işsizlik neden artıyor onu düşünün bence bırakın boş lafları. işsizliğin arttığı bir gerçektir inkar edene şaşarım. fakat önemli olan sebeptir.
bilmiyorum buraya yazan arkadaşların yaş ortalamasını o yüzden söylenenlere biraz gülüyorum. bu konuyu esnaftan başkası bilemez.
ben 20 senedir işletmeci olarak esnaflık yapıyorum. en düşük maaşla yanımda çalışan işçi 800 ytl maaş alıyor. şu andaki çalışanlarımın çoğunluğu yıllarını bu işe vermiş insanlardır. son yıllarda iş için gelen gençler kalıcı olmuyorlar çünkü. 1 gün gelen ertesi gün kayboluyor. çünkü gençler sıkıya gelemiyor artık. olacak altlarında bir bilgisayar, kendine ait bir masa,özel bir telefon....vs.vs. şu zamanda en az 4 işçiye ihtiyacım olduğu halde adam bulamıyorum. işsizlik böyle olursa elbette artar. sadece ben değil,benim gibi işçi arayan birçok insan var arkadaşlarımdan. ama herkes masada oturup 2000 ytl maaş almak istiyor. öyle bir iş bulsam mekanı kapatır bende girerim bir yere. ne işçiyle uğraşırım ne vergiyle,ne borçle ne de alacakla. ay sonunda tıkır tıkır 2000 ytl cebime girecek olsa bende isterim işçi olmayı.
anlayan anlamıştır inşallah