- Reaction score
- 0
Sanayici çok arkadaşım var. Sanayinin durumu iyi değil fakat sürekli ihracat rakamları artıyor. Tabi bide gündeme gelmeyen Tv'lerde hiç açıklanmayan ithalat rakamları var. İhracat nasıl artıyor bugüne kadar anlayamamıştım. ama bugün Show Tv ana haberde Tekstilci bir iş adamı durumu açıkladı.
4 sene önce 400 çalışanı varmış şuan 40-50 civarı çalışanı var. ve fabrikası satılık. İş adamları sanayiciler Türkiyede üretim yapmıyorlar. Çinde sipariş veriyorlar orada üretilen mallar Türk yapımı gibi Avrupaya ve diğer ülkelere ihraç ediliyor. Avrupa'da bazı sektörlerde Çin'e kota var. Yani, bazı ürünleri Çin Avrupa'ya satamıyor. Ama bizim uyanık iş adamları o ürünleri Çinde ürettirip Türkiyede üretilmiş gibi ihraç yapıyor.
Yani Çin'de üretilen mallar sayesinde ihracatımız rekor kırdı.
4 sene önce 400 çalışanı varmış şuan 40-50 civarı çalışanı var. ve fabrikası satılık. İş adamları sanayiciler Türkiyede üretim yapmıyorlar. Çinde sipariş veriyorlar orada üretilen mallar Türk yapımı gibi Avrupaya ve diğer ülkelere ihraç ediliyor. Avrupa'da bazı sektörlerde Çin'e kota var. Yani, bazı ürünleri Çin Avrupa'ya satamıyor. Ama bizim uyanık iş adamları o ürünleri Çinde ürettirip Türkiyede üretilmiş gibi ihraç yapıyor.
Yani Çin'de üretilen mallar sayesinde ihracatımız rekor kırdı.