İşte Ümit Karan'ın Kararı!!!

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
Ligde golü bulunmayan Avrupa ve Türkiye Kupası'nda birer golü olan Ümit Karan son noktayı koydu.

117771.jpg

Ben bu geminin kaptanıyım, hiçbir yere gitmiyorum!

Attığı gollerle Galatasaray'a zaferler kazandıran Ümit Karan, belki de bu sezon en şanssız dönemini yaşıyor. UEFA ve Türkiye Kupası'nda birer gol sevinci yaşayan yıldız futbolcu, ligde henüz golle tanışamadı. Sakatlıklarla boğuşan golcü oyuncu, Milan Baros'un yakaladığı form karşısında kendisini yedek kulübesinde buldu.

Ümit'in en büyük üzüntüsü, Hakan Şükür'den devraldığı kaptanlık pazubandıyla takımına yararlı olamayışı. Medyada, devre arasında Fenerbahçe'ye transferi yazılıp çizile dursun, onun aklı sezon sonunda kazanacakları kupalarda. "Ben bu geminin kaptanıyım, hiçbir yere gitmiyorum." diyen Ümit Karan, suskunluğunu Zaman için bozdu.

Yönetimin, sen, Milan Baros ve Nonda gibi golcüler varken, Sivasspor'un golcüsü Mehmet Yıldız'ı transfer etmeye çalışmasını nasıl yorumluyorsun?

Mehmet Yıldız kaliteli bir oyuncu. Sivasspor'un başarısında büyük payı var. Bizim takımda da iyi golcüler var. Bu transfer henüz gerçekleşmediği için şimdiden konuşmak doğru olmaz. Sadece medyada alınacağı şeklinde haberler var. Biz oyuncular olarak yönetimimize saygı duyuyoruz. Mehmet Yıldız'ın alınması halinde forvet hattındaki forma rekabeti daha da artacak. Bunun, Galatasaray'ın başarısını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum.

Her sezon başında ve devre arasında adın başka takımlarla anılıyor. Şimdi de F.Bahçe'ye gideceğin yolunda haberler yapılıyor.

G.Saray'daki geleceğine nasıl bakıyorsun?

Şu anda Galatasaray'ın birinci kaptanıyım. Kulübümle bir buçuk yıllık sözleşmem var. Sarı-Kırmızılı formayı 8 yıldır başarıyla taşıyorum. Burada şampiyonluklar yaşadım. Çok sevdiğim Galatasaray'dan kesinlikle ayrılmayı düşünmüyorum. Yöneticilerimiz bana 'git' demediği sürece de futbol hayatımı Galatasaray'da noktalamak istiyorum. Ama bir gün yöneticilerimiz, benimle çalışmak istemezse o zaman gelecek teklifleri değerlendiririm. Bunun dışında asla Galatasaray'dan ayrılmam. Kaptanlar gemiyi kolay kolay terk etmez. Ben de Galatasaray'ın kaptanıyım, hiçbir yere gitmiyorum.

Sen bu şekilde düşünürken, medyada bu tür haberlerin çıkmasını nasıl değerlendiriyorsun?

Maalesef her dönem hakkımda bu tür haberler çıkıyor. Bir dönem Hakan Şükür'le aramızda anlaşmazlıklar olduğu yazılıp çizildi. Şimdi Hakan Şükür gitti ve hakkımda bu kez başka takımlara transfer olacağım şeklinde haberler yapılıyor. İnanın bu tür haberlerin nereden çıktığını bilmiyorum. Bir noktadan sonra asılsız haberler insanı yoruyor. Ben bu tür haberlerle değil de oynadığım futbolla anılmak istiyorum.

Uzun süredir yedek kalman, bu tür haberlere sebep oluyor olabilir mi?

İnanın bilmiyorum. Ama yedek kalmam biraz da sezon başında yaşadığım sakatlıktan kaynaklandı. Uzun sakatlık döneminden sonra yeniden form yakalamam zaman aldı. Daha sonra Fortis Türkiye Kupası'nda Ankaraspor karşısında oynadım ve güzel de bir gol attım. Arkasından UEFA Kupası'nda Benfica'yı 2-0 yendik ve ben yine gol attım. Fenerbahçe maçında ise ilk 45 dakika oynadım. Oynadığım az maçlarda da iyi bir oyun ortaya koyduğumu düşünüyorum. Bu dönemde hocamız Milan Baros'u tercih etti.

Takımın kaptanı olarak Galatasaray'ın ilk yarıdaki performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Önemli olan benim oynadığım futbol değil, Galatasaray'ın aldığı başarıdır. Galatasaray'da forma giyerken hep takımımın başarısını ön planda tuttum. Şu anda ligde lider Sivasspor ve Trabzonspor'un bir puan arkasında 3. sırada yer alıyoruz. UEFA Kupası'nda çok zorlu bir grupta yer almamıza rağmen çıkmayı başardık. Fortis Türkiye Kupası'nda ise iyi gidiyoruz. Takım olarak baktığımızda üç kulvarda birden hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Böyle başarılı bir takımın birinci kaptanı olduğum için gurur duyuyorum.

Kaptan olarak ikinci yarıdan hem kendin hem de takımın adına beklentilerin neler?

Takımım adına inşallah ligin ilk yarısındaki başarımızı ikinci yarıya da taşır, kupaları bir bir müzemize götürürüz. Özellikle UEFA Kupası finalinin Kadıköy'de oynanacak olması takım olarak bizi daha çok motive ediyor. Çeşitli sebeplerle ligin ilk yarısında çok forma giyemedim. İnşallah daha çok çalışıp ikinci yarıda kaptan olarak takımıma yarar sağlamak istiyorum. İlk yarıda atamadığım golleri inşallah ikinci yarıda atıp kazanacağımız kupalarda kaptan olarak benim de payımın olmasını arzu ediyorum.

Takımın golcüsü olarak, Galatasaray'ın tek forvet oynamasını nasıl değerlendiriyorsun?

Ben golcüyüm ve oynadığım takımların hücum ağırlıklı oynamasını isterim. Galatasaray gibi büyük takımların da çift forvet oynamasından yanayım. Ligin ilk yarısında Milan Baros iyi bir performans sergiledi. Milan Baros'la farklı özelliklerimiz var. Forvette birlikte oynadığımızda hücumda daha etkili olacağımızı düşünüyorum. Ama bu konuda tabii bütün karar Teknik Direktörümüz Skibbe'nindir. Biz oyuncular olarak onun vereceği kararları en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz.

Sabri Sarıoğlu kaptan olamadığı için kırgın

G.Saray'ın milli futbolcularından Sabri Sarıoğlu, 10 yaşından bu yana Sarı-Kırmızılı formayı giydiğini belirterek, kaptan yapılmadığı için kırgın olduğunu söyledi. Yıllardır G.Saray'ın kaptanlığını yapma hayali taşıdığını dile getiren Sabri, "Her insan bir amaç için uğraşır. Benim de hedefim G.Saray'a kaptan olmaktı. Takdir hakkı başka şekillerde kullanıldı. Tabii bu beni üzmüyor, ama az da olsa kırgınlık oluyor." diye konuştu. G.Saray'dan kolay kolay ayrılmayı düşünmediğini belirten başarılı futbolcu; gidecek olması halinde ise kulübe para kazandırarak veda etmek istediğini dile getirdi. Sabri, takımda Hasan, Ümit ve Ayhan gibi ağabeylerin bulunmasının, Galatasaray'ın başarısını artırdığını belirterek, "Geçmişte de Hakan Şükür, Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Ergün Penbe gibi ağabeylerimiz bize sahip çıkmıştı. Onlarla beraber çalışmaktan gurur duyuyorum." açıklamasında bulundu.

Hacı Hasdemir

KaynaK

Geri