İcraatın içinden

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı

“Ligde ilk 5 arasında olmayı garantiledik, ancak şampiyonluktan bahsetmek için henüz erken. Devreye kadar kayıp vermez ve ikinci yarıda 10 maç kazanırsak, ancak o zaman şampiyonluktan bahsedebiliriz”

“Teofilo gelirse ne olur bilmiyorum, ama gelmezse diye bakıyoruz. Tek nokta santrforumuz Umut. Bu mevkide sıkıntı var. Bunun için transferde araştırmalara başladık, değerlendiriyoruz”

“Havai fişek atarsanız, bir kez aydınlık olur. Biz sürekli aydınlık istiyoruz. Takım da bu açıdan güven veriyor. Fakat sadece takım değil; yönetim, medya, tesisler ve seyirci de iyi olmalı”

Bordo-Mavililer’in Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Ligdeki şampiyonluk yarışından transfere, taraftarlardan gelecek hedeflerine kadar pek çok konuya değinen tecrübeli çalıştırıcı, oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Biri kupa maçı olmak üzere önlerindeki 4 karşılaşmayı da kazanmak istediklerini söyleyen Güneş, “Galibiyetlere Bucaspor maçıyla başlamak istiyoruz. Geçmişe bakarsanız sahasında daha fazla puan kaybeden bir takım olarak bu maçın öne çıktığını ve ciddiye alınacak bir mücadele olduğunu biliyorum. Bu sezon sahamızda bir mağlubiyet ve bir beraberlik aldık. Bunu gördükçe rahatsız oluyoruz. Ligin kızıştığı bir dönemde Bucaspor karşısında üç puana ihtiyacımız var” dedi.

‘Sadece bizi desteklesinler’
Taraftar desteğine fazlasıyla ihtiyaç duyduklarını söyleyen başarılı hoca, “Taraftarlarımız özellikle maçın son bölümlerde daha etkili oluyorlar. Oyuna katkı yapıyorlar. Zaman zaman coşkumuzu artırıyorlar. Ancak maçın başında rakip takım hakkında atılan sloganları doğru bulmuyorum. Sadece kendi takımını destekleyen bir taraftar görmek istiyorum. Aynı duyguyu paylaşan bir taraftar grubuyla birlikte olduğumuzu görmek beni umutlandırıyor. Bunu herkese göstermeliyiz” diye konuştu. Sonuçlara bağlı yapılan yorumların yapıcı ve doğru olmadığını vurgulayan Güneş, “Zoru başardığınız zaman işler kolay görünüyor, kolay olunca basite alınıyor, basite alınınca çok laf üretiliyor. Bunu aşarsak güçlü bir kulüp oluruz. Bir başka boyutu var olayın. Herkesin görev yaptığı bir yerde, herkesin önemli olduğunu söylüyorum ancak daha önemlisi takımdır. Takım ne kadar hedefe yürürse o kadar diğerleri önem kazanır” ifadesini kullandı.

‘En güçlü rakibimiz Bursaspor’
Şampiyonluk yarışında birden fazla rakiplerinin olduğunun altını çizen Trabzonspor’un teknik patronu,
“En güçlü rakibimiz Bursaspor” dedi. Lig bitene kadar hiçbir takımın kaderinin önceden belli olmayacağını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, “Kafadan kazanılan 15 maç kümede kalmayı garantiler. Sonra ilk 5. Sonra şampiyonluk olursa, gelir. Bu bir yol. İpek yolunu düşünün. Uzak Doğu’ya gitmek istiyorsanız buradan geçmek zorundasınız. Bu yoldaki sıkıntıları aşmak zorundasınız. İlk beş için avantajlıyız. Şu anki durum bu. Buradan aşağıya düşmeyiz. Daha sonra ilk üç için avantaj yakalayacağız. Sonrasına bakacağız. Bana göre bugün en güçlü rakip Bursaspor. İyi bir kadrosu var. Bize kaybetmelerine rağmen iki galibiyetle toparlandılar. Kayserispor iyi bir çıkışta. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da yarışın içine girebileceğini, Galatasaray’ın da toparlanabileceğini düşünüyorum, sıkıntılarına rağmen” yorumunu yaptı.

‘Jaja ve Burak tipik santrfor değil’
Teofilo hakkındaki sorulara da cevap veren Şenol Güneş, “Teofilo iyi bir oyuncu. Oynamasını istiyorduk. Sıkıntıları var kendine göre. Her türlü imkanı sağladık ona. Buradaki oyunculardan daha çok imkan sağladık. Oynamasına rağmen gitmek istemesi sürpriz ve hayal kırıklığı oldu. Hâlâ gelmesini bekliyoruz. Her oyuncu değerlidir ama vazgeçilmez değildir. Özel ve değerli olması camiaya katkısıyla orantılıdır. Kendi hatasından dolayı aramızda yok. Yok diye çaresiz kalmak istemiyoruz. Gelirse ne olur bilmiyorum. Gelmezse diye bakıyoruz. Karar vereceğiz bu konuda. Arayışımız var. Değerlendireceğiz. Önemli bir konu. Mevki olarak sıkıntı yaşayabileceğimiz bir yer forvet. Jaja ve Burak tipik santrafor değil. Tamamlayıcı olabiliyorlar. Gelişimleri açısından yerlerini değiştirmek iyi değil. Ancak mecbur kalırsak bunu yapacağız. Umut şu durumda tek isim kalıyor elimizde” dedi.

‘Bir maçla büyük olunmaz’
Şampiyonluğun her takıma yakıştırıldığını hatırlatan deneyimli hoca, “Şampiyon olacağız desek ne olur, olamazsanız ne olur? Trabzonspor’un adının olduğu her yerde şampiyonluk lafı geçebilir. Diğerleri aday olabilir. Henüz ilk yarı bitmedi. Bucaspor, Büyükşehir Belediyespor ve Karabükspor’u yener, ikinci yarıda 10 maç alırsak o zaman belki söyleyebiliriz ‘şampiyon olacağız’ diye. Havai fişeği atarsınız, bir kez aydınlık olur. Biz sürekli aydınlık istiyoruz. Böyle bir yaşam arzuluyoruz. Takım bu yönde güven veriyor. Takım değil sadece. Yönetim, tesisler, medya ve seyirci yani herkes iyi olacak. Bir maçla büyük olunmaz” ifadesini kullandı.

‘Schuster yanlışın farkındadır’
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster’in, “Türkiye’de 1960 model futbol oynanıyor” sözünü yorumlayan Şenol Güneş, “Schuster’in puan kaybettiği maçtan sonra kullandığı bir ifade bu. Ben 1960’ta 8 yaşındaydım. Hatırlamıyorum o dönem oynanan futbolu. O da farkındadır yaptığı yanlışın. İyi giderken kötü sonuçlar almaya başlayınca yaşadığı şokla doğru düşünemediğini zannediyorum” dedi.

‘Geldiğimde herkes şikayetçiydi’
Son olarak şehirdeki havadan ve bütünlükten bahseden liderin patronu, oldukça sıkıntılı dönemlerden geçtiklerinin altını çizdi. İlk geldiğinde büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden Şenol Güneş, “Futbolcu parasını almadığından şikayetçiydi, yönetici para bulamadığından, taraftar sonuç alınamadığından şikayetçiydi. Herkes şikayetçiydi, ancak sorunu yine kendileri çözebilirdi. Bu yanlışları bir daha yapmayalım, kazanalım, kazandığımızı futbolcuya verelim, beklentiye uygun bir takım üretelim, tribüne gidip, formamızı alıp takıma destek olalım. Bunlardır doğrular. Herkesin, eski ve yenilerin olabileceği, şehrin bütünleşebileceği bir ortam istiyorum” açıklamasında bulundu.

Fatih Tekke’yle ilgili yorum yapmam

Fatih Tekke başarılı bir oyuncu. Sakatlık gibi sıkıntıları oldu. Bunların üstüne bir de başka sorunlar yaşadı. Bu kendinden, hocadan veya kulüpten kaynaklanabilir.
Şuan ki gelişmeler için çok şey yazılıp çiziliyor, herkes başka bir şey iddia ediyor. Bununla ilgili ben de bir yorum yapıp buna katkı sağlamak istemem.

Barcelona gibi oynarız ancak...

Bizde altyapıda antrenöre 500 lira verip diyoruz ki: “Bana Messi gibi futbolcular yetiştir.” Böyle bir şey olabilir mi? Her şeye rağmen bizdeki antrenörün yaptığı mucize. Barcelona gibi oynarız, ancak Türk futbolcusunu onlarla aynı anlayışta yetiştirirseniz oynar. Almanya altyapıya yaptığı yatırımın karşılığını aldı. Biz yatırım yapmadan almak istiyoruz.

Kaynak

Geri