admiral
New member
- Reaction score
- 0
Beşiktaş taraftarı onu bir dünya yıldızı gibi bağrına bastı. Oynadığı ilk maçta Siyah-Beyazlılar 3 puanı alamadı ancak Kartallar çok daha fazlasını kazandı.
Samet Aybaba’nın önceki gün ilk 11’de şans tanıdığı genç yıldız, duygularını ve düşüncelerini FANATİK’e açıkladı. Uzatmayalım, söz ‘Genç Kartal’da...
‘Çok daha iyi olacağım’
“Beşiktaş formasıyla ilk resmi maçıma çıktım. Doğal olarak heyecanlandım, kim heyecanlanmaz ki? Türkiye’de insanlar orada olmanın hayalini kuruyorlar. Ben de hayalimi gerçekleştirdim. Elimden geleni yaptım, ancak heyecanlanmadım desem yalan olur. İlk maçımda beni beğenmeyenler, vasat bulanlar olabilir. Ancak 2-3 maç sonra, çok daha iyi olacağımı söyleyebilirim. Daha rahat oynadığımda, takımıma da çok daha fazla verim sağlayacağım. Çok daha iyi olacağım.”
‘Tezahüratlar ateşliyor’
“Atatürk Olimpiyat Stadı’nda daha önce 3-4 kez oynamıştım. Çok daha zorlu şartlarda da orada bulundum. Dünkü (önceki gün) maçta da rüzgar vardı, ama saha beklediğimizden iyiydi. Taraftarlarımızdan uzak kaldık, tribünler sahaya çok uzak. Ama onların bize olan desteğini duymamak mümkün değil. Bir an önce İnönü Stadı’na çıkmak ve taraftarlarımızın önünde futbol oynamak istiyorum. Bana olan desteklerini hissettim, onları mutlu etmek için mücadele edeceğim.”
‘Ah o gol sayılsaydı!’
“İlk maçımda kazansaydım çok daha mutlu olacaktım. Çifte bayram yaşayacaktım! Geriye düştük, pes etmedik ve mücadelemizi sürdürdük. Almeida golü atınca çok mutlu olduk. Ancak Sivok’un sayılmayan golü geçerli sayılsaydı, çok daha farklı sevinecektik! Beşiktaş forması kazanmak için oynar, biz de kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Futbol bu, kaybedebiliriz de. Ama aklımızda her zaman kazanmak var.”
‘Benim işim futbol oynamak’
“Takımda futboldan başka şeyler de konuşuluyor. Quaresma olayı mesela... Bunları düşünmüyorum, konuşmuyorum, aklıma bile getirmiyorum. Ben genç bir futbolcuyum, kendi işime bakıyorum. Çalışıp, kendimi geliştirmek ve Beşiktaş’a faydalı olmak istiyorum. Herkesin bu konudaki düşüncesine de saygı duyuyorum. Sonuçta benim işim futbol oynamak. Üzerime düşeni yapıp, formayı hep giymek istiyorum...
Onun hikayesi
1993 yılı Balıkesir Gönen doğumlu Hasan Türk, orta sahada her iki yönlü oynayabilme yeteneği ile tanınıyor. Samet Aybaba’nın, sezon öncesi Avusturya kampına götürdüğü gençler arasında yer alan Türk, 2004-2006 yılları arasında Mahmutbeyspor’da forma giymişti. Beşiktaş kariyerinde çıktığı 74 A2 ligi maçında 11 kez ağları havalandırmayı başardı. Milli takım kariyeri olarak U19, U18 ve U17 formaları giydi. 42 kez sahaya çıktığı milli formayla 3 kez golle buluştu. Profesyonelliğe
18 Ocak 2012 tarihinde geçen genç yıldızın Beşiktaş ile sözleşmesi 31 Mayıs 2016 tarihine kadar sürüyor.