İhtiyarlık Kaç Yaşında Başlar?

icemen

New member
Reaction score
0
Kristof Kolomb Amerika’yı keşfe çıktığı ilk yolculuğunda 50 yaşını çoktan aşmış durumdaydı.
Pasteur kuduz asısını bulduğunda 60 yaşındaydı.
Mimar Sinan, Süleymaniye camisini bitirdiğinde 70 yaşını geçmişti. Selimiye camisini tamamladığında ise 86 olmuştu.
Galileo, ayın günlük ve aylık çizimlerini yaparken 73 yaşındaydı.
Charlie Chaplin, 76 yaşında film yönetmenliği yaparak hala işinin başındaydı.
Goethe, en büyük eseri Faust'u ölümünden bir yıl önce, yani 82 yaşında bitirmişti.
Nobel ödüllü Alman doktor Albert Schweitzer 88 yaşına rağmen Afrika hastanelerinde durmaksızın çalışarak ameliyat yapıyordu.
Ressam Titian 99 yaşında hayata gözlerini yumdu. "Lepanto Savaşı" adlı ünlü tablosunu ölümünden bir yıl önce tamamladı.
Dört defa İngiltere başbakanı seçilen Gladstone, son kez göreve geldiğinde yaşı 83'du.​

Tekrar Soruyorum İhtiyarlık Kaç yaşında başlar?​

Gençlik hayatın belli bir çağı ile ilgili değildir.
İnsan, kendine olan güveni derecesinde genç, şüphesi derecesinde yaşlıdır.
Cesareti derecesinde genç, korkuları derecesinde yaşlıdır.
Ümitleri derecesinde genç, ümitsizliği derecesinde yaşlıdır.
Hiç kimse fazla yaşamış olmakla ihtiyarlamaz. İnsanları ihtiyarlatan, ideallerinin gömülmesidir. Seneler cildi buruşturabilir. Fakat heyecanların teslim edilmesi ruhu buruşturur. İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar, halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar
İnsan ihtiyar olmaya karar verdiği gün ihtiyardır.
Güzelliği görme yeteneğini kaybetmeyen asla yaşlanmaz.
Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artar. Nefesiniz daralır ama görüş alanınız genişler.
"Beynimiz yeni tecrübeler keşfettiği sürece insan genç sayılır.​
"

William GLADSTONE

Normalde 40 yaşından sonra yavaş yavaş geri geri gitmeye başlarsınız..40 vardığınızda..30 yaşınızdayken yaptığınız bazı şeyleri göze alamayabilrisiniz..bana kalırsa..40 tan sonra yaşlanma moduna giriyorsunuz yavaş yavaş...tabi uzun ve sağlıklı yaşamak günün şartlarına bağlı olmakla beraber en mühimi size biçilen ömürdür...

bulunduğumuz heryaşın ayrı zevki ayrı güzelliği vardır ..yaşının ağırlığını hissetmeye başladığın zaman yaşlanmaya başlamışsın demektir ...

ruh ve beyin kendini o moda soktuğu zaman =)

Bana Göre İhtiyarlık İki Türlüdür Fiziki VeDe Manevi ...
İnsan Manevi Yönden İhtiyarlamış İse Fiziki Yaşlılığın Bir Önemi Yok BenCe ...

insan oglu kendini yaslı hissettiği zaman yaslıdır

30 yaşına girdiğin zaman ''tamam ben artık oldum'' dersin..ama 31, 32, 33 te ''aslında henüz olmadığını'' farkedersin..

35 yaşında korkular başlar..buna geç kalınmışlık mı dersin, taşları yerine oturtamadığını düşünüp hayıflanmak mı dersin, ihtiyarlığın başlangıcı mı dersin..ama illa bişey dersin..

sen kendini ne kadar genç hissetsen de, çevrendeki insanların, seni avutmak için midir nedir ''maşallah yaşını hiç göstermiyorsun'' sözlerini sık duymaya başladığında ihtiyarladığının da farkına varırsın..

sözün özü;

şair boşa dememiş, yaş otuz beş! yolun yarısı eder..

Bülent sende milletın içini karattın he insan yalanda bile olsa güzel şeyler yazar şuraya :)) :)

Bana Göre İhtiyarlık İki Türlüdür Fiziki VeDe Manevi ...
İnsan Manevi Yönden İhtiyarlamış İse Fiziki Yaşlılığın Bir Önemi Yok BenCe ...
güzel bir yorum...

cok zor bir soru bence
ben kendi acimdan söyliyeyim düsünce bakimindan hergecen yil hersey olmasa bile bircok seyin eskisi ile ayni olmadigini hissediyorum.( yaslaniyosun oglum:001_tt2: )
Görsel anlamda kirisikliklar,beyaz sac vs.
yas bakimindanda 40 dan sonra herhalde

o zaman alın size güzel bişey..

yalan da olsa mutluyuz ya bu bize yetiyor..;)

güzel bir yorum...

cok zor bir soru bence
ben kendi acimdan söyliyeyim hergecen yil hersey olmasa bile bircok seyin eskisi ile ayni olmadigini hissediyorum.( yaslaniyosun oglum:001_tt2: )
Görsel anlamda kirisikliklar,beyaz sac vs.
yas bakimindanda 40 dan sonra herhalde

Zaman Su Gibi Akıp Gidiyo Valla Ali Sahin =)
Saçın Beyaz Olması İyidir Yavvv Birkaç Tane Beyaz Saç BenDeDe Var Beyaz Saç Dökülmez Derler :biggrin:

Geri