1.5 yıl önce yola çıktılar ve ilk genel kurulda Genç-Sen'i resmen kurdular.

Sendika DİSK'e bağlı. Bir başkanı yok. Onun yerine temsilciler meclisi ve yürütme kurulu olacak.

Her üniversite kendi temsilcisini kendi seçecek ve sendikaya gönderecek. Delege sistemi de olmayacak. İsteyen herkes oylamaya katılabilecek.

Hedef üniversitelerde öğrencilerin sorunlarını yüksek sesle anlatabilmek ve çözmek:

"Ulaşım fiyatlarının düşürülmesi harçların kaldırılması, fotokopiden tuvaletlerdeki sabuna kadar birçok sorunla mücadele edeceğiz. Paralı eğitim, hayatımız üzerine söz ve karar hakkı olmaması, geleceğimizin güvencede olmaması bunlara karşı faaliyet belirlenecek."

Öğrenciler daha özgür bir üniversite talep ediyor, yeni YÖK Başkanı'nın "üniversitelerde tüm yasakların kalkması gerektiği" mesajını ise somut ve inandırıcı bulmuyor:

"İlk konuşmasında 6 kez özgürlük ifadesini kullandı. Özgürlüıklerden bahsediyorsa, bunu nasıl inşa edeceğini açıklamalı. Somut şeyler duymak istiyoruz... Bizim yasak algılamalarımızla YÖK'ün okul yönetimlerinin yasağı farklı. Herkesin yasağı kendine..."

http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&haberID=412215
 

HTML

Üst