GebzeLi
Altın Üye

Mehmet Topal: "Galatasaray Benim Ailem"
Galatasaray’ın genç yıldızı Mehmet Topal, Almanya kampında kendisi ve yeni sezon çalışmaları hakkında Galatasaray TV’ye konuştu.
"Geçen sene benim açımdan çok olumlu geçti. Milli Takım'a kadara yükseldik ve Milli Takım'da başarılara imza attık. İnşallah bu başarıyı bu sene de elde etmeye çalışacağız.
Ben sezon başında çok fazla (6-7 hafta sanırım) kadroya giremiyordum ama her zaman çalışıyorum. Hocalarımız idman olmadığı zaman Cevat Hoca olsun ekstra idmanlarla çalıştırıyordu beni. Ben her zaman hedeflerimi bu yaşıma kadara büyük tuttum çünkü ben büyüklerimden böyle gördüm, böyle yetiştim. Hedefleri büyük tuttuğunuz takdirde, siz de çalıştığınız takdirde ister istemez şans size geliyor ve bu şansları iyi değerlendirmek zorundasınız. Ben her zaman hedeflerimi büyük koyuyorum. Her zaman idmanlarda olsun, sahada olsun, oynadığım maçlarda olsun, her zaman çok çalışıyorum. 2 kişilik, 3 kişilik oynamaya çalışıyorum elimden geldiğince ve bunların sonucunu aldığımı düşünüyorum. İnşallah futbol hayatımın sonuna kadar da bu şekilde devam ettireceğim bu düşüncemi.
Almanya maçında dışarıdan söylenenlere göre de söylüyorum, basınımızın olsun, büyüklerimizin olsun söylediklerine göre de söylüyorum; bence de grubumuzun en önemli futbolunu oynadığımız maçı kaybettik Almanya maçını. Çok fazla pozisyon vermedik. 4-5 tane pozisyondan 3’ü gol oldu. Tabii ki çok üzülmüştük. Her zaman son dakikada gol atıyorduk ve bu sefer son dakikada gol yedik. Son dakikada gol yemek gerçekten dünyanın en acı verici olayı. Allah kimseye yaşatmasın. Orada da biliyorsunuz eksikliklerden dolayı stoper mevkiinde oynamam istendi. Hocamız da orada oynayabileceğimi söyledi. Ben de çıkıp elimden geleni yaparım, mevkii yadırgamayacağımı söyledim kendisine. Çıktım kötü bir performans da sergilemedim.
Turnuvayı iyi bir şekilde tamamladık. Yenilmemize rağmen gururlu, iyi bir şekilde bitirdik. Türk milletinin, Türk futbolunun adını Avrupa’da ezberlettik. Artık bütün dünya, bütün Avrupa, Türkiye ve Türk futbolunu tanıyor diyebilirim.
Ben yaklaşık 1 senedir ailemi görmüyordum. Kamp bittikten sonra ilk önce ailemin yanına gittim Malatya’ya. Onlarla hasret giderdik, onlarla bol bol sohbetler ettik. Zaten tatilde uzun bir aramız olmadı, kampa katılmak zorundaydık. Ailemin yanına gittikten sonra birkaç günlüğüne kafamı dinlemeye arkadaşlarımla tatile gittim ben de. Tatilden buraya geldik.
Burada da şu an çok güzel bir ortam var. Arkadaşlık yine çok iyi. Herkes birbirini çok seviyor. Geçen sene yaşadığımız şampiyonluğu bu sene de yaşamak istiyorsunuz. Biliyorsunuz Şampiyonlar Ligi var bizim için çok önemli olan. İnşallah Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olup yine bu sene ipi göğüsleyip şampiyon olmak istiyoruz.
Kişilik karakter olarak Mehmet Topal’da hiçbir değişme olmayacak. Zaten bir insanın kişiliği, karakteri kesinlikle değişmez ama tecrübe açısından geçen seneye nazaran çok daha fazla tecrübe kazandım. Kendime olan güvenim daha çok geldi. Milli Takım’da olsun, yaşadığımız şampiyonlukta olsun onların büyük payı var. İnşallah ben de yaşadığım bu tecrübeyi, kendime olan özgüvenimi bu sene takıma olumlu bir şekilde yansıtırım.
Arkadaşlık şu an takımda çok iyi. Yeni gelen arkadaşlarımız da takıma çabuk uyum sağladılar. Kewell olsun, sakatlıklardan kurtulan arkadaşlarımız olsun hepsi zaten takımın içinde olan kişilerdi. Galatasaray’da bu zamana kadar arkadaşlıklar hep üst düzeyde olmuştur ve bu arkadaşlıklar takıma başarıyı getirmiştir. İnşallah bu arkadaşlık bu sene de devam eder ve takıma olumlu yansır. Şu anda her şey olumlu gidiyor. Hocalarımız bize arkadaş gibi yaklaşıyorlar. İnşallah bu ortam sezon sonuna kadar böyle devam eder.
Kewell’in kariyerini tartışmak burada bize düşmez. Kendini kanıtlamış bir futbolcu. Liverpool’da yıllarca oynayan bir futbolcu. Kendisi kişilik olarak, karakter olarak da gördüğümüz kadarıyla çok olumlu yaklaşan iyi bir insan kendisi. İnşallah o başarıyı bizde de gösterir kendisi; kendisine şimdiden hoşgeldin diyerek bol şans diliyorum.
Ümit Hoca’yı (Davala) ben Ümit Milli Takım’dan tanıyorum. Kendisi futbolculara her zaman bir ağabey olarak yaklaşan bir kişi. Kendisini çok seviyorum. Galatasaray’da oynamadığım dönemlerde de bana çok yardımcı oldu.Ümit Milli Takım’a çağırıldığımda da hep destek verdi. Her zaman çalışmam gerektiğini, bu çalışmamı devam ettirdiğim sürece Galatasaray’da oynama şansı bulacağımı söylemişti kendisi. Kendisini yavaş yavaş tanımaya başlıyoruz. Ağabeylerimiz olsun arkadaşlarımız olsun kendisinin bir hoca değil de bir arkadaş olarak yaklaştığını söylüyorlar futbolculara. Zaten kişiliği karakteri de onu gösteriyor. Bizlere olumlu şekilde yaklaşıyor. İnşallah bu yaklaşımını biz de ligde aldığımız başarılı sonuçlar olarak kendilerine armağan ederiz.
Biliyorsunuz artık Türk futbolunu, Türk insanını bütün dünya, bütün Avrupa tanıyor. Onun için Türk futbolcusunun artık nasıl olduğunu da biliyorlar. Tabii ki bizim için çok önemli olan Şampiyonlar Ligi var. Bence Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmamamız için hiçbir neden yok. Şu an peşin konuşmak çok doğru olmaz. Çünkü biliyorsunuz o maçlara çıktıktan sonra o maçların havası o günkü performans apayrı oluyor. Bizim için Şampiyonlar Ligi çok önemli. İnşallah Şampiyonlar Ligi’nde de gelebileceğimiz yere gelip Şampiyonlar Ligi şampiyonu oluruz. Bu arkadaşlık bu dostluk bu takımda olduktan sonra herkes birbiri için oynadıktan sonra hedefler büyük koyarsak bence bunlara ulaşmamak mümkün değil.
Bu sene forma rekabeti çok çetin geçecek. Ayhan ağabey olsun Tobias olsun çok kaliteli futbolcular kendileri. Biz sahaya çıkıp çalışmak zorundayız. Oynadığımız maçlarda kendimizi göstermek zorundayız. Tabii ki burada karar hocanın olacak. Bu tatlı rekabet takımın başarısı içindir. Oynayan olsun oynamayan olsun her zaman takıma bir şeyler katabilmek için çalışacaktır. Bu rekabet inşallah takıma başarıyı getirir.
Avrupa arenasında iyi performanslar gösterdiğiniz takdirde ister istemez Avrupa’daki büyük kulüplerin, büyük menajerlerin dikkatini çekeceksiniz demiştim ben. Bizim de yaşımız şu an genç zaten ve Milli Takımda da başarılı performanslar gösterdik. Bu ister istemez bizim de taliplerimizin olduğunu gösterir. Ben zaten her zaman söyledim, şu an Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birinde oynuyorum. Ben Galatasaray’a mukaveleye imza attığım zaman gözü kapalı attım. Kaç seneymiş, neymiş diye hiçbir zaman bakmadım. Çünkü Galatasaray benim yuvam, ailem. Ben Galatasaray’da çok mutluyum. Mehmet Topal’ı Mehmet Topal yapan Galatasaray’dır. Onun için bizler kulübümüze çok şeyler borçluyuz. Tabii ki bizim de hedeflerimiz var. Biz de Avrupa’da daha iyi liglerde oynamak istiyoruz. Teklifler olduğu zaman elbette kulübe gelecektir. Başkanımız olsun yöneticilerimiz olsun tüm camiamız müsade ederlerse, bize verdiğin mücadeleden dolayı teşekkür ederlerse, gidebilirsin derlerse biz de Avrupa’da oynamak isteriz. Ama onlar kal derlerse, Galatasaray’da futbolu bırak derlerse gözü kapalı hiç düşünmeden Galatasaray’da mücadelemizi devam ettiririz."
GSTV