İşte Gerçek IRKÇILIK..! Türkçe konuşma yasağı

ALIEN_07

Türk Genci
Reaction score
0
belcikakucuk.jpg

Türkçe konuşma yasağı
Belçika'da çalışanlarının çoğu Türk olan bir firma yabancı iş yerinde ana dillerini konuşma yasağı koydu.

19.04.2007 13:02
Belçika'nın Flaman kesimindeki Genk bölgesinde faaliyet gösteren bir firma, yabancı asıllı personeline iş yerinde anadillerini konuşma yasağı koydu ve bu yasağı uymayanların işine son vereceğini açıkladı.

Genk'teki Ford fabrikasına bağlı üretim yapan ve çalışanları, çoğunluğu Türk
asıllı olmak üzere yüzde 70 oranında yabancılardan oluşan HP Pelzer firmasının uygulaması tepki görüyor.

Firma yönetimi, personelin iş yerinde bulunduğu her yerde ve saatte Flamanca
konuşmasını, bunun yapılmamasının "yasal olarak işten çıkarma gerekçesi"
olacağını açıklarken, bu kararı, "iş yerinde güvenlik sağlanması ve çalışanların
birbirlerine saygı göstermesi gereği" nedeniyle aldığını ileri sürdü.

Yaklaşık 125 kişinin çalıştığı firmadaki Türk ve Türk asıllılar, yönetimin
bu uygulamasına itiraz amacıyla sendikalara ve siyasi çevrelere başvuruyor.

A.A.

belçika iyice zıvanan çıkmaya başladı ama ? :sopa

Tam bi saçmalık, artık nereden çatacaklarını şaşırdılar namussuzlar. Hükümetin buna kayıtsız kalması hazmedilemez. Derhal müdahil olmaları gerekir.

türkiyede 80. yillara kadarda kürt yoktu ve 95 senelerine kadarda lisanlarini konusamirlardi .. bu haber bunun yaninda bir hic ...

boyle baslıklarda nedense her baslıkta volta atan arkadasları goremıyorum onlar sadece hükümet , milliyetcilik , din ve ülkemizde yapılan bazı eylemlere karsı yazı yazmakta ünlüler nedense TÜRKİYE ve TÜRK lere yapılan haksızlıklarda hiç yazıları yok bu at gözlüklü arkadasların belki bunları yazdık diye adımızı milliyetci bile koyabilirler...

Aysar' Alıntı:
türkiyede 80. yillara kadarda kürt yoktu ve 95 senelerine kadarda lisanlarini konusamirlardi .. bu haber bunun yaninda bir hic ...

Şimdiye dek birinin kürtçe konuştuğu için horlandığını veya cezai müeyyideye tabi tutulduğunu görmedim duymadım.Biraz klasik olacak ama Hakikatler bazen klasik gibi gelebilir anlamak istemeyene,Bu ülkede Türkiyemizde kürtler Devletin her kademesinde görev alabilmişken Belçikayla Ülkemizi kıyaslaman en hafif tabirle Türk Milletine,Vatanına,yenilen ekmeğe içilen suya vefasızlıktır.Çok talihsiz bi yorum...

kürt yoktu demişsin,kürtçe konuşuLmuyordu demişsin..
kimse kürtLere konuşmayın demedi ama BeLçika'da yapıLanLar direk bi dışLamadır..

Aysar' Alıntı:

osmanlının islam anlayışı olmasaydı bugün kürdü ermeniyi yahudiyi rumu zor görürdük.Bırak kendi dillerini bilmesini hangi ırktan olduklarını bilemezlerdi.Senin yaptığın bence sadece amerikanın oyunlarına alet olmak kardeşi kardeşe vurdurmak için zemin hazırlamak.Benim gözümde bu yorumun barzaninin açıklamalarıyla hiçbir farkı yoktur vede gerçekten çok üzüldüm ben bu yoruma.Şunu unutma ayşar zaferden geçen yol tevhitten geçer.

Arkadaşlar Belçika'da bu yapılan bence Belçika devletinin şuçu değil o şirketin suçu ayrıca konusma yasağı getirilse bile Türkler ana dillerini konusmayacaklar mı?Konusacaklar bu haber bence saçma..!

crazyboy_9999' Alıntı:
osmanlının islam anlayışı olmasaydı bugün kürdü ermeniyi yahudiyi rumu zor görürdük.Bırak kendi dillerini bilmesini hangi ırktan olduklarını bilemezlerdi.Senin yaptığın bence sadece amerikanın oyunlarına alet olmak kardeşi kardeşe vurdurmak için zemin hazırlamak.Benim gözümde bu yorumun barzaninin açıklamalarıyla hiçbir farkı yoktur vede gerçekten çok üzüldüm ben bu yoruma.Şunu unutma ayşar zaferden geçen yol tevhitten geçer.

sen beni az cok tanirsin ... sence benim böyle bir kastim mi var??? bir teslim olan biriden böyle birsey mi bekliyorsun???

http://www.ikincicumhuriyet.org/arsiv/arsiv4621.htm

1982'de soy vurgusu var
1982 Anayasa'nın başlangıç kısmında, 'Hiçbir düşünce ve mülahazanın Türk milli menfaatlerinin, Türk varlığının, devleti ve ülkesiyle bölünmezliği esasının, Türklüğün tarihi ve manevi değerleri karşısında korunma göremeyeceği' gibi soya indirgeyici bir yaklaşım derecesinde bunu yaptı. Anayasa, Türkçe dışında dil yasağı koydu.
Anayasal gelişmeler haritasına baktığımız zaman 1982 Anayasası 'hukuk devleti'nden ciddi bir sapmadır. Son on yıldır, iç ve dış dinamiklerin ve AB sürecinin etkisiyle yapılan reformlar bu sapmanın restore edilmesidir.

Geri