İdam cezası geri gelmeli mi? Neden?

harbikiz

New member
Reaction score
0
İdam cezası geri gelmeli mi? Neden? http://www.facebook.com/sharer.php?...ı geri gelmeli mi? Neden? - Wardom.Org&src=sp

Ülkemizde uygulanan adalet sistemimizin en büyük eksiği idam cezasının uygulanmamasıdır. Bu yüzden namuslu iyi insanlar, sokak ortasında sapık katilleri öldürmek zorunda kalıyor ve hapise giriyor. Ülkemizde eksik olan adaletin bu ayağı tamamlanmalıdır. Küçük çocuklara tecavüz edip onları öldüren, suçsuz yere cana kıyan sapıklık yapanlar idam edilmelidir. Bence Amerikadaki gibi çağdaş idam cezası sistemi ülkemize de getirilmelidir.Değerli arkadaşlar sizde bu konuda ki değerli fikirlerinizi bizimle paylaşın lütfen........

getirilmeli tabi.. manukyanın evlatları çoğaldı.. sapıklar,hırsızlar,teröristler,kapkaççılar... vs vs vs

amaaaaaaaa... İLK ÖNCE HAKİM VE SAVCILARA EN AZ 5 SENE DİN DERSİ VERECEKSİN.. ALLAH KORKUSU SARACAK KALBİNİ.. HAK NEDİR HUKUK NEDİR BİLECEK.. VİCDANININ SESİNİ DİNLEYEBİLECEK. EMPATİ KURABİLECEK.. VİCDAN-CÜZDAN TERAZİSİNDE cüzdan AGIR BASMAYACAK..
ideolojik değil hukuki kararar alacak şekile gelecek. ozaman idam getirilmeli..

not: TÜM YARGI MENSUBU İÇİN YAZILMADI. ama çoğunluğa hitabediyor.

sadece idamın gelmesi yetmez TCK yeniden yapılandırılmalı bugün hala sözde demokrasi abidesi amerikada bile idam var

ölüm cezasının her türlüsü getirilmeli............

Öldürmeye merakınız nedir bu kadar anlayamadım?Ben inançsızım belki ama nüfusun %80 inine yakınının müslüman olduğu bu ülkede kutsal kitabınızda bile verilen canının yaratan tarafından aldığı yazılır,ve öldürmenin günah olduğu.İnancı bir kenara bırakın toplumu eğitemezseniz topluma yeterince donanımı veremezseniz sapıkta çoğalır,katillerde,psikopatlarda.Amerikada seri katillerin çoğu savaşlarda psikolojisi bozulmuş paralı askerlerdir.Yani öyle zevkten bu işi yapmıyorlar.Türkiyede ki ölümlerin çoğu sebebi ise suikastler.Çocuklara ve bayanlara yapılan eziyet ve cana kıyım ise mühebbet hapis ile cezalandırılmalı ama hafifletici ve azaltıcı hiçbir sebebi olmamalı.

Firlame kardeşim ben de senin gibi düşünüyodum. Dinen bazı durumlarda idam cezası gerekiyormuş araştırdıktan sonra öğrendim. Fakat Laik bir ülkede yaşadığımız için idam cezası insanların dini yargılarına göre değil toplumsal kurallara göre yapılmalı. Buna göre baktığımız da İmralıdaki köpeğin idamını herkes ister değil mi? kızıyoruz neden idam edilmedi diye. Bu gibi durumlarda idamın toplumun değer yargılarına göre olmasını isterim. çocukları tecavüz edip öldüren ve bunu seriye bağlayan bir insanın idamının toplumsal olarak hiç bir sakıncası yoktur. İdamı gerektirecek durumlar topluma göre ayarlanmalı.
tam anlatamadım ama :melek

Sonuna kadar destekliyorum idam cezası azda olsa caydırıcı olacaktır suç oranları düşecektir diye düşünüyorum.

İdam cezası gelmesin tabi ki ..Canı veren Allah almasını bilir.. Hırsızlık mı yaptı kes kolunu sapıklık mı yaptı kes iki bacağını görenlerde ibret alsın.. yoksa astın öldü gitti.. yarın öbür gün diğerleri unutur bunu..

Normalde istemem ama teröristler için gelsin vatan hainliğinin suçu idam omalı...

İdam cezası gelmesin tabi ki ..Canı veren Allah almasını bilir.. Hırsızlık mı yaptı kes kolunu sapıklık mı yaptı kes iki bacağını görenlerde ibret alsın.. yoksa astın öldü gitti.. yarın öbür gün diğerleri unutur bunu..

Abi naptın yaa kolu bacakğı kesmek öldürmekten daha beter zaten kolu bacagı verende Allah o mantıktan düşünürsek...

idam cezası olmazsa ülke bu hale gelir işte............

Geri