İcranın Başı Kim?

ramo46

New member
Reaction score
0
Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesi gazetecileri cevaplarken,
Başbuğ’a cevap olarak “Bizim de moralimiz bozuluyor” demiş.
İcranın başı ve problemlerin çözüm yeri olduğunu unuttu mu dersiniz?

Sabreden derviş pozisyonu TSK’ye yakışıyor mu derseniz, eli mahkum.
Medya işi öyle noktaya getirdi ki, konuşsalar bir dert, sussalar gönül razı değil.

Ümraniye soruşturması, TSK’nin etrafına dikenli tel çekerek ilerlerken,
hazine teşvikli Taraf taciz atışını sürdürüyor. Yandaş medya dünden hazır.
Her biri işin ucundan tutup, sakız gibi uzatıyor. İktidar sessiz. Yapılan
“demokrasi” gereği demeye getiriyor o tavır. Demokrasinin sınırı ise
“benim gibi düşünüyorsanız, sizi desteklerim” anlayışı.

Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un son açıklamasının yankısı zamanla ortaya çıkacak.
Kimine göre “tehdit”, kimine göre “olması gerekli” o açıklamaları millet bekliyor.

TSK mensupları, asılsız ihbar mektupları ile göz altına alınıp, terör örgütü
üyesi olmak iddiası ile suçlanırken, arka arkaya darbe planları gündeme düşüyor.
Sivil irade başörtüsü siyasetini asker üzerinden sürdürüyor. Her şartta, olup
bitenin sorumlusu apoletli.

Ellerindeki belge ve bilgiyi açıklamaları için son sınır ne?
“Askerimin moralini bozanla savaşırım” cümlesi muhataplarını sindirir mi derseniz,
edepsizliği ele alanlar o cümlenin anlamını sökecek zekada değil.

Genel Kurmay sustukça, başkalarını göreve davet ettikçe, irtifa kaybettiğini görmeli.
Askerin moralini bozanla savaşmak, önce iktidarın görevi. Milletin parasının teşvik
için kullanıldığı ortamda, iktidar seyrediyor. Zaman ilerledikçe, çamur ticareti
yapanlar da muhatap konumuna geliyor.

“Sınır aşılırsa bildiklerimizi halkla paylaşmaya başlayacağız”
diyor Başbuğ. Sınır mı kaldı?

Daha ne bekliyorlar? TSK’nin sabrı, şerefli subaylarının intiharı ile sınanırken,
bilinenler her ne ise anlatılmalı. “Halkı bilgilenmek” darbeden sayılmaz.

Başbuğ+un “açıklarız” demesini, iktidarın görevini yapması için rest olarak
görmek gerekir. Yandan çarklı, hazineden teşvikli, “sahibin sesi”, açıkla diyor.

Milletin ordusu, yedi düvelin stratejik, saldırgan planına karşı nefsi müdafaaya
geçmiş pozisyonda, AKP iktidarına “görevini yap” diyor. Anlaşılan o belgelerin
bir kısmı, kendileri ile paylaşılmış.

“Keşke olmasaydı” diye, gergin ortamı gevşeten Başbuğ nerde,

mazlum konumuna yatan Başbakan nerde?

Neval Kavcar

İcranın Başı Kim? - Neval Kavcar - Makaleler - Sonsayfa Haberler Son Dakika

Genel Kurmay artık susmasın, başı bozuk arkası bozuk
bir düzenin TSK yı savunacağı yok.

Yargıdaki konuya yürütmeden müdahale bekleniyor. Çok ilginç ! Sonra "yürütme yargıya baskı yapıyor" teraneleri havada uçuşuyor. "Sivil dikta" palavraları ortaya atılıyor.

Ne o TSK' nın yargıya başvuru hakkı elinden mi alınmış? Sadece sorumlu olduğu, yürütmeden müdahale bekliyor. TSK madem hukuk' a saygılı o dem sorununu sabır taşı olmak yerine yargıya taşıyarak çözme yoluna gitmeli. Yoksa yargıyada mı güvenilmiyor? O zaman kamuflaj giyip, basın açıklaması yaparak yeniden gözdağı versin. Belki Hukuk devleti kavramının içerisi doldurabilir. 'Yok bu bize uymaz' diyenler Danıştay ve Anayasa Mahkemesi seçeneğini - onlardan olanları - deneyebilirler.

Adamlar yayınlıyor ve yargıya taşıyorlar, aynen olması gerektiği gibi ... Biz Başbuğ' dan yayınlamadan yargıya taşımasını istirham ediyoruz. Ak-kara ortaya çıksın, Ordu-millet kavramı yeniden Tsk' ya namzet kalabilsin.

Yürütmenin Yargıdaki olaya " 1m den fazla yaklaşmama "sı evla ! Zira yaklaşanlar "ne olacağını görürler." ( Önüne gelen tehdit ediyor, hakkımızda hayırlısı .. )

bunlar yalandan bir balyoz iddaası attılar ya ortaya :D
zorla kaşınıyolar :d
ordu bunlara öyle bir güzllik yapacak ki , bunlar balyoza kurban olsun :D

Yargıdaki konuya yürütmeden müdahale bekleniyor. Çok ilginç ! Sonra "yürütme yargıya baskı yapıyor" teraneleri havada uçuşuyor. "Sivil dikta" palavraları ortaya atılıyor.

Ne o TSK' nın yargıya başvuru hakkı elinden mi alınmış? Sadece sorumlu olduğu, yürütmeden müdahale bekliyor. TSK madem hukuk' a saygılı o dem sorununu sabır taşı olmak yerine yargıya taşıyarak çözme yoluna gitmeli. Yoksa yargıyada mı güvenilmiyor? O zaman kamuflaj giyip, basın açıklaması yaparak yeniden gözdağı versin. Belki Hukuk devleti kavramının içerisi doldurabilir. 'Yok bu bize uymaz' diyenler Danıştay ve Anayasa Mahkemesi seçeneğini - onlardan olanları - deneyebilirler.

Adamlar yayınlıyor ve yargıya taşıyorlar, aynen olması gerektiği gibi ... Biz Başbuğ' dan yayınlamadan yargıya taşımasını istirham ediyoruz. Ak-kara ortaya çıksın, Ordu-millet kavramı yeniden Tsk' ya namzet kalabilsin.

Yürütmenin Yargıdaki olaya " 1m den fazla yaklaşmama "sı evla ! Zira yaklaşanlar "ne olacağını görürler." ( Önüne gelen tehdit ediyor, hakkımızda hayırlısı .. )

İyi güzel yazmışında bir noktayı unutuyorsun.Söz konusu
olaylar iddia.Eğer iddanı ortaya atıp delillerini koyamıyorsan
karşı tarafın savunma vermesini, yapmasını bekleyemezsin..

Ben böyle bir iddaa ortaya atsam delillerinide ortaya koysam
bunun muhatabı karşı taraf değil yargıdır.Keza ellimdeki kanıtlar
suç teşkil etmiyor ise bununda yaptırımı olması lazım.Ama görüyoruzki
yaptırımı bırak ,adeta teşvik ediliyorlar...

Kısaca Evime hırsız girmiş,bana gitte hırsızı yakala diyemezsin.

akp seçimi kaybettiği gün yandı valla...........

İyi güzel yazmışında bir noktayı unutuyorsun.Söz konusu
olaylar iddia.Eğer iddanı ortaya atıp delillerini koyamıyorsan
karşı tarafın savunma vermesini, yapmasını bekleyemezsin..

Ben böyle bir iddaa ortaya atsam delillerinide ortaya koysam
bunun muhatabı karşı taraf değil yargıdır.Keza ellimdeki kanıtlar
suç teşkil etmiyor ise bununda yaptırımı olması lazım.Ama görüyoruzki
yaptırımı bırak ,adeta teşvik ediliyorlar...

Kısaca Evime hırsız girmiş,bana gitte hırsızı yakala diyemezsin.

İddianın gerçekliğini yargı- savcı- araştırır ve kanaat getirir ise davayı açar. Savcının kanaati hakimin kanaati olmaz ise, millet adına dava düşer. Yok düşmez ise, üst mahkeme seçeneği açıktır. Hırsızı kendin yakala demyorum, yakalat diyorum. Aynen olması gerektiği gibi.. ( Yargıdaki açıklar var ise, bu başka bir tartışma konusu ama var diyede hukuksuzluk yapıl(a)maz. )

İddianın gerçek olma ihtimalini nereden çıkarıyoruz peki; savcının kanaatinden ! ( Tabi şimdilik .. ) Değerli kardeşim, yargı yolu herkese açık ve dahada açık olmalı. Herkes kendi cezasını vermeye kalktıkça, suç oranı yükselir. Biri suç işliyor ise: mesela 'iddia' da bulunarak. Onada 4000 küsür dava açılabiliyor ise ben bu ülkenin geleceğinden korkmam. Ben mahkeme sonucuna göre hüküm giydiririm. Bakıldığında benim mesajlarımda hep savcının iddiadaki gerçeklik payı baz alınmıştır. Mademki adalet istiyoruz, o adalete bir gün bizimde ihtiyaç duyabileceğimizi unutmayalım.

Böyle bir yorum yazdığın için sana ayrıca teşekkür ederim. Keşke tüm yorumlarımız böyle olsa da, fayda görebilsek. ;)

Geri