İşte Van Depremi için toplanan yardım miktarı!

Gogomanyaa

New member
Reaction score
0
Başbakan Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık yardım hesabında 1.728.000 TL toplandığını açıkladı.

Yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başbakan Erdoğan, bölgeye yeterli sayıda çadır gönderildiğini ancak ilk 24 saatte bir başarısızlık olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın diğer açıklamaları şöyle:

"Van ve Erciş'teki tüm spor tesisleri ve sahalar çadırkent ve hastanelere tahsis edildi.

Gaz şebekesindeki hasarlar onarıldı. Doğalgaz kesintisiz olarak veriliyor.

"Van merkezdeki köylerde kerpiç binaların tamamına yakını yıkıldı. Tek katlı kalıcı konutlar yaparak köy-kentler oluşturmayı amaçlıyoruz."

"Burada bile fırsatçılığı hedef alan anlayış var. Felaketleri ayrımcılık vesilesi olarak kullanmayı reddediyorum."

"Vanlı kardeşlerimizi elbette aç açık bırakmayacağız. Bingöl'e nasıl müdahale ettiysek Van'a da ulaştık. Orada da yaraları biz saracağız.

Kış mevsimi nedeniyle sıkıntılarımız olacak. Bunu Elazığ'da da kardeşlerimiz yaşadı. Oralarda bu iktidar nasıl anında müsdahale etti, nasıl oralarda yeni şehirler oluşturuldu bunları açık görmek mümkün. Kürtmüdür, Zaza mıdır denmedi, benim halkımdır dendi. Biz bu millete hizmetkar olduk. Bunu farklı yerlere çeken zihniyetlere, ve bunlara çanak tutuan medyaya sesleniyorum, çanak tutmaktan vazgeçin.

Bir köyde söyleşi yapıyorlar, devlet bu köye gelmedi deniyor, Kızılay çadırı arkada duruyor. İlk akşam, 3-10 çadır ulaştırdık. Ben size doğruyu anlatıyorum. Bu nağraları atanlaın o köylerle alakası yok. Muhabir birisiyle konuşuyor, yetkililer gelmedi deniyor.

Böyle olsa ben köylerin raporunu nasıl aldım? Senin bilgilerin doğru bizim bilgilerimiz yanlış. Bu böyle bir sürece katkı sağlamaz. Bizim nasıl kardeş olduğumuzu gösterdik."

"Bu iş karşılıklı bir müzakereyle yürütülebilirse, hangi ihtiyaç kim tarafından nasıl gideriliyor takip etmiş oluruz.

Burada bile fırsatçılığı kendisine hedef alan bir anlayış var. Böyle bir günde askerimizi o mayın tuzağında vurmak isteyen anlayış ve o anlayışın uzantılarının bu ülkede kardeşlik duygusu olabilir mi?

Her şey bu kadar açık ortada. Bunu neresinde kardeşlik var. Neresinde bu acıyı paylaşmak var.

Erciş'te 24 derslikli bir okul yapılacak. Hemen süratle bakanımız da bu konuyla ilgilenecek. burada israfa fırsat vermedne kriz masalarımızla irtibatları kurmak üzere yardımların yerini bulması noktasında bu iki krizm asayıal bu işleri yürütelim. Tekrar bakan arkadaşlarım bölgeye dönecekler. İnşallah hafta sonuna kadar bölgeye yeniden gideceğim. Acı üzerinden siyaset yapılamayacağını AK Parti gösterdi.

"Bu iş karşılıklı bir müzakereyle yürütülebilirse, hangi ihtiyaç kim tarafından nasıl gideriliyor takip etmiş oluruz.

Erciş'te 24 derslikli bir okul yapılacak. Hemen süratle bakanımız da bu konuyla ilgilenecek. burada israfa fırsat vermeden kriz masalarımızla irtibatları kurmak üzere yardımların yerini bulması noktasında bu iki kriz masaları ile bu işleri yürütelim. Tekrar bakan arkadaşlarım bölgeye dönecekler. İnşallah hafta sonuna kadar bölgeye yeniden gideceğim. Acı üzerinden siyaset yapılamayacağını AK Parti gösterdi.

Kılıçdaroğlu, hükümeti istifaya çağırarak ne yapıyorsunuz farkında mısın? Bu çağrı ile teröristi yüreklendirdiğinin farkında mısın? Kılıçdaroğlu klasiği yaşanıyor ve "Ben öyle bir şey demedim" diyor. "

Kaynak

Ekli dosyalar

• 682722_detay.jpg
    682722_detay.jpg
    15.7 KB · Görüntüleme: 479
Geri