İşletim Sistemi Yüklemesinde Hata.!

ReddeviL10

New member
Reaction score
0
Sisteme xp sp2 atarken işletim sistemi dosyaları yükleme ekranında sanırım 34 yada 33. dkklarda PAGE_FAULT_IN NONPAGE_AREA mavi ekran hatası werdi..Yazılımsal olsa halledecem ama maalesef donanım hatası gibi gözüküyo..sizce sorun nerede olabilir ..:ter:
Not:Hdd başka bir makinada taktım biçimlendirdim..Çalışıyo hdd bi sorun yok.

arkadaşım bu tipten sorunlarla çok karşılaşıyoruz. kafanı fazla takma diski biçimlendirdiysen yeniden xp kurulumu yap.
tam olarak anlamadım xp sp2 atarken demissin, bu işlem xp ilk kurulumunda başına geliyorsa aşağıdaki seçeneklere göre hareket edebilirsin.

1- kurulum her defasında aynı yerde mavi ekran veriyor
cevap : xp cd'ni değiştir kurulum cdsi hasarlıdır.
2- mavi ekran her kurduğumda farklı yerde çıkıyor
cevap : bu durumda en çok karşılaştığım sorun RAM arızasıdır. ama bunun yanında optik, işlemci yada hdd hatasıda olabilir. bunu ancak deneyerek öğrenebilirsin.

büyük ihtimalle ram hatası birden fazla ram kullanıyorsan slotları değiştir yada söküp tak yine olmazsa başka bir cd dene buraya yaz

iki tane 256 lık sdram war sistemde.Optik sürücü hatası olacağını zannetmiyorum.Denedim çalışıyor.Xp cd'den biçimlendirme ekranını geçtikten sonra gelen yüklemede çıkıyor sorun.Ve açtığımda hep bu mavi ekran hatasını alıyorum..Ben işlemci yada anakarttan şüphelenmiştim.

ÖNCE DAHA DÜŞÜK HIZDA YAZDIRILMIŞ BİR XP CD Sİ İLE DURUMU KONTROL ET
RAMLERİN SAĞLAM OLDUĞUNA EMİN OL
KATILIMSIZ BİR XP İLE KURULUM DENE
benimaklıma gelenler bunlar
benzer sorunu katılımsız sp-2 ile halletmiştim
vistadan xp ye geçiyorsan hdd ni ntfs olarak komple biçimlendir derim
kolay gelsin

daha önce vista yüklemedim..Xpden vazgeçmem :)

Geri