İşsizLik GeriLedi

Leke

Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Aralık 2000, Hürriyet.
İşsizlik geriledi, yüzde 5.6'ya düştü.
Ekim 2001, NTV.
İşsizlik geriledi, yüzde 8.5'e düştü.
Aralık 2002, Takvim.
İşsizlik geriledi, yüzde 9'a düştü.
Eylül 2004, Milliyet.
İşsizlik geriledi, yüzde 9.3'e düştü.
Mayıs 2005, Vatan.
İşsizlik geriledi, yüzde 9.5'e düştü.
Temmuz 2005, Radikal.
İşsizlik geriledi, yüzde 10'a düştü.
Aralık 2005, Zaman.
İşsizlik geriledi, yüzde 10.3'e düştü.
Aralık 2006, Sabah.
İşsizlik geriledi, yüzde 10.4'e düştü.
Mart 2007, Referans. İ
şsizlik geriledi, yüzde 10.5'e düştü.
Nisan 2007, Yeni Şafak.
İşsizlik geriledi, yüzde 11'e düştü.

* * *

ve

* * *

Mayıs 2007, CNNTÜRK.
İşsizlik geriledi, yüzde 11.4'e düştü.

YILMAZ ÖZDİL - Sabah Gazetesi

Evet ben bunu gazetede okumuştum sizin içinde buraya koyayım dedim .
Gazetelerin isimlerine bakınca herşey aslında su yüzünde .
Başka birşey demeye gerek yok . Nasıl işsizlik azaldı diyenler acaba bu rakamları görünce ne diyecek .
tayyip'in yönettiği ülkenin ekonomisi iyi diyenler okusunlar .

Evet bu yazıyı bende okumuştum..Gerçekten komedi...

bu tür konuarda saatlerce yorum yazmamdan bekliyorum . ve dikkat ettiğim bişey var akp yandaşları bu tür konuları görmemezlikten geliyorlar çok ilginç ya:durdurun

bırakın ya eylenmeyi ben bir iş veren olarak işçi bulamıyorum siz eyleniyorsunuz
belli başlı işlerde düşmeler var onlarda dünya genelinde olan bir şey.. tabi turkiye yine en ii konumda olan ülkeler arsında yerini almaya devam ediyor yakın gelecekte daha ii olacak

Yalaka medya da akp ye piyonluk yapıyor. Bunlar sayesinde milletten gerçekleri saklıyorlar. Karayı ak diye gösteriyorlar. 22 temmuzda ampul patlayacak!

hocam hangi sehirdensin işe ihtiyacım var be :D .. partiyle martiyle işim olmaz ona gore yani haberin olsun :durdurun ..sunuda soyleyeyim asgarı ucretle calısıtırıp mesai vermeyen belli zamanlarda isten cıkarıp tekrar giris yapan zorunlu calısıtırıp para vermeyen tiplerdensen başvurumu kaale alma o tür adamlardan dolu maşallah :D ...saglıcakla..

bu habere de bi yama buldun ya sana sadece gülmek geliyor içimden arkadasım. Sen yoksa bu partinin herhangi kolunda görev mi yapıyosun merak ettim:)
ekonomiyi gectim ,ben apoya sayın şehide kelle köylüye ananı al git diyen bi adamı ağzıma almam bile.

işşizlik değil işşizliğin bir önceki yıldaki 3 aylık döneme göre artış hızı gerilemiştir.
yoksa içiniz rahat olsun ( :p ) işsizlik çatır çatır artıyor
işsizlikteki artış hızının gerilemesi bir başarı sayılamaz.
işgücüne katılan yeni insanların olması gibi bir bahane nüfus patlaması olmadıkça söz konusu değildir çünkü bu durum zaten piyasanın doğasında vardır.

vasıflı vasıfsız işçi mevzuları abestle iştigaldir.ve özellikle tamamına yakını vasıfsızdır sonucuna nerden varıldığını çok merak ettim???vasıflı işçiye de vasıfsız işçiye de ayrı ayrı iş alanları vardır.vasıfsız işçinin sayısının fazla olması onların daha az iş bulacağı anlamına gelse de vasıflı olupta işsiz kalanlarında azınlık olmaması bu durumu yanlışlar.

İşsizlik oranı işsizlerin sayısının, iş gücüne dahil olanların toplam sayısına oranlanmasıyla bulunur. Örneğin, ülkemizde işgücüne katılan 25,3 milyon, işsiz sayısı ise 2,3 milyon olduğundan, işsizlik oranı resmi rakamlara göre yüzde 9,1’dir.

Her ne kadar işsizlik oranını hesaplama sistemimiz AB ülkelerindekiyle aynı ise de, hesaba konu olan kalemlerin dağılımı Türkiye’de büyük farklılıklar gösterir. Örneğin, iş gücüne dahil olanlar arasında “geçici işsizler” de vardır ki, bu kişiler sadece geçici olarak işsiz olduğundan, işsiz sayısına dahil edilmezler. Bu nitelikteki “mevsimlik işçilerin” sayısı 1 milyon kişinin üzerindedir. Ülkemizdeki mevsimlik işçilerin sayısının çokluğundan dolayı, aslında yılın sadece bir kaç ayı çalışıp büyük bir bölümünde ise işsiz olan bu kişiler, işsizlik oranının hesabında dikkate alınmamaktadır. Bir diğeri ise, ev kadınlarının oluşturduğu gruptur ki, bu kişiler iş gücüne dahil olmayanlar grubunda yer aldıklarından işsiz sayısının belirlenmesinde dikkate alınmazlar. Oysa ki, Türkiye’de ev kadınlarının sayısı diğer AB ülkeleriyle kıyaslanamayacak kadar çoktur. İşgücüne dahil olmayan işçilerin yarısından fazlasını (12,8 milyon kişi) ev kadınları oluşturmaktadır. Bu kişiler iş piyasasında çalışmak istemediklerinden (!) işsiz de sayılmamaktadırlar. Yani, kadınların evde oturmayı tercih etmesi işgücüne katılma oranını düşürmektedir ve böylece işsizlik oranı da düşük görünmektedir.

http://www.usakgundem.com/yazarlar.php?id=158&type=14

"ahkam kesenlere" bayılıyorum gerçekten
genel geçerliliği düşük tekil örneklerden değil, fikir ve gerçeklerden konuşuyorlar
ve ahkam kesiyorlar deniliyor onlar için :D
ama genelleme yapanlar hiçbir zaman ahkam kesmiyorlar!
:clap gerçekten alkışlıyorum :clap

eklemek istediğim birkaç cümle daha var

İstanbul sokaklarında görülen genç ve hatta "yaka bağır açıp dolaşan kafası jöleli gençlerin işsiz olduğu" sonucuna varılması "vasıfsız işçi, işsiz kalır" diye genelleme yapılması kadar ilginçtir! genellemenin bizi yanlış sonuca ulaştırdığı durumlardan bir diğeridir.

"vasıflı işçiye de vasıfsız işçiye de ayrı ayrı iş alanları vardır"
bunu fletch demiş di mi???

ama bir güzel çarpıtılıp sanki ben vasıflı vasıfsız işçi aynı yerde çalışsın, aynı işi yapsın demişim gibi gösterilmeye çalışılmış
:clap "sözler nasıl çarpıtılır" dalında dünya rekoru kırılmıştır vatana millete hayırlı olsun :clap

işte bu yüzden
bu "bilim dolu" tartışmaya daha fazla devam etmem gerektiğini düşünmüyorum

tam bir saçmalık ya işsizlik nereye geriliyor???vatandaş bu haberleri okudukça geriliyor

Siz nasıl bir iş istiyorsunuz.?Yatarak para kazanmayımı.tükürük

issizligin belirlenmesinde izlenen yol onemli, degisik hesaplama cesitleri var, ayrica her sene daha fazla sayida insan isgucune dahil oluyor

dip not olarak ekleyeyim dedim

ayrica insanlara is beyendiremiyoruz, kaldiki issizlerin neredeyse tamamina yakini wasifsiz olanlar, elinden is gelen insana her zaman ekmek var

mesajima itinayla cewap werilmesi ne kadar guzel anlatamam

ulke ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan insaat sektorunde, surekli olarak is isteyenlerle karsilasiyorum,

boya yapabilir misin? eh iste
duvar orebilir misin? cat pat
neyden anlarsin ya? ogrenirim abi

sokaklar, okumayan, sacina jole surup butun gun gezinen, elinden sigara ve cep telefonunu eksik etmeyen, hic bir ise yaramayan, piyasa yapmaya calisan varliklarla dolu, yararlari yokken birde asalaklik yapiyorlar, saga sola satasmalarida hediyesi

iste bunlar gelecegin issizler ordusu, gelecekte de onlar icin cozum aramak zorunda olmak cok aci

sahi biz aylardir mimar ariyoruz bizimle calisacak ama bulamiyoruz, aslinda vasifli vasifsiz demeden ise almak lazim, bilmiyorsa ogrenir nede olsa degil mi :D

bazilarina oturduklari yerden bana cewap wermek, ahkam kesmek ne kolay...

bu biraz enfilasyon ayarlamaya benziyor bencr işlerine nasıl gelirse

ecevtli yılları hatırlayın birde bir gece nasil fakırleştiğimiizi bunlardan hiç söz edmıyorsunuz cikmiş biri akp yandaşalrı bunlara neden yorum yapmıyor diyor .(fare_07). neyine yorum yapılacakı hep aynı şeyler ... senin gibi düşünmeyenlere yandaş diye hitap edemezsin

Ne güzel rakamlar artıyor ama ne hikmetse işsizlik düşüyor puhahha :D

Geri