İşte o sır görüşme
Başbakan Erdoğan, ABD ziyareti sonrası Atatürk Havaalanı'nda açıklamalarda bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Amerika temasları sonrası kurmayları ile Atatürk Havaalanı'nda bir açıklama yaptı. Erdoğan şunları söyledi:
Amerika’da yaklaşık 1 haftalık bir seyahatimiz oldu. BM’nin bu yılki genel görüşmelerinde 150’nin üzerinde ülke ve devlet başkanları seviyesinde temsil edildiler.Bu toplantılarda 24 Eylül günü önce BM Güvenlik Konseyi’nde nükleer silahların yayılmasının önlenmesine yönelik böyle bir gündemle bir araya geldik ve çok çok uzun bir aradan sonra ilk defa devlet başkanları ve hükümet başkanları düzeyinde bir toplantıydı bu ve Türkiye ilk defa Başbakan düzeyinde bu toplantıya katıldı.
Sonuç bildirgesi oy birliğiyle çıktı. BM'ye hitabım oldu. BM'deki hitabımda ağırlıklı olarak uluslararası sorunlar ve bölgesel sorunlar benim de buradaki konuşmamım içeriğini teşkil ediyordu. G-20 zirvesinde yabancı muhataplarımla ikili görüşme gerçekleştirdim. ABD, Rusya, İran, Pakistan, İtalya, Hindistan, Lübnan olmak üzere yaklaşık 32 hükümet başkanıyla ikili görüşmeler yaptım.
Görüşmelerin ağırlık gündemini bölgesel sorunlar teşkil ediyor. Bölgede atmakta olduğumuz adımlarla ilgili hazırlanan metni imzalayacaklar. Bölgeye yönelik olarak da Afganistan'da komutayı alma sürecimiz var bunları değerlendirdik. Özellikle Ortadoğu'da ilişkilerin gidişatını değerlendirdik.
Obama ile görüşmemizde bölgesel sorunları ve Ermenistan açılımını konuştuk. Başkan Obama'ya ikili ilişkilerimizi geliştirmemiz gerektiğini söyledim.
Demokratik açılım, sorun alanlarımızdan biri, örneğin Ermenistan örneğin terör sorunu, bunları gündeme almamamız mümkün değil.
Kaynak