İşte savcı cihaner'in ilk açıklaması

h.yilmaz

New member
Reaction score
0
İŞTE SAVCI CİHANER'İN İLK AÇIKLAMASI

Cihaner, cezaevi çıkışında, "Birlikte suçlandığımız arkadaşlar 7 aydır, benim de 4 aydır hukuk ihlalleri sonunda özgürlüğümüz kısıtlandı. Kendimi hiçbir zaman tutuklu olarak görmedim. Yetkili ve görevli mahkeme önüne çıkmamıştık. Bugün ilk kez çıktım, onlar da hukukun gereğini yaptılar. En çok zararı biz görmemize rağmen yurttaşlarımıza bir mesaj vermek istiyorum: Ne olursa olsun yargıya olan güvenin sarsılmaması gerekir. Ülkemiz, özellikle yargı, ideolojik saldırı altında. Yargının güvenilmez olduğu gibi tezler ileri sürülüyor. Oysa yargı bir ülkenin harcıdır. Yargıya ve adalete olan güven kalkarsa yurttaşların başvurabileceği tek yol sokaktır. Herkesin yargısal süreçlere sonuna kadar saygılı olması gerekir. Mutasyona uğramış bir DGM mahmkemeleri ile karşı karşıyayız. İnsanlar gündelik hayatlarını sürdürürken 'Dinleniyor muyuz?' kaygısını taşıyorsa bugün yaptığınız sıradan bir hareketin yarın terör suçu gibi karşısına çıkma ihtimali varsa bu faşizmdir." dedi.

kaynak

''İnsanlar gündelik hayatlarını sürdürürken 'Dinleniyor muyuz?' kaygısını taşıyorsa bugün yaptığınız sıradan bir hareketin yarın terör suçu gibi karşısına çıkma ihtimali varsa bu faşizmdir."

Demekki adamın gündelik işi haline gelmiş terör suçu..O kadar ki sıradan bir olay gibi görebiliyor artık terörü..Dinleniyor muyuz diyerek faşizmin doğucağını öne sürüyor ama kendiside yargıya olan güvenin kalkması sonucu darbe faşizminin getirilebileceğini yansıtıyor yorumunda..Yani tüm yorumları çelişkiyle süslenmiş bu adamlar nasıl savcı oluyor anlamıyorum gerçekten ne kadar iyi kadrolaşmış bu CHP yargıda..Nerde cahil cühela var iyargıya transfer edilmiş bi köşeyi tutmuş arkadaş.

Bir yargı mensupu dava devam ederken o davaya karşı
yürüyüşlere çıkar ise,
Bir yargı mensubu davalı taraflardan birisi ile yakın
temasda olur telefon ile görüşür ise,
Bir yargı mensubu başkaları tarafından 'bizim' olarak adlandırılır
ve o yargı mensubu buna itiraz etmez ise,
kusura bakma o yargı bağımsız değildir...

Bir yargı mensupu dava devam ederken o davaya karşı
yürüyüşlere çıkar ise,
Bir yargı mensubu davalı taraflardan birisi ile yakın
temasda olur telefon ile görüşür ise,
Bir yargı mensubu başkaları tarafından 'bizim' olarak adlandırılır
ve o yargı mensubu buna itiraz etmez ise,
kusura bakma o yargı bağımsız değildir...

Evet bunlar olursa yargı bağımsız değildir. Ama bir şeyi unuttun; bir adalet bakanı, görevdeki savcıyı arayarak, "ya savcım, hapisahaneler zaten dolu çocukları bırak" diyerek tutuklanan cemaat üyelerini serbest bıraktırmak istiyorsa kusura bakma yargı bağımsız değildir.

anlayamadıkları şey

İlhan cihaner görevinin başına döndükten sonra erzincan savcısı olarak gitse Erzurum savcısını tutuklasa ve 4 ay içeride tutsa çok mu hoşunuza gidecek. Nasılsa Erzurum yolu erzincandan geçiyor.

o yüzden ki bu tür suç işlemiş olabilecek savcı ve hakimlerin davaları , belgeler toplandıktan sonra Yargıtayda görülmesidir.

Eh artık bunuda anlamıyorsanız , yandaş ve taraflı olduğunuz konusunda kanaatim kesinleşecektir.

Benim kafam rahat. Kimse beni dinlemiyor. Ama bende Ergenekonculara hizmet etseydim mutlaka beni de dinlerlerdi.

Bu ergenekon neymiş arkadaş ortada bir tane bile suç yok delil yok ikili telefon görüşmeleri sahte çıktı elde tutulur bir tane delil yok ama tükiyede herşeyi ergenekon yapmış içerdeyken bile yapıyormuş bunu söyleyenler bile inanmıyor buna yandaşlar onlar diyorsa vardır diye her yoruma ergenekon diye başlıyor komiksiniz.. :)

Evet bunlar olursa yargı bağımsız değildir. Ama bir şeyi unuttun; bir adalet bakanı, görevdeki savcıyı arayarak, "ya savcım, hapisahaneler zaten dolu çocukları bırak" diyerek tutuklanan cemaat üyelerini serbest bıraktırmak istiyorsa kusura bakma yargı bağımsız değildir.

Savcılık Makamını işgal eden ve Bakanın "Savcım" diye hitap ettiği şahıs, polis bölgesindeki bir mahalde jandarma ile evlere baskın yapmakla kalmamış gözaltına aldığı bayanlardan birinin kötü muameleden dolayı ikiz bebeklerini kaybetmesine neden olmuştur.

Bu arada baskın yapılan evlerde "Kur'andan" başka suç unsuru da bulunamamıştır.

Bir önemli nokta da şudur:

Futbolda, Cihaner'in tahliyesine benzer bir durum yaşansa bunun adı kesinlikle "şike" olur.

Savcılık Makamını işgal eden ve Bakanın "Savcım" diye hitap ettiği şahıs, polis bölgesindeki bir mahalde jandarma ile evlere baskın yapmakla kalmamış gözaltına aldığı bayanlardan birinin kötü muameleden dolayı ikiz bebeklerini kaybetmesine neden olmuştur.

Bu arada baskın yapılan evlerde "Kur'andan" başka suç unsuru da bulunamamıştır.

Bir önemli nokta da şudur:

Futbolda, Cihaner'in tahliyesine benzer bir durum yaşansa bunun adı kesinlikle "şike" olur.

Erzurum Özel Savcısı İsmailağa dosyasını Erzincan savcılığından neden istedi? Çünkü Erzurum'a imzasız bir mektup gelmiş, bu mektup da İsmailağa cemaatinin silahlı eylemlerde bulunacağı ya da bulunduğu yazıyormuş bak bak. Cemaat silahlı eylemde bulunmuş olursa dava Erzincan Cumhuriyet savcılığının yetki alanından çıkıp Erzurum Özel savcılığının yetki alanına girmiyormuymuş tesadüfe bak. Tabi İlhan Cihaner telefon kayıtlarıyla ve diğer tüm delilleriyle beraber cemaatin silahlı bir örgüt olmadığın ispat etmeye çalışmışsa da sözünü dinletemiyor ve dava Erzurum'a gönderiliyor. Dosya Erzurum'a gönderilince cemaat üyelerinin telefon konuşmaları dinlemeye takılmamış mı? Adamların dedikleri aynen şu; oo kurtulduk,dava Erzurum'a gidiyor, ordaki savcı bizim adam, kurtulacağız." Dava Erzurum'a gidince tutuklular da bu sefer silahlı eylem yapmış ya da yapacak pozisyonuna geliyor. Yani kurtulmak bir yana daha bir değişik ve derin konuda yargılanmaları gerekiyor. Ama bırak yargılamayı adamlar silahlı örgüt davası nedeniyle ısrarla Erzurum'a getirtilmiş davadan jet hızıyla tahliye ediliyor. Acaba şike ama nasıl şike. Kimin kimi "şike"si gelmiş acaba.

Benim yazdiklarim goruntu ve ses kayitlariyla kanitlanmis
seylerdir. Cevap verilecek ise kulaktan dolma bilgiler
ve kartel medyasinin magazin haberleri ile
degil gercek kanitlar ile cevap verilsin.

Erzurum Özel Savcısı İsmailağa dosyasını Erzincan savcılığından neden istedi? Çünkü Erzurum'a imzasız bir mektup gelmiş, bu mektup da İsmailağa cemaatinin silahlı eylemlerde bulunacağı ya da bulunduğu yazıyormuş bak bak. Cemaat silahlı eylemde bulunmuş olursa dava Erzincan Cumhuriyet savcılığının yetki alanından çıkıp Erzurum Özel savcılığının yetki alanına girmiyormuymuş tesadüfe bak. Tabi İlhan Cihaner telefon kayıtlarıyla ve diğer tüm delilleriyle beraber cemaatin silahlı bir örgüt olmadığın ispat etmeye çalışmışsa da sözünü dinletemiyor ve dava Erzurum'a gönderiliyor. Dosya Erzurum'a gönderilince cemaat üyelerinin telefon konuşmaları dinlemeye takılmamış mı? Adamların dedikleri aynen şu; oo kurtulduk,dava Erzurum'a gidiyor, ordaki savcı bizim adam, kurtulacağız." Dava Erzurum'a gidince tutuklular da bu sefer silahlı eylem yapmış ya da yapacak pozisyonuna geliyor. Yani kurtulmak bir yana daha bir değişik ve derin konuda yargılanmaları gerekiyor. Ama bırak yargılamayı adamlar silahlı örgüt davası nedeniyle ısrarla Erzurum'a getirtilmiş davadan jet hızıyla tahliye ediliyor. Acaba şike ama nasıl şike. Kimin kimi "şike"si gelmiş acaba.

Dinlemeye takılan telefon görüşmelerini bir kenara bırak da elinde çanta çanta para ile dolaşıp tanıkların aklını çelenlere bak. Bak da bak neye yarayacak ki.

Sözkonusu Beyaz Türkler olunca gerisi sadece teferruatta kalıyor.

Benim yazdiklarim goruntu ve ses kayitlariyla kanitlanmis
seylerdir. Cevap verilecek ise kulaktan dolma bilgiler
ve kartel medyasinin magazin haberleri ile
degil gercek kanitlar ile cevap verilsin.

Niye kulaktan dolma bilgi olsun. Cemil Çiçek onca sessizlikten sonra çıkıp "evet aradım ama ben çocuk tutukluların bırakılmasını istedim" dedi. Ama o ara Erzurum'da çocuk tutuklu olmaması ne kadar garip?

Dinlemeye takılan telefon görüşmelerini bir kenara bırak da elinde çanta çanta para ile dolaşıp tanıkların aklını çelenlere bak. Bak da bak neye yarayacak ki.

Sözkonusu Beyaz Türkler olunca gerisi sadece teferruatta kalıyor.

Hayda insanlar işine gelince şu telefonda şunu demiş, şöyle konuşmuş, işine gelmeyince bir kenara bırak. Bırak bırak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devletin beni dinlemesi gerektiğini düşünüyorum ...
Dinlemiyorsa devletimden şüphe ederim...
Çünkü herkes helal süt emmiş değil , ola ki yakalarsan açığını bacağından tutup atacaksın içeri...
Bu faşizanlık vs lik değil ...
Sen devlet aleyhine her türlü haltı ye sonra beni dinliyorlar bu insan haklarıma aykırı , hadi ordan ...

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devletin beni dinlemesi gerektiğini düşünüyorum ...
Dinlemiyorsa devletimden şüphe ederim...
Çünkü herkes helal süt emmiş değil , ola ki yakalarsan açığını bacağından tutup atacaksın içeri...
Bu faşizanlık vs lik değil ...
Sen devlet aleyhine her türlü haltı ye sonra beni dinliyorlar bu insan haklarıma aykırı , hadi ordan ...

böyle bir uygulama ,faydalarının yanında, art niyetli kişilerce farklı niyetlere hizmete açık bir uygulamadır. hiçbir hükümetin bu kadar ileri gidememesi gerekiyor. elinde böyle bir gücü olan hükümet toplumun her kesimine çok ciddi baskı uygulayabilir.

bakalım bu uygulamayı hükümet değiştiği zaman da savunacak mısın?

Geri