İşte yılın fotoğrafı!

peace_346

New member
Reaction score
0
415652315D8A5742A60C0DB4p.jpg

"2006 Dünya Basın Fotoğrafı" ödülünü Amerikalı Spencer Platt kazandı.
Dünyanın bu saygın ödülünü veren jürinin açıklamasına göre, "Getty Images" ajansında çalışan Platt, Beyrut'ta İsrail tarafından bombalanmış bir sokağın fotoğrafıyla ödüle layık görüldü.

Fotoğraf, 15.08.2006 tarihinde ilk ateşkesin ardından Beyrut'ta karmaşa ve savaş yıkıntısı arasında üstü açık bir otomobilde pahalı giysiler içindeki gençleri gösteriyor.

Jüri üyesi Michele McNally, "Fotoğrafa bakmaya doyamazsınız. Kaos ortamında gerçek hayatın çelişki ve karmaşıklığını çok güzel yansıtıyor" dedi.Spencer Platt, 10 bin avroluk ödülünü 22 Nisanda Amsterdam'da düzenlenecek törenle alacak.

Yarışma
için 124 ülkeden 4 bin 440 fotoğrafçı, 78 binden fazla fotoğraf sunmuştu. Jüri, 27 Ocak-8 Şubat arasında mesai yaparak ödül kazanan fotoğrafı belirledi.

Bu yıl 50'incisi düzenlenen Dünya Basın Fotoğrafı yarışmasında, "2006 Dünya Basın Fotoğrafı" ile birlikte 10 ayrı dalda 23 ülkeden 58 fotoğrafa daha ödül verildi. Ödül kazanan bu foto muhabirleri arasında Türkiye'den yer alan olmadı.Dereceye giren fotoğraflar önce Amsterdam'da 24 Nisan-17 Haziran tarihleri arasında, daha sonra da değişik ülkelerde toplam 85 yerde sergilenecek.

Kaynak

İsrail nasıl izin verdiki bu fotonun seçilmesine doğal olarak amerika nında izin vermemesi gerekiyoru..ilginç :S

PaT!€nT' Alıntı:
İsrail nasıl izin verdiki bu fotonun seçilmesine doğal olarak amerika nında izin vermemesi gerekiyoru..ilginç :S
asıl buna izin verir sosyal hayatı engellemedik biz der gibi :hhaşık

ÇoK AnLaMlI BiR FoTo..PaYlAşImIn İçİn SaOl

olayda İsraillik bi durum yok(bombalamaktan başka:mad:)

Lübnanlıların içinde bulunduğu tezatı anlatan fotoğrafçılık açısından enfes,
gerçekleri gösterme açısından mide bulandırıcı ve üzücü bir fotoğraf
tartışmasız yılın en iyi fotğrafı seçilir bu kareyi yakalamak imkansız denilebilecek kadar zor çünkü

spor arabayla gezen kapitalistler ceset kokusundan rahatsız olmus. dehşet werici. sağol kardeş

tuylerim tiken tiken oldu :Q kim paylasıma sunduysa elleri dert gormesdin hanfediler rahtsız olmus ceset kokusundan tşkler

ama gercekten cok dusundurucu bi fotograf yaa
bi de herhangi bi Israil genciyle bu konuyu konusmak isterdim acaba ne dusunuyoo Israil in yaptiklari hakkinda????

bencede çok anlamlı bi foto...yorumsuz ve çok şey anlatıyor...

vahdetmadencilik1985' Alıntı:
ama gercekten cok dusundurucu bi fotograf yaa
bi de herhangi bi Israil genciyle bu konuyu konusmak isterdim acaba ne dusunuyoo Israil in yaptiklari hakkinda????

sözleri çok sinir bozucu asla konuşmanızı tavsiye etmem
genelleme yapmayı pek sevmesemde
yabancı forumlarda 5-6 tanesiyle karşılaştım
çoğuna aşırı dinci diyebilirim
Tevrattan başka hiç bir şeyin doğruluğunu kabul etmiyorlar(onu da yargılamaya kalkana küfrediyolar)
onu bunu geçtim
Kuran,İslam,Müslümanlık deyince küfrediyorlar
inanın konuşabilmek bile çok zor
Anti-Semist olanları hariç, sinirlerinizi bozmamanız için İsraillilerle konuşmanızı hiç tavsiye etmem

Geri