İki gemi daha gönderiliyor

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

"Gazze'ye Özgürlük Hareketi"nin liderlerinden Greta Berlin, İsrail'in Gazze Şeridi kuşatmasına meydan okuma amacıyla bir yük gemisinin yola çıktığını, ikincisinin de içinde bir grup yolcuyla birlikte yola çıkacağını ifade etti.

En az 9 aktivistin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak İsrail içinden de eleştirilerin yükseldiği bildiriliyor. İsrailli yetkililer, gemide bulunan 671 aktivistten 50'sinin sınır dışı edilmek üzere İsrail havaalanına nakledildiğini belirtirken, kalanlarınsa gözaltılarının sürdüğünü ifade etti.

Özgür Gazze Hareketi yetkilisi Greta Berlin, örgütün Kıbrıs'taki bürosundan yaptığı açıkalamada, Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan bir yük gemisinin şu an İtalya açıklarında bulunduğunu, 36 kişi taşıyan başka bir geminin de bu gemiye katılmasının beklendiğini söyledi.

İki geminin bu hafta sonunda veya gelecek hafta başında bölgeye ulaşacağını belirten Berlin, "Bu inisiyatif durmayacak. Biz İsrail'in sonunda sağduyuya kavuşacağını düşünüyoruz. Gazze'ye uyguladıkları ablukayı kaldırmak zorunda kalacaklar ve bunu başarmanın yollarından biri de gemileri göndermeye devam etmektir" dedi.

kaynak

BM Ve AB Komisyonu Bişeyler Yaparsa Bu Konu Sükunetle Halolur Diye Düşünüyorum. Mısırın da Sınırı Açması Güzel Bi Gelişme Filistinliler Bizim Kardeşimizdir Herkes Elinden Geleni Yapmalıdır.

Ben bu çabayı anlayamıyorum türkiyedeki yaşayan fakir insanlar kardeşimiz değilmi madem bukadar sıkı kardeşsiniz hükümet neden helikopter silah alıyor bu israilden ve siz neden akp yi destekliyorsunuz çok yaman bir çelişki var ortada

bunları da mı vursunlar diye gonderiyoruz, nedir mesele?

..:.. biraz da kendı üLkemizdeki yoksuLları dusunsek tamam onLarıdda dusunueLım ama once üLkemiz yahu ..:..

Kendi ülkemiz için zekat verelim desek forumda kaç kişi çıkar ?
Zekat la olur bu işler .
Gidersiniz her türlü zevkinize para harcarsınız ama 2 kuruş zekat ı sadakayı çok görürsünüz ,
şurada 2 gemi koskoca filistin için 2 gemi yardımın böyle iğrenç eleştrisini yaparsınız ...
Şuna kalbimden inanıyorum ki , filistine yardım yapan ve oraya gönüllü olarak giden yurttaşlarımız , müslüman insanlar dır .. Müslüman diyorum , gerçek müslüman zekatınıda verir sadakasınıda ..
Oldu olacak bide burda nereye ne kadar sadaka zekat verdiler onu da yayınlasınlar belki o zaman susarsınız ...
Bu işlerle alakası olmayanlar en çok yorum yapan tipler ...

filistinde farkındamısınız ama ambargo var yane millet gercekten ac ve caresiz şü olaya muslumanlık olayı diye degil de insanlık diye bakın
aynı kuruluslar afrikayadaki ac insanlarada yardım yapıyor

Geri