Apple ile Samsung arasındaki patent kavgası, bu sefer çok farklı bir gerçeği gözler önüne serdi. Apple'ın, patent ihlali davasında mahkemeye sunduğu belgelere göre 2010da çıkan iPad'in ilk prototipi 2002ye dayanıyor.
Şirketin dokunmatik ilk mobil cihazı iPhoneun tanıtıldığı 2007den 5 yıl önce üretilen bu prototip tablete 035 kod adı verilmiş. The Guardianın haberine göre Apple, o yıllarda dokunmatik ekran maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle daha küçük ekranlı cihazlara ağırlık verdi.
Bu tercih nedeniyle 10 yıl önce tablet olarak tasarlanan cihaz, 2007de iPhone olarak tüketicilerin karşısına çıktı. Şu anki iPad'in yaklaşık iki katı olan iPad 035, kalınlığı ile de standart dizüstü bilgisayarlarla yarışıyor. Ana ekran (home) tuşu olmayan iPad 035, şu anki iPad'lerdeki gibi yuvarlak köşe tasarımına sahip.
JOBS, 'ÖNCE TELEFON' DEMİŞ
Apple'ın kurucusu Steve Jobs, tablet projesinden telefona geçişi şu sözlerle açıklamıştı: "Yola tablet ile başladık. Üzerinde çalıştık. Arayüz için geliştirmeler yaptık. Sonra bana o arayüzü getirdiler. Mükemmeldi. Ve o an itibarıyla Aman tanrım. Bunu mutlaka bir telefonda yapmalıyız' dedim. Sonunda tablet projesini rafa kaldırdım ve telefona odaklandık.