İhbarcı ‘mehmetali’nin IP adresi bakın nereye kayıtlı çıktı

aytoldi

New member
Reaction score
0
Ankara’da gerilime yol açan bomba yüklü kamyonla ilgili e-postayla ihbarı yapan ’mehmetali06168’nin kullandığı 66.230.230.230 No’lu IP’sine şu an erişmek mümkün. Yani karşıda açık bir cihaz var. Ama bu cihazın ne olduğu net olarak belli değil. Hotmail’in mail serveri gibi de gözükmüyor. (El bombalarıyla ilgili ihbarın mail adresi, mehmetali06168@hotmail. com diye iletilmişti.) IP adresi ABD California’ya kayıtlı gözüküyor ancak bu cihazdan kullanıcı adı ve şifresi ele geçirilerek yani çalınarak ya da ordan gönderilmiş gibi gösterilerek ’fake mail’de atılmış olabilir.

Mehmetali'nin yeri belirlendi!

ihbarcının kim olduğu araştırılacağına adam gibi kurallara uygun hareket edilse bu kadar tantanaya gerek kalmazdı.
hem niye taşıma işi kurallara uygun yapılmıyor.
kimse daha önce de yapılmıştı,gizliydi falan demesin.bu tür techizatın nasıl taşınacağı kanunlarda ve içhizmet kanunlarında belirtilmiş.daha farklı bir yöntem neden uygulanıpta ortalık ayağa kaldırılıyor ki?
hem bu mühimmatın böyle çorba bir gündemde terörist bir grubun eline geçtiğini düşünmek bile istemiyorum.
Allah muhafaza dünya da en fazla trafik kazalarının oluğu bi coğrafyada yşıyoruz.bir sarhoş gelip çarpsaydı ne olurdu?

ihbarcının kim olduğu araştırılacağına adam gibi kurallara uygun hareket edilse bu kadar tantanaya gerek kalmazdı.
kimse daha önce de yapılmıştı,gizliydi falan demesin.bu tür techizatın nasıl taşınacağı kanunlarda ve içhizmet kanunlarında belirtilmiş.daha farklı bir yöntem neden uygulanıpta ortalık ayağa kaldırılıyor ki?
hem bu mühimmatın böyle çorba bir gündemde terörist bir grubun eline geçtiğini düşünmek bile istemiyorum.
Allah muhafaza dünya da en fazla trafik kazalarının oluğu bi coğrafyada yşıyoruz.bir sarhoş gelip çarpsaydı ne olurdu?

Bu işin yapılışına ....kadar beyninle karışacağına; polisin böyle bir ihbar aldığında genelkurmayla irtibata geçip olayın aslını ordan araştırması gerektiğini düşünemeyorsun sanırım....

Yoksa Türk Genelkurmayı rum Genelkurmayı olarak mı görülüyor.....

Bu millet haberleri hiç ayrıntılı izlemiyor ve okumuyor ben onu anladım. Bir de işi bilen bilmeyen herkes aslı öğreneceğine hemen yarım yamalak bildiğiyle yorum yapıyor. Türkiye'de 15 seneden fazladır bu şekilde ordu sevkiyat yapıyor. Sivil araçla taşınmasının sebebi güvenlik. Aynı sevkiyat kurallarının uygulanışına askerliğini yapmış birçok kişi de tanık olmuştur muhakkak. Olası bir kaza sırasında bomba patlama ihtimaline karşılık fünyeler kesinlikle çıkarılır. Böylece patlama ihtimali ortadan kalkar. Polisin araçlardan haberdar olması için kesinlikle sevkiyat önceden polise bildirilir. Nitekim Muğla Bölge komutanlığı Ankara emniyetine faksla bildirildiğini resmi ağızdan açıklamıştır. Ama bazı kesimler öküzün altında buzağı aramak yarışmasında birinci olmak için çırpınıp duruyorlar. Asker gizli işler çevirecek olsa kimsenin yaptığı sevkiyattan haberinin olmayacağı şekilde yüzden fazla özel ve her an havalanmaya hazır helikopterini ve uçağını kullanabilirdi. Olası bir polis araması yapılması ortadan kalkardı. Aman canıııımm dünyanın en büyük ordularından birisi bunları düşünemeyecek kadar acemi işte!!!!!

Bir cümlede "ancak" kelimesinden önce söylenenlerin hepsi yalandır.

Örnekte olduğu gibi

Yalan değil ihtimal anlamı veriyor cümle. Cümle sonunda "olabilir" demiş. İşimiz var bu haberleri yazmadan önce cümle bilgisi dersi vermemiz gerekiyormuş. Anladık.

Yalan değil ihtimal anlamı veriyor cümle. Cümle sonunda "olabilir" demiş. İşimiz var bu haberleri yazmadan önce cümle bilgisi dersi vermemiz gerekiyormuş. Anladık.

Arkadaşım benim yazdığım kalıplaşmış bir sözdür. Bir genel bir ifadedir

BİR CÜMLEDE

"AMA" VARSA

BİR ÖNCEKİ YARGININ HİÇBİR HÜKMÜ YOKTUR ARTIK.

google bile arsaydın bu kalıp cümleyi bulabilirdin

Bu yüzden sen bana cümle bilgisi dersi vermek yerine asıl kendin ihtiyacın olan dersleri bir alsan diyorum.

ayrıca konunun başlığı ile sonu birbirinden farklı . Başlığa bakarsan şüpheye yer vermeyecek kadar kesinlik bildirmiş. Gel gör ki son cümlesi ise kuvvetli bir şüphe ile atılan mailin "fake" olabileceğine yer vermiş

Dediğim gibi bir cümlede ancak varsa ondan öncekilerin bir hükmü yoktur.

BiLge_KraL Bence Türkçe dil bilgisi incelemelisin.
Söyledilerinin doğru ola bilmesi için amadan sonra gelen kısımda kesin hüküm olması gerekir.
Kesin hüküm yoksa ihtimal belirtir.

TSK ile uğraşan bir çete var ve bu çetre hem uzakta hem yakında
hem içimizde hem dışımızda.Bu ihbar mailinide atan bunlardan
yoksa şimdiye kadar yakalanması gerekmezmiydi.

BiLge_KraL Bence Türkçe dil bilgisi incelemelisin.
Söyledilerinin doğru ola bilmesi için amadan sonra gelen kısımda kesin hüküm olması gerekir.
Kesin hüküm yoksa ihtimal belirtir.

Arkadaşım bırakın başkasına akıl vermeyi. ben gerektiğinde tabiki incelerim grameride dil bilgisinide ama sorun şurda ki siz hiç incelemiyorsunuz ve haberiniz yok

Bir cümlede herzaman kesin hüküm olacak diye bir kural yok. Cümlenin tamamı ihtimal üzerine de kurulabilir. bunda bir tuhaflık yok

Ama asıl tuhafılk cümleye kesin hükümlerler ve yargılarla girip sonunu ihtimallerle olasılıklarla kapatmaktır.

aynen konu başığı "İhbarcı ‘mehmetali’nin IP adresi bakın nereye kayıtlı çıktı " diyeceksin

sonrada sonunu

"IP adresi ABD California’ya kayıtlı gözüküyor ancak bu cihazdan kullanıcı adı ve şifresi ele geçirilerek yani çalınarak ya da ordan gönderilmiş gibi gösterilerek ’fake mail’de atılmış olabilir."

şeklinde bitireceksin . Yok öyle yağma

Arkadaşım benim yazdığım kalıplaşmış bir sözdür. Bir genel bir ifadedir

BİR CÜMLEDE

"AMA" VARSA

BİR ÖNCEKİ YARGININ HİÇBİR HÜKMÜ YOKTUR ARTIK.

google bile arsaydın bu kalıp cümleyi bulabilirdin

Bu yüzden sen bana cümle bilgisi dersi vermek yerine asıl kendin ihtiyacın olan dersleri bir alsan diyorum.

ayrıca konunun başlığı ile sonu birbirinden farklı . Başlığa bakarsan şüpheye yer vermeyecek kadar kesinlik bildirmiş. Gel gör ki son cümlesi ise kuvvetli bir şüphe ile atılan mailin "fake" olabileceğine yer vermiş

Dediğim gibi bir cümlede ancak varsa ondan öncekilerin bir hükmü yoktur.

Bir karar ver ama mı ancak mı?

arkadaşalar ben biraz araştırdım. burdaki bazı arkadşlar gibi boş konuşmadım
bu adam eger farklı ayna sistemi kullanmadıysa kullandıgı msn adresi: [email protected]
ve o maili attigi ip adresi 66.230.230.230 kaynak
bu ip adresi tekrar diyorum eger ayna sitemi kullanılmadıysa UNITED STATES CALIFORNIA PLACENTIA loc a kayıtlı.. ve öylesine extradan bi bilgi buldum. çogu insan buna dikkat etmemiş. bu adamın bu mail adresine kayıtlı birde facebook adresi var..
istiyorsanız bakın burada tıkla
ama bana göre bunu yapan adam işini ii biliyo. kendini süper saklamış. ayna sistemini kullanmış ve başka birinin e - posta ismini imajlayıp. farklı locdan sektirerek yollamış. bu adamı bulmak imkansız. :sigara:
ve konu başlıklarından anladım bu forumda bazi insanlar pcyi acıp kapatmaktan başka bişey bilmiyolar. eglence olsun diye. ona buna laf sokuyum. laf ebeligi yapıyım diye buraya gelmişler.

arkadaşalar ben biraz araştırdım. burdaki bazı arkadşlar gibi boş konuşmadım
bu adam eger farklı ayna sistemi kullanmadıysa kullandıgı msn adresi: [email protected]
ve o maili attigi ip adresi 66.230.230.230 kaynak
bu ip adresi tekrar diyorum eger ayna sitemi kullanılmadıysa UNITED STATES CALIFORNIA PLACENTIA loc a kayıtlı.. ve öylesine extradan bi bilgi buldum. çogu insan buna dikkat etmemiş. bu adamın bu mail adresine kayıtlı birde facebook adresi var..
istiyorsanız bakın burada tıkla
ama bana göre bunu yapan adam işini ii biliyo. kendini süper saklamış. ayna sistemini kullanmış ve başka birinin e - posta ismini imajlayıp. farklı locdan sektirerek yollamış. bu adamı bulmak imkansız. :sigara:
ve konu başlıklarından anladım bu forumda bazi insanlar pcyi acıp kapatmaktan başka bişey bilmiyolar. eglence olsun diye. ona buna laf sokuyum. laf ebeligi yapıyım diye buraya gelmişler.

İşte olay budur. Haberde de söyleye çalıştığı bu işte. Bu kişinin gönderdiği IP belirlenmiş. Dolayısıyla normalde kişinin yeri de belirlenmiş. Ama bunları yapanlar kendilerini gizleyebilmek için başkalarının IP'lerini de çalıp kullanabiliyorlar. Haber bu çalma işinin yapılabildiğine dikkat çekmiş ve "bu ihbar da böyle yapılmış olabilir" diyor.

Daha once Arınçın sokağındaki subayları da USA dan ihbar etmişlerdi, ne gözleri varsa, taa oradan burayı görüyorlar. O da bulunamadi, zaten bulunsaydi şaşardım. Bütün ihbarları yapanlar, gazetelere servis yapanlar mechul durumda. Ama Erzincan Savcısının yaptığı araştırma Erzuruma gecti, bir daha da ses çıkmadı, sadece herkez Erzincan Savcısının Ergenekon boyutundan konusuyor, ama cemaat hakkındaki takibat bitti herhalde.
Başka hangi ülke olabilir ne bekliyorsunuz bunlar ortalamanın biraz üzerinde olan vatandaşın bildiği şeyler insanın ağrına giden ortalamanın çok altındakilerin seçtikleri insanların bizi yönetiyor olması temel meselede bundan kaynaklanıyor bana göre

BAsker gizli işler çevirecek olsa kimsenin yaptığı sevkiyattan haberinin olmayacağı şekilde yüzden fazla özel ve her an havalanmaya hazır helikopterini ve uçağını kullanabilirdi. Olası bir polis araması yapılması ortadan kalkardı. Aman canıııımm dünyanın en büyük ordularından birisi bunları düşünemeyecek kadar acemi işte!!!!!

ordunun içindeki çürüklerin yaptığını diğer mehmetçiklere yamamak çok büyük bi adaletsizlik.bunu düşündüğümü nasıl düşünebiliyorsunuz?
aktütünde ve diğer karakol baskınlarında hertaraf helikopter savaş uçağı falan kaynıyordu.

Bu işin yapılışına ....kadar beyninle karışacağına; polisin böyle bir ihbar aldığında genelkurmayla irtibata geçip olayın aslını ordan araştırması gerektiğini düşünemeyorsun sanırım....

Yoksa Türk Genelkurmayı rum Genelkurmayı olarak mı görülüyor.....

yasalarımıza bakarsak çoğu darbe dönemlerinde çıkarılmiş.yani kendi çıkardıkları yasalara kendileri neden uymaz.hem nerden biliyorsun irtibat kurulmadığını yoksa sadece sizemi söylüyorlar.zaten biz bu ülkeyi yönetecek ve sevecek kadar kapasitemiz olmadığından birileri hep yönetimi illegal yollardan ele geçirmek istiyor.

hem genelkurmayı biz peygamber ocağı olarak görüyoruz.birkaç çürük olsa da

yasalarımıza bakarsak çoğu darbe dönemlerinde çıkarılmiş.yani kendi çıkardıkları yasalara kendileri neden uymaz.hem nerden biliyorsun irtibat kurulmadığını yoksa sadece sizemi söylüyorlar.zaten biz bu ülkeyi yönetecek ve sevecek kadar kapasitemiz olmadığından birileri hep yönetimi illegal yollardan ele geçirmek istiyor.

hem genelkurmayı biz peygamber ocağı olarak görüyoruz.birkaç çürük olsa da
Kim uymuyor yasaya?Hangi yasadan bahsediyorsun?Kaç tane yasa okudun ve biliyorsun?
Biraz teknik konuş.....harala gürele değil....
1. Ne diyorsun şimdi söyle.....konuyla alakalı hangi yasa hangi darbe döneminde çıkarılmış ve hangi yasa ihlal edilmiş bu olayla?

2. Genelkurmayla irtibat kurulduğu yönünde hangi emare var?Kurulsa; önce adli işlem sonra takipsizlik verilmezdi sanırım...

3. Bu olayda kim çürük elma, kim peygamber ocağı mensubu?Söyler misin?Ne alaka yani....Bence tamamen saçmalamışsın.....

Geri