İlginç bir sorun: Wireless kopuk kopuk çalışıyor...

keremk

New member
Reaction score
0
arkadaşlar, aradım taradım, ne Türkçe ne ingilizce benzer bir vaka bir malumat bulamadım.... benim bilgisayarda dahili bir wireless card var (Intel(R) Pro/wireless 3945ABG).. bir zamanlar güzel güzel çalışıyordu... şimdi ise kafasına göre bazen normal çalışıyor, bazen de 1/3 hızla çalışıyor....

başka bir bilgisayardan gene wireless hız testi yapıyorum 8-10 defa, her defasında 800 civarı bir hız yakalıyor... benim bilgisayarla yapıyorum 8-10 defa, genelde 300-400 hız alıyorum... nadiren normal 800 hıza çıktığı da oluyor ama...

normal kullanımda da, bazen yavaşlığı hissediyorsunuz, bazen de bağlantı 10-20 saniye donuyor, hiç veri alışverişi olmuyor... önceden bağlantı 10-20 saniye için tamamen kopuyordu ama son driver update'ten sonra kopmuyor, gene de alışveriş olmuyor ama...

önce kart sorunludur dedim, bir arkadaşın notebook'ta aynı model kartı buldum, değiştirdik bir kaç günlüğüne, bende sorun devam ediyor onda sorun yok.... böylece anladık ki sorun bir şekilde software'de.... kendimce yerel ağı kaldırıp yeniden yüklemek, adaptöre driverlarını ve softwareini update etmek gibi şeyler denedim ama sorun devam ediyor...

bir de şunu dene, şundan olabilir bundan olabilir diyebilecek biri var mı... çok makbule geçer...

işletim sistemi XP bu arada bilmek gerekirse... symantec antivirüs var... onun dışında online bitdefender ile taradım... sistem temiz görünüyor...

Hp mi kullanıyorsun? Hp lerde böyle bir problem var bazı modellerde ve donanımsal.

eğer değilse
1- software i güncelle.
2- risklidir firmware güncelle.

bence 1. sini yap. olmadı garantiye ver gitsin.

hocam sağolasın tavsiye için, bilgisayar dell, software güncelleme yaptım, adamlar da üründe bir şey yok, softwarededir problem diyor ki kart değişimi ile bundan eminiz....

Hp mi kullanıyorsun? Hp lerde böyle bir problem var bazı modellerde ve donanımsal.

eğer değilse
1- software i güncelle.
2- risklidir firmware güncelle.

bence 1. sini yap. olmadı garantiye ver gitsin.

Kardeş Symantec i kaldırıp birde adaware ile trojan taraması yapıp deneyebilirsin.
Sorun muhtemelen symantec ten kaynaklanıyodur.
Not: Devre dışı bırakma kaldırıp dene.

hocam sağolasın tavsiye için, bilgisayar dell, software güncelleme yaptım, adamlar da üründe bir şey yok, softwarededir problem diyor ki kart değişimi ile bundan eminiz....

önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :D

Geri