İş Yerinde Şort Giyilir mi ?

LEO

Ruh Hastası
Reaction score
0
Can't take my eyes off you . You'd be like heaven

Japon hükümeti ortaya bir fikir attı iş dünyası karıştı.

Japonya'nın Super Cool Biz kampanyası yeni bir tartışma yarattı. İşyerinde şort giyilebilir mi? Tasarımcılar desteklese de bu öneriye karşı çıkanlar da var.

Mart ayında deprem, tusunami ve nükleer santral faciası yaşayan Japonya'da hükümetin enerjiden tasarruf için başlattığı, şirket çalışanlarının yaz sıcağına uygun incelikte giysiler giymeye özendirildiği Super Cool Biz kampanyası yeni bir tartışma yarattı.

erkek-sort4.jpg

Japonlara zorunlu siesta

İşyerinde şort giyilebilir mi? AP ajansı da sıcaklığın giderek arttığı New York'ta bu sorunun yanıtını aradı. Saks Fifth Avenue'nin moda direktörü Colleen Sherin'e göre eğer aynı uzunlukta ise etek ile şort arasında bir fark yok.
Şort'un sadece haftasonu giyilebilecek spor bir giysi olduğu algısının değişmeye başladığına dikkat çeken Sherin'e göre iş yerinde şort giymek isteyen çalışanların dikkat etmesi gereken en önemli unsur çok spor görünmemek.

'Çok spor görünmemeli

Stil danışmanı Mary Alice Stephenson da takılar ve uygun ayakkabılarla şortun bir iş giysisi olabileceğini savunuyor. Önerisi ise bermuda tipi uzun şortların giyilmesi ve özellikle haftanın son iş günü olan cumanın seçilmesi yönünde. Tasarımcı Jabon Wu ise şortun uygun kombinle heryerde giyilebileceğini savunuyor. Trend analisti Tom Julian'a göre şortun işyerleri için çok spor görünmesinin en önemli nedeni doğru bir gömlek veya tişörtle ve uygun ayakkabılarla kullanılmaması.

Univision'un koordinatörü 25 yaşındaki Kimberly Shepherd'e göre ise şort bir işyeri giysisi değil. Her ne kadar ceketle tamamlansa da şortun işyeri için, gayri ciddi bir görüntü oluşturacağını savunan Shepherd, şortun sadece haftasonları giyilmesi gerektiği görüşünde.
http://askmen.mynet.com/erkek-moda/moda-tuyolari/130-moda-tuyolari/3509-is-yerinde-sort-giyilir

bence bu fikri ortaya atanLar yeni pazar arayışına girmişLer :)

Geçen gün niyetlendim, yeni bi şort aldım kendime çok süper. Ama kısacık bi şort yüzünden yeni iş arama riskini göze alamadım. Aslında giyilir ki. Tam süper olur.

giyilebilir aslında sıcaklarda bunalmadan çalışmak içinde güzel olur

Yerine Göre Değişir

Bence bu sıcaklarda şort giyilmesi çalışanların performansınada yansır.. Ne kadar rahat çalışma ortamı o kadar iş gücü diye düşünüyorum.

Geri