İşte Referandumun Kesin Sonucu

g.haneli

Banned
Reaction score
0
Yüksek Seçim Kurulu, referandum sonuçlarını açıkladı. Kullanılan oy 28 milyon 819 bin 319. İşte katılım oranları ve sonuç yüzdeleri.
Katılım: Yüzde 67.51. Evet: Yüzde 68.95, Hayır: Yüzde 31.05.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan resmi sonuçlara göre, gümrük kapılarında oy kullananlar dışında seçmen listelerindeki toplam kayıtlı 42 milyon 665 bin 149 seçmenden 28 milyon 794 bin 216'sı 135 bin 75 sandıkta oy kullandı.

Gümrük kapılarında 25 bin 103 oyun kullanıldığı halk oylamasında toplam kullanılan oy 28 milyon 819 bin 319 olarak tespit edildi. Kullanılan oyların 651 bin 658'i geçersiz sayıldı.

Türkiye geneli geçerli oyların 19 milyon 422 bin 714'ünün ''Evet'' oyu, 8 milyon 744 bin 947'sinin ise ''Hayır'' oyu olduğu açıklandı.

Buna göre halk oylamasına katılım oranı yüzde 67.51, ''Evet'' oylarının geçerli oylara oranı yüzde 68.95, ''Hayır'' oylarının geçerli oylara oranı yüzde 31.05 oldu.

(AA)

yahu benim anlamadığım..
sandıkların %30 u açılmışken katılım %25-30 civarıydı..
bir anda nasıl olduysa katılım %60 a tırmandı..
CNN Türk den takip ediyordum benmi yanlış gördüm yoksa CNN Türk mü bi yanlışlık yaptı yoksa sandık başındaki MEMUR dedikleri mi ?

Ayrıca şöyle bi hukuk hezimeti var..
Gümrük lerde oy kullanma işlemi başlıyor..
Deniz Baykal ın uyarılarını değerlendirme lüksü olmayan AKP bir anda çark ediyor apar topar referandum un içeriğini değiştiriyor.
Asıl yapmak istediğini yapamıyor..
eee o gümrük de daha önceden oy kullanan insanları "adam" yerine koymuyormu ?
Deniz Baykal ın açıklamasını dinleyen varsa anlamıştır olayın iç yüzünü..
Baykal 1 saat lik açıklama yaptı , AKP den bi cevap bile gelmedi..GELEMEDİ !

@VAVRULU
anlayamazsın. zaten bir sandıkta da bir kişi "komünist partiye oy verdim" diye bas bas bağırıyormuş ama o sandıktan bir tane dahi oy çıkmamış. bak sen şu işe.

Geri