İşinize Yarayacak 2 TAVSİYE

SCRIPTO

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar size iki tavsiye : Bölüm ve üniversite fark etmez yeterki 4 yıllık bi okul bitirin ve ardından ya
Polis olun yada Sözleşmeli subay olun .Nedenine gelince ; Artık günümüzde amaç okumak değil iş bulmak.şu an her türlü üniversitenin her türlü bölümünden açıkta kalmış işten çıkarılmış kalmış gençlerimiz bulunmaktadır.Şu anda çok iyi üniversitelern çok iyi bölümlernde okuyan arkadaşlarımız bile " acaba üniversite bitince hemen iş bulabilirmym acaba açıkta kalırmıyım acaba okuduğuma ve harcadığım masraflara değer mi " gibi karamsar düşünceler içindeler.ben bizzat şahit oluyorum ve çok üzülüyorum.Benden size tavsiye.Girin bir üniversiteye açıköğretim de olur bölüm felan hiç fark etmez.ama 4 yıllık olsun.bunu bitirn.Sonra polis olun .polis olursanız 6 ay staj sonra polissinz.hem maaşınız hem imkanlarınız iyi ve bu kadar karamsarlığa girmessinz.En azından devlet adam yerine koyuyor az da olsa .Ya da okulu bitirp sözleşmeli subay yada astsubay olun.Askeriyenn imkanlarını ve maaşlarını söylememe gerek yok.Hangisi daha makul ise onu seçin.Bu iki meslek bence şu anda Türkiye'de en iyi 2 meslek.Ama yine de siz bilirsnz.Allah herkesn gönlüne göre versn.

bence bir işte uzman olduktan ve işini doğru düzgün yaptıktan sonra açıkta kalınmaz. hangi meslek olursa olsun. istisnalar tabi ki vardır.

çözümleme çok yerinde olmuş...

işten çıkarılanlar işlerini doğru düzgn yapmadıkları için çıkarılmadılar.Açıkta kalan gençler de aynı şeklde ;)

işten çıkarılanlar işlerini doğru düzgn yapmadıkları için çıkarılmadılar.Açıkta kalan gençler de aynı şeklde ;)

şu anda içinde bulunduğumuz zaman bir istisnadır. kriz var ve bunu kullananlar da var şüphesiz. işten 1. planda çıkarılanlarda muhtemelen çıkarılmayanlara göre daha az uzman olan kişilerdir diye düşünüyorum .

2. si açıkta kalanlar ise bi şekilde üniversite bitirmiş kişilerdir(bu düşünce bana göredir:)

tabiki istisnalar vardır...

tabiki de keşke herkes sevdiği uzmanı olduğu branşta hayatını kazansa ama şartlara göre alternatiflere yönelmekte insana kazanç sağlar.Avrupa'da alt yapı var.Kişinin yeteneğine göre aileler o branş üzerine o branşın ağırlıklı olarak verildiği okullara yönlendiriyorlar.Ama ülkemzdeki durum malum .Bunları göz ardı etmemek lazım.

tabii ki aksini iddia etmiyorum ben de. fakat bu şekilde " garanti iş" "devlettir" gibi deyimlerle meslek edinme mantığı olmaz olsa dahi bu durumdan hiçkimse fayda görmez.

2.si bu şekilde yönlendirmeler ortamda kuşku, tereddüt havası yaratır ve insanlar sağlıkllı düşünemezler.

"eğer seçeceğiniz meslekte uzman olacaksanız kolay kolay işsiz kalmassınız " şeklinde bir tavsiyede bulunmanız daha doğru olurdu diye düşünüyorum. sonuçta bir ülkede sadece polis yada asker olmaz.

bu sene işinde uzman olan kaç bin kişi işten çıkarıldı istersen bi araştır ;) Dediğim gibi uzman olmanız işten çıkarılmayacağınız anlamına gelmior.İşverenler Kriz'i fırsat bilip kafasına göre işçi çıkarıyorsa uzman olma pek bir şey ifade etmiyor.Garanti iş devlettir diye bişey yok demişsin de devlet seni adam yerine koymuyorsa yaptığın iş sana pek fazla bişi kazandırmaz.

Şu anda kriz var tabiki bunu bir fırsat olarak değerlendirenler olacaktır

ama şu varki işverenin ihtiyacı olduğu sürece işten çıkma gibi bir durum söz konusu olamaz

aslında bu bir denklem

işverenin ihtiyacı=kaliteli işinin ehli çalışan

bu denklem olmadığı sürece sıkıntı yaşanır.denklemin hernetarafı zarar görürse iş sekteye ugrar

bence işinin ehli olan kişide işten çıkartılabilir çünkü ihtiyaç olmadığından

bunlar özel şirketler işverenler için gerekli kamu için söylenemez

bence bu kadar ufak düşünmeyelim

işimizin ehli olup krizin geçmesini beklemeliyiz diye düşünüyorum

İsteyen istediğin yapmakta özgürdür.Herkes tabiki kendisini yetiştirdiği branşta ilerlemek ister.Sevdiği işi yapmak ister. .Ben sadece tavsiyede bulundum.Tabiki herkes sadece polis ve asker olmaz.Mantıksız olur.Ama bu iki iş Türkiye şartlarında gayte iyi 2 meslke.Şartları zor olablr ama Türkiye'de şartları kolay olan bi meslek varsa yazın oraları hedef alalım.

Geri