İşlemci Fanı Ucacak Yardımcı Olun??

bysilahsor

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar İşlemcim Cok Isınıyo Macun Degiştiriyoruz Yine Olmuyo TEmizliyoruz Yine olmuyo Yardımcı olun
İntel Pentium IV 3,20 İşlemci Hızı

Bakır Fanın daha iyi soğutma yaptığını duymuştum.Plastikler soğutayım derken kendi ısınıyor.Bunu dikkate almanı öneririm...

işlemci fanını değiştir kaliteli bişi al bence.çok uçuk fiyatlara kaçmadan.

macun en fazla 4-5 derece etki eder bildiğim kadarı ile.

yani fanı değiştirmelisin...

Prescot ,İşlemci o 65 C ye yarabbi şükür denir yazın.
Ben de de var sinir oldum su suğutma taktım (işlemcinin ederinden pahalı :) ) 55 Tamyük 60 ancak görüyor.
Adam gibi bir termal pasta kullan intelin pedinden en az 5C aşağı çekersin sıcaklığı.
Kasanın havalandırmasını da iyice ayarla.
Daha Fazla da yapılacak bir şey yok malesef. İyi 2. el bir soğutucu bulmaya çalış.
Malesef Prescotlar böyle. Kışın odayı ısıtmeya birebir.

tskler arkadaşlar ama yeni taktık fanı termal macunu yeni degiştirdik acaba diyorum işlemcide bi kusur varmı?

tskler arkadaşlar ama yeni taktık fanı termal macunu yeni degiştirdik acaba diyorum işlemcide bi kusur varmı?
Dediğim gibi prescotlar kışın soba olarak iyi iş görecek elektrik katili işlemciler.
Benim gibi fıkaralıktan eliniz mahkum deilse kullanmayın.
Ah 2. el bi p4 3.06 işlemci düşürsem....

52 liraya akasa fan alabilirsin, standart pc lerdeki fanlara kıyasla 7 kat daha fazla soğutma yaparlar, ancak işlemcinin aşırı ısınmasını sadece soğutma yetersizliğine bağlamamak lazım, Güç yetersiz olabilir, kullandığın işletim sisteminde açılışta devreye giren programlar ve sürekli etkin tarama yapmaya çalışan yada tehtidleri savuşturan bir antivirüse sahipsen de yine benzer ısınma vakaları görebilirsin

M.H.Orhan Hocam işlemciyi yüklememek bence kabul edilebilir çözüm sayılmaz.
Sonuçta görevi o.
Ancak Power supply konusunda sana katılmamak elde değil yetersiz voltaj genelde bileşenlerin fazla akım çekmesi ve genel ısınmaya sebep olur.

M.H.Orhan Hocam işlemciyi yüklememek bence kabul edilebilir çözüm sayılmaz.
Sonuçta görevi o.
Ancak Power supply konusunda sana katılmamak elde değil yetersiz voltaj genelde bileşenlerin fazla akım çekmesi ve genel ısınmaya sebep olur.

İşlemciye yüklenmemekten söz ediyordum ama yanlış anlaşıldım, neyse genel olarak sorunun yanıtını vermiş olduk:)

Geri