İşte MükemmeL Çayın FormuLü

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Katılım
1 May 2008
Mesajlar
6,784
Reaction score
0
Puanları
0
Loughborugh Üniversitesi’nde 2 ay süren araştırmanın sonucunda, LezzetLi çayın formüLü buLundu. Buna göre; işin sırrı demLenme süresinde...

cay_1256279398.widec.jpg


Leziz bir çay için bilinmesi gereken detaylar...

ÇAYDANLIK

- Metal değil seramik olmalı.

- Su ısıtıcısının kaynatmasını beklerken seramik demliği ısıtın.

- Çeyrek su bardağı suyu demliğe koyarak mikrodalgada 1 dakika en yüksek seviyede ısıtın.

- Süre dolar dolmaz suyu boşaltıp o an çayı ekleyin.

- Kaynar olmasını istiyorsanız, süreyi artırabilirsiniz. Ama uzun süre demlenen çay, bitkinin kimyasallarının çözülmesine neden olarak tadını bozar.

- 60- 65 derecede demlenmiş çayın içilebilir sıcaklığa düşmesi için 2-3 dakika yeterlidir.

SU


- Çay demlerken kullanılan su temiz ve kaliteli olmalı.

- Daha önceden ısıtılmış bir su kullanılmamalı.

- Kullanılmış su, daha az çözülmemiş oksijen barındırdığından çayın aromasını bozar.

ÇAY


- Gerçek çay aroması için taze yaprak çay kullanılmalı.

- 1 çay kaşığı çay yaprağı, bir fincan çay için uygun.
 
tam bir çay tiryakisi olduğumdan mütevellit konu benim için son derece önemli..teşekkürler...modum...:smile:
 
Teşekkür ederim :)
Eğer küp şeker kullanmayı sevmiyorsanız (ben sevmem)çayı bardağa doldurduktan sonra sekerini atınız :)
demlerken önce kaynamış su sonra çay ..
 
enfes demlenmiş çayın yanında şöyle enfes bir patetesli börek...offf offf....:smile:
 
Hemen deniyorum bakalım fark edicekmi : )
 
çayı demLiğe attıktan sonra bir miktar ıLık su ( soğuk oLmasın yeter ) iLe yıkayın
bu da benden tavsiye yıLLarca çay demLedim
 

Bol DemLi Tek Şekerli Tavşan Kanı Bir Çay Olsada İçsek :w00t:
 
çayı demLiğe attıktan sonra bir miktar ıLık su ( soğuk oLmasın yeter ) iLe yıkayın
bu da benden tavsiye yıLLarca çay demLedim

Evet evet abim de öyle yapar tozunu alıyormuş felan bişiler derdi : )
 
Erzurum usulü kıtlama ile de güzeldir...:smile:
 
bı sıcak sekersız cay ıcılır bunun ustune :)
 
Geri
Üst