İşte VAKİT'in Müslümanlık Anlayışı...Ölünün ardından karalama kampanyası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deff

New member
Vakit gazetesini ısrarla en güvenilir kaynak diye kaynak gösteren arkadaşlara kapak olsun..Erdal İnönü'ye demediklerini bırakmamış kansızlar...


Cenazenin bile kalkmasını beklemediler. Herkesin gönlünde taht kurmuş bir insanı karalamak bu kadar kolay mı?

SHP'nin Onursal Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı ismet İnönü'nün oğlu olan Prof. Dr. Erdal İnönü'nün hayatını kaybetmesinin ardından basında onlarca köşe yazarı İnönü'nün zerafetini, ince zekasını ve siyasetteki farklı üslubunu belirten yazılar yazdı. Ancak Vakit gazetesi Erdal İnönü'nün henüz cenazesi kaldırılmadan zehir zemberek bir köşe yazısı ve bir haber yayınladı.

Vakit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu "Erdal İnönü” dedikleri!.." başlıklı yazısında, Anayasa Mahkemesi'nin türbanı yasaklayan kararında başvuru dilekçesinin aldında Erdal İnönü'nün imzasının olduğunu yazarak, davaya konu olan dilekçeyi yayınladı.

Karahasanoğlu'nun yazısının bir bölüm şöyle;

"Önceki gün ölen, sağcısından solcusuna, AKPartili bakanlarından bürokratlarına kadar birçok kişi tarafından övücü sözlerle yâd edilen Erdal İnönü, şu meşhur üniversitelerde kılık kıyafeti serbest bırakan kanun maddesinin iptali için açılan davanın dava dilekçesinde imzası olan kişi imiş meğerse..
Sosyal demokrat parti kur.. Solculuğu apayrı bir söylem üzerine oturtmaya çalışma iddiası ile ortaya çık.. Sonra gel, “üniversitede kılık kıyafet yasağı olmalı” diye Anayasa Mahkemesi’ne dava aç!
Tutarlılık görebiliyor musunuz?
Ben göremiyorum..

İnönü’nün arkasından yere göğe sığdıramayan açıklamalar yapıp, övgüler düzenlerde de ben tutarlılık göremiyorum.. Birçoğu başörtü yasağına karşı kişiler.. Ama başörtü yasağının altında kimler var, onu bile zahmet edip bakmıyorlar.. Veya karşı cenah o kadar güçlü ki, hem bu yasağı koyuyor, koyduruyor, hem de kendilerini sosyal demokrat, temel haklardan yana sempatik insanlar olarak tanıtabiliyorlar!

Evet, başörtü yasağı kararının davacısı, gördüğünüz gibi SHP Genel Başkanı sıfatıyla Erdal İnönü’den başkası değil!
O şimdi, davacı olabilecek konumda değil artık..
Başörtü mağdurları davacı, o davalı bugün..
Kararı da, “Mutlak Hakim” olan verecek!
Anayasa Mahkemesi değil!"

TERÖRİSTİ ODASINDA SAKLADI

Gazetede ayrıca Erdal İnönü ile ilgili "İnönü'nün gerçek yüzü" başlıklı yarım sayfalık haberde de, Erdal İnönü ile ilgili çarpıcı iddialara yer verildi.

"Erdal İnönü; yasakçı tavrı, PKK’yı güçlendiren çıkışları ve odasında terörist saklamasıyla hatırlanacak
Malûm çevreler, Türkiye'ye tarihinde görülmemiş krizler yaşatan Bülent Ecevit'in ardından düzdüğü methiyelerin benzerlerini önceki gün hayatını kaybeden Erdal İnönü için de dillendiriyor.

İnönü’nün "Dürüstlüğünden" dem vuruyor, "Türkiye’nin gülen yüzüydü" diyor!.. Tarihi gerçekler ise, İnönü’nün geçmişteki icraatları, beyanları, o güler yüzünün altında halkın inanç değerlerine büyük bir karşıtlık içinde olduğunu ortaya koyuyor" denildi.

ERDAL İNÖNÜ İLE İLGİLİ ÇARPICI SUÇLAMALAR

Vakit gazetesinin haberinde bazı çarpıcı iddialar şöyle:

"Kartel medyası tıpkı Bülent Ecevit’in ardından yaptığı gibi Erdal İnönü’nün vefatıyla da bu ismi göklere çıkartırken; tarihi gerçekleri, bu ismin halkın arasında nasıl anılacağı konusunu örtmeye çalışıyor.
Oysa tarihi gerçekler, ölümünün ardından "methiyeler" düzülen Erdal İnönü'nün tek özelliğinin "Milli Şef’in oğlu olma" olduğu bütün çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. Ardında hafızalarda iz bırakan bir tek eseri bulunmayan İnönü'nün geçmişteki icraatları, beyanları; o güler yüzünün altında halkın inanç değerlerine büyük bir karşıtlık içinde olduğunu ortaya koyuyor. İnönü halk arasında; hazırlattığı laiklik raporu, yasakçı tavrı, terör örgütü PKK’nın elini güçlendiren çıkışları, bugün terör örgütü Kongre Gel'in Başkanlığı'nı yürüten Zübeyir Aydar'ı Meclis'e sokan isim olması, Rektörken odasında "terörist" saklaması ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hakkında "yurt dışına çıkma yasağı getirilmiş" tek Başbakan Yardımcısı olmasıyla anılacak" ifadelerine yer verildi."
 

T

Banned
Çok doğru yazmışlar öldü diye melek yaptılar nerdeyse adamı
Ayrıyetten Herkezin gönlünde taht kurmuş bir adam derken
İnönüden bahsetmiyosundur inş
 

zebani5

New member
muslumanlıkta olenin ardından konusmak yoktur bunlar sadece din tuccarı Son peygambere son dine sahip olupta dunyada azınlık ta kalma nedenleride bu yuzdendir
 

Thorpedo

New member
vakitten ne beklesin ki zaten onlar hedef gösterirler , cinayetlere tesvik ettirirler , hepsi de cok müslüman olan yazarları terbiyesiz liklerine her daim devam eder ...
 

deLi Kurt

Banned
üniversitede kıLık kıyafet yasağı oLmaLı sözü
zaten işin içindeki çapanoğLunu beLLi ediyor
evet yasak var ama sadece örtünene
soyunana kimse dur demiyor

bunun mimarLarını da çıkıp aLkışLayacak değiLiz
 

dinckal

New member
Hayatında devlet vemillet adına tek iş yapmayan ve tek çivi çakmayanların bugün Erdal İnönü gibi hem bilim adamı hem devlet adamlığına söyleyebilecekleri tek söz olamaz.Vakit zaten malummmm.ciddiye bile alınmaz.Dinci bir tetikçidir VAKİT gazetesi.
 

deLi Kurt

Banned
iyi o zaman vampir bush öLsün
apo gebersin
bende çıkıp günahım kadar sevmezdim ama
Allah rahmet eyLesin diyeyim..
Allahın kanununa karşıLık tam tersine kanun çıkaracak
şirke küfre girecek Allahı görmezden geLecek
eLine veriLen devLEt otoritesini firavuna çevirecek
bende ona Allahtan rahmet diLeyeceğim...
böyLesine ancak Allah biLdiği gibi yapsın denir.
DeğiL devLet büyüğü feriştahı oLsa!
 

kzlyldz

New member
vakit te yazan adamdan ne beklersinki mahalle yazarı işte...
insanlar milliyetçiler yüzünden gerçek Atatürk milliyetçiliğinden
vakit gibiler yüzünden(dinci demiyorum) dininden uzaklaşıyor ama bunlar onun farkında değiller vatan ve din kurtamaya devam!!!
 

deLi Kurt

Banned
vakit te yazan adamdan ne beklersinki mahalle yazarı işte...
insanlar milliyetçiler yüzünden gerçek Atatürk milliyetçiliğinden
vakit gibiler yüzünden(dinci demiyorum) dininden uzaklaşıyor ama bunlar onun farkında değiller vatan ve din kurtamaya devam!!!
vakit gibiLer yüzünden dininden uzakLaşacaksan
sen dinine pamuk ipLiğiyLe bağLanmışsın demektir
bu konuda yapacak birşey yok
 

aljinat

New member
Ölüsevici toplum olmaktan vazgeçin artık. Ölünün ardından konusulmaz ama yediği naneler hep unutulur diye bir şey yok. O artık ölmüştür hesabını Allah'a versin diye alicenaplık yapmak tabii ki güzeldir ama , bulunmaz bursa kumaşıymış gibi yere göğe sığdıramayanlara da arada bir hatırlatmak lazım geliyor maalesef. Sevmeyenlerden olgunluk beklerken, sevenlerinin de abartmadan vazifelerini yapması gerekir.

Son söz: Erdal İnönü'ye siyaseti bıraktıran aslan sosyal demokratların döktükleri timsah gözyaşlarını yemiyoruz. iyisi ile kötüsü ile o artık ölmüştür. İnancı var ise Allahtan rahmet dilerim yok ise zaten yapacak bir şey yok. Toprağı bol olsun...

her nefis Ölümü tadacaktır...
 

yehovan

Banned
Danıştay baskınında hedef gösteren vakit değilmiydi ?
Bu ülkeyi dindar dindar olmayan gibi kavramlarla bölen kutuplaştıran bu gazete değil mi ?

Şimdi ölen biri ardından çirkin konuşmalar arkasından çekiştirmeler felan kimseye yakışmaz. Bırakın müslümanı bir hristiyana bile yakışmaz.

Birileri bu gazeteyi korumak adına işte inönü böyle şöyle diyorlar. Evet inönünün bir çok hatası olmuştur. odtü rektörü iken ödtü dhkpc nin silah ambarı haline geliş. Polis üniversitede zanlıları ararken inönü anarşistleri kendi şahsi odasında saklamış evet bunlar doğruda sen bunları bir insan yaşarken hesap sormazsan öyle dedikoducu karılar gibi arkasından atıp tutmakla olmuyor...

İnönü sağ iken soracaktın bu yazıları yazacaktın. Gerekirse yargılayacaktın. Şimdi hiç etik değil !

Her kim olursa olsun sağlığında susup kişi bu dünyayı terk eylediğinde külhan beyliği yapmak manşetlere taşımak eleştirmek hoş değil !

Hangi müslümana yakışır Allahın işine karışıp Bu adam firavun bu adam cehennemlik demek !
Rahmet dilemiyorsan Bile Küfretmiyeceksin....


Herkes Adabı ile otursun. Bir gün sizlerde öleceksiniz. Sizi sevmeyyenler arkanızdan sövdüğünde sizi sevenleri içleri sızlamaz mı ?

Bugün ona yarın bize.... Kendimize yapılmasını istemediğimiz davranışları başka insanlara yapmayalım.

Vakit gibi bölücü gazeteleride artık kapatmak gerek ! Boş tenekeler artık tınkırtıları ile bu ülkede çok kişinin canına şerefine laf getitirmeye başladı ! Önce kendi şereflerine bir baksınlar !
 

deLi Kurt

Banned
sen bunları bir insan yaşarken hesap sormazsan öyle dedikoducu karılar gibi arkasından atıp tutmakla olmuyor...

İnönü sağ iken soracaktın bu yazıları yazacaktın. Gerekirse yargılayacaktın. Şimdi hiç etik değil !
inönü yaşarken vakit bunLarı yazsaydı
o zaman da adamı yoLda gezerken sinek ısırsa
siz çıkıp vakit gazetesi hedef gösterdi demeyecekmiydiniz?

biriLeri inönüyü kahraman iLan etmeye başLadı diye
vakit gazetesi bence örnek bir tavırLa sizin kahraman ettiğiniz
adam bakın ne naneLer yemiş diye insanLarı biLinçLendiriyor

yargıLamak vakitin eLinde değiL sadece insanLarı biLgiLendirme görevLeri var
inönü odasında poLisin aradığı zanLıLarı sakLamış bu etik
ama bunLarı vakitin duyurması etik değiL öyLe mi
çok hoş bir anLayışınız varmış :)
 

hasan8861

New member
çok doğru cevaplar veriyosun deli kurt kardeş.ALLAH aklına fikrine zeval vermesin de düşüncelerine devam et.çok dığru ya bu ülkede basın özgürlüğü yok mu hani su danimarkada isviçrede olanından.ne biçim iş bu bi gazete yazarı tabiki eleştirilir.yazısında ki yanlışlar ortaya çıkarılır ama bu yazı öle diilki adam sadece belgeler üzerine konuşmuş.biraz yapıcı eleştiriler yapılsa daha ii olmaz mı.önyargılı niye yaklasılıyor ki bukadar.tamam dürüsttü erdal inönü ama yökü kaldıramayacagımızı bizde anladık dıcek kadar dürüsttü.her insan sevmek zorunda diil ki onu.
 

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
gerçek dediğiniz, doğru dediğiniz, haklı dediğiniz haberler ve yazılar yüzünden İNSANLAR öldü İNSANLAR!!!

bu tür yazılardan sonra bazı insan/insanlar(?!?) gidip Erdal İnönü'nün mezarını tahrip ederlerse(ya da etmeye teşebbüs ederlerse) inanın hiç şaşırmam
 

deLi Kurt

Banned
Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2280109' Alıntı:
gerçek dediğiniz, doğru dediğiniz, haklı dediğiniz haberler ve yazılar yüzünden İNSANLAR öldü İNSANLAR!!!

bu tür yazılardan sonra bazı insan/insanlar(?!?) gidip Erdal İnönü'nün mezarını tahrip ederlerse(ya da etmeye teşebbüs ederlerse) inanın hiç şaşırmam
bir yerLerde sürekLi insanLar öLüyor fLetch..
bunu vakite zamana bağLamak insanı şirke götürür..
Allah buyuru Azrail görevini yapar..
Bunda vakitin her hangi bir desteği de kösteği de oLamaz!

kaderine insan bir yere kadar müdahaLe edebiLir
ama aLın yazısına kimsenin yapacak birşeyi yoktur
inönünün öLmesi aLın yazısıydı..
ancak öLmeden önce yaptıkLarı ve
öLdükten sonra bizLer tarafından kötü hatırLanması
kendi beLirLediği kaderiydi..!

derLer ya kader diyemezsin sen kendin ettin.
 

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
bir yerLerde sürekLi insanLar öLüyor fLetch..
bunu vakite zamana bağLamak insanı şirke götürür..
Allah buyuru Azrail görevini yapar..
Bunda vakitin her hangi bir desteği de kösteği de oLamaz!

kaderine insan bir yere kadar müdahaLe edebiLir
ama aLın yazısına kimsenin yapacak birşeyi yoktur
inönünün öLmesi aLın yazısıydı..
ancak öLmeden önce yaptıkLarı ve
öLdükten sonra bizLer tarafından kötü hatırLanması
kendi beLirLediği kaderiydi..!

derLer ya kader diyemezsin sen kendin ettin.
Bu mantıkla düşünecek olursak;
Ölmüşüne küfür edilecek olması onun kaderidir(!)
Bu kaderi kendisi çizmiştir birilerinin de gizlice bu emri vermesi onun elinde olmayan birşeydir yani kendi belirlediği kaderidir.
Yani merhumun hakkında şöyledir, böyledir diyenlerin hiçbir suçu yoktur
Tabi ölmüşün ardından Allah rahmetle elesin diyemeyenler de bir ayrı tartışma konusunun öğeleridir.


"Şirke götürme" saçmalığını da fazla değinmeye bile lüzum görmüyorum.

Bence, yüce Allah'a şirk koşanlar, Allah'ın adıyla iş yaptığını söyleyip Allah'ın emir ve yasaklarına uymadan etraflarında binlerce insan toplayan ve bu insanlara kendi çıkarlarına göre iş yaptıran kişi ve kişilerdir.



ayrıca Zaman gazetesinin mevcut konuyla hiçbir alakası yoktur, benim bahsettiğim gazete Vakit gazetesidir.
"İşte o üyeler" başlığını atan ben değildim, ya da "Zorba kemalist gemiyi azıya aldı" başlığını atan

Vakit gazetesi hakkındaki yorumlarımı ve mesajlarımı okumak için eski bir mesajıma bakın
çünkü şu anda daha fazla yazmaya lüzum görmüyorum :goz:

http://www.hackhell.com/showpost.php?p=2112202&postcount=23
 

kzlyldz

New member
vakit gibiLer yüzünden dininden uzakLaşacaksan
sen dinine pamuk ipLiğiyLe bağLanmışsın demektir
bu konuda yapacak birşey yok
işte sorunun bu başkaları hakkında körlemeye karar vereceğine dönde kendinle ilgilen
din konusu başkalarını ilgilendirmez ne seni nede vakiti nede akiti vs..
 

türk ocağı

serdengeçti
Vakitin tavrını eleştirenlere göre müslüman, etliye sütlüye karışmayan, inancına küfredilsede başını öne eğen, karşılık vermeyen,( hani müslüman uysal olurya) Adamın biri hayatı boyunca islam düşmanlığı ve vatan hainliği yaptığı halde öldükten sonra rahmet dileyip ardından fatiha okuyan dır.
İşte bu müslüman tipi zulmü hakedendir. Mescidine kapanıp, kendini ezenleri görmezden gelip, zulme rıza olanlar... Bu devir kapanmıştır... Artık müslüman tepesine binenleri devlet adamıymış, bilmemne mensubuymuş, büyüklerimizmiş, ölmüşlerimizmiş demeden layık olduğu tavrı sergileyecektir.
Kafire kafir, haine hain diyecektir, yaşasada ölsede...
 

yehovan

Banned
efendi bu adam 80 yıldan fazla hayatta kalmış bahsettiğiniz hatlaarı 30 35 yıl önce yapmış.

Hesap sormak için ölümünü mü beklediniz. eteğinizdeki taşları dökmek için ölümümü beklediniz !

Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi kafire kafir haine haini yaşarken söyleyeceksin yaşarken sorgulayacaksın ! yaşarken yakasına yapışacaksın yaşarken canların sebebini soracaksın !

Şimdi öldükten sonra ölünün arkasından ahkam kesmek yakıştırmalar yapmak kolay !

Vakit madem bunları biliyordu bakti zamanında madem siz biliyordunuz !

Bu ülkenin savcılarına aksettirseydiniz. Kanıtlarınızla sunsaydınız !

Yok nerdeee

Ancak öldüğü zaman biz konuşuruz biz yargılarız nasıl olsa cevap verme şansı yok...

Boşa at dolu tutar belki torunlarnı yargılarsınız !

Yakışmıyor. Böyle manasız gereksiz çekiştirmeler ! Sağlığında dikilecektin adamın karşısına... Şimdi boş bir tenekede sesin yankılanır !
 

türk ocağı

serdengeçti
Sağlığında kim dikildi muhterem? Ozan arif yazmadımı destanını bu adama, tavrımızı koymadıkmı bu adamlara?
Vakit gazetesini okudunda yazdığına inandın mı? Onu bi sorgula hele, sezere baykala yazıp duruyor şu an okuyupta hak veriyormusun?
Savcılara aksettirmeye gelince ilahi yehovan bunu senmi diyorsun senin kan davalın imralı palasta savcınamı adaletinemi güveniyorsun?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HTML

Üst