İkizlerin Kaderi de Bir

admiral

New member
Reaction score
0

Trabzonspor’da bu sezon hiç forma giyemeyen Piotr ve kiralık gittiği Celtic'te hayal kırıklığı yaşayan Pawel'ın dertleri de ortak...

Devre arasında Celtic’e kiralanan Trabzonsporlu Pawel Brozek, İskoçya’da da aradığını bulamadı ve nihayetinde ülkeden ayrıldı.

Yeterince forma şansı bulamamaktan şikâyetçi olan Brozek, teknik direktör Neill Lennon’un transferi öncesinde kendisine verdiği sözlerini tutmadığını söyledi. “İşler burada da planladığım gibi gitmedi. Daha fazla oynamak istediğim için takım değiştirmiştim. Takımdan ayrılırken şikayet etmeye başlayıp hocanın beni sevmediğini ve bu yüzden diğer oyuncuları bana tercih ettiğini söylemek istemiyorum. Fakat gerçek şu ki hiçbir şey Neil Lennon’un bana verdiği sözler doğrultusunda gelişmedi. Bana yeterli şans verilmedi ve futboldan uzak kaldım” ifadelerini kullanan Brozek, tüm bu talihsiz serüvene karşın Polonya milli takımı aday kadrosuna davet edilmeyi başardı.

29 yaşındaki futbolcu “Kadroya alındığımı televizyondan öğrendim. Celtic’te düzenli olarak oynayamadığım için endişelerim vardı ama insanlar bana kadroya çağrılacağımı söylüyordu. Tabii henüz kesin bir şey söylemek mümkün değil, zira teknik direktörümüz kadroyu 23 kişiye indirecek. Ne zaman ki final grubuna gideriz, o zaman Euro 2012’ye katıldığımdan emin olacağım” diye konuştu. Brozek, "Trabzon'da ve Glawsgow'da berbat bir sezon geçirdim, futbola açım" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Smuda da oyuncusuna güvenini koruyor: “Brozek yıllardır en yetenekli golcülerimizden biri. Arjantina’ya, Meksika’ya, Macaristan’a goller attı, hazırlanmak için üç haftası var, Euro 2012’ye katılıp kalitesini gösterebilir…”

Pawel, Ocak ayından bu yana yalnızca 3 maçta, toplamda 90 dakika sahada yer alabildi.

KARDEŞİ DE DERTLİ

İkizlerden Piotr ise Trabzonspor’da bu sezon hiç forma giyemeyerek belki de bir rekora imza attı... Euro 2012 kadrosuna da davet edilmeyen Piotr, yine de transfer dedikodularında anılıyor.

İddiaya göre Piotr Brozek, sol kanat arayışında olan eski takımı Wisla Krakow'un beş transfer adayı arasında. Polonyalının diğer rakipleri Łukasz Broź, Dudu (Widzew), Tomasz Lisowski (Korona Kielce) ve Mariusz Magiera (Górnik Zabrze).

Fakat bu isimler arasında transferine en düşük ihtimal olarak bakılan isim Piotr... Yaşadığı sakatlık sonrası bir türlü toparlanamayan ve sezon boyunca yalnızca 3 defa A2 liginde forma giyebilen 29 yaşındaki oyuncu hakkında yorumda bulunan Polonya milli takımı eski golcülerinden Radoslaw Gilewicz “Kulüp oyuncunun sadece yeteneklerine değil aynı zamanda sakatlık durumuna ve geçen sezon ne kadar oynadığına da bakacaktır” diyerek Piotr'ın durumunu değerlendirdi. Buna karşın, mali sıkıntılar içerisinde bulunan Wisla Krakow, sezon sonunda Trabzonspor’dan gönderilmesi neredeyse kesin olan Piotr’ı yedekler arasında tutuyor...​

Geri