İşçi sınıfı filan

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Tekelciler “komplocu” ilan edildi.

Yasadışı faaliyetmiş.

Hükümeti devirmeye çalışıyorlarmış.

*

DHKP-C

İBDA-C

E bunların adı üstünde zaten...

4-C!

*

Şaka bir yana...

Türkiye’de“işçi sınıfı”nın hükümeti devirmesi mevirmesi mümkün değildir... Çünkü, Türkiye’de “sınıf”yoktur.

*

Hiç unutmam, Galata Kulesi’ni basmıştı solcu bir grup, “ABD defol”filan diye slogan atıyorlardı... Baskıncılardan birinin üstündeki tişörtte“FBI”yazıyordu!

*

Türkü bardayım geçenlerde, sahnedeki arkadaş Nâzım Hikmet’ten Cem Karaca’dan okuyor, hemen arka masamdakiler bağıra bağıra eşlik ediyor, döndüm baktım, sanayi odası başkanı!

*

Hatırlarsınız, üniversiteli gençler parkaları giyip dağa çıkmıştı bi dönem, köylüleri kurtarmak için... Köylüler alayını ihbar etti jandarmaya! Koşa koşa urgan getirdiler bağlamak için.

*

Adı lazım değil, CEO tanıyorum...

Che Guevara dövmesi yaptırdı.

*

Sağcı sendika olur mu birader?

Bizde var.

*

Tekel işçileri mesela...

Satıldılar.

Savıldılar.

Kovuldular.

Yüzde 60’ı kime oy vermiş?

Satıp savıp kovana.

*

O nedenle, rahat rahat diyorlar ki, “Bizi Tekel işçisi değil, millet iktidar yaptı.”

*

Yani?

Bırak sınıfı mınıfı...

Milletin ferdi bile değildir işçi!

*

Dolayısıyla, “Hükümet niye Tekel işçisine yardımcı olmuyor?” sorusu, hakikaten saçma bi sorudur.

*

Yapmıştır hükümet hesabını.

Ben olsam, ben de yardımcı olmam.

Çünkü, AKP yardımcı olsa işçilere, derhal nefret eder işçiler AKP’den...

Gidip öbürlerine oy verirler.

..::YILMAZ ÖZDİL::..

Güzel bir düşünce hakveriyorum ne yaparsan kendine yaparsın tekelcilere genede allah yardımcıları olsun demekten başka bişey düşmüyor bize ama keşke telekom satılırken itfaiye satılırken gene bu onurlu tavırı sergileselerdi !!!

Tokat Reşadiye'de yüreğimiz sızlayarak seyrettiğimiz katliamı pkk nın yaptığına inanmakta güçlük çeken zihniyet; Ankara'nın göbeğinde hakkını arayan işçilerin eyleminde pkklıların bulunduğuna şıp diye inanıveriyor....Allah Allah....

O zaman sormazlar mı adama...yakalasanıza kardeşim?

Yoksa pkk serbest legal bi örgüt mü oldu da haberimiz yok?

Böyle bir gelişme oldu ise ve aranızda bileniniz varsa yardım eder misiniz lütfen....

2enqd8x.jpg

CHP yandaşlığını bırak ta bunları da yaz. Tekeldekilerin hesabına milyarlarca para yattı iyi kötü maaşlarını yine alacaklar.

Peki CHP lilerin işten attığı bu işciler nekadar maaş alacak sen ce yazda öğrenelim Yılmazcığım

tabi yazacak yürek varsa

Bu konuyla ilgili bir husus daha var;

Başbakan; bilmem kaç işçinin, hesabına yatırılan parayı hemen çektiklerini söyledi...

BEYLER UYANIN ARTIK UYANIN...BİR GERÇEK KİŞİNİN HESAP HAREKETLERİ HAKKINDA BİR BAŞKA KİŞİYE(KİM OLURSA OLSUN) BİLGİ VERİLDİĞİ ADAM GİBİ BAŞKA BİR ÜLKEDE OLSA; SIRF BU YÜZDEN ORTALIK AYAĞA KALKAR...

Ne demek bu ya...Bahse konu para KARA PARA MI....

2enqd8x.jpg

CHP yandaşlığını bırak ta bunları da yaz. Tekeldekilerin hesabına milyarlarca para yattı iyi kötü maaşlarını yine alacaklar.

Peki CHP lilerin işten attığı bu işciler nekadar maaş alacak sen ce yazda öğrenelim Yılmazcığım

tabi yazacak yürek varsa

Armutla elmayı karıştırma kardeş.
Tekel işçileri eskiden elma idi elma kalmak istiyorlar.
İktidar ne yapıyor sizde armut olun diyor.

Elbette CHP nin AKP nin bütün siyasilerin işçilere taraf olması gerek

Armutla elmayı karıştırma kardeş.
Tekel işçileri eskiden elma idi elma kalmak istiyorlar.
İktidar ne yapıyor sizde armut olun diyor.

Elbette CHP nin AKP nin bütün siyasilerin işçilere taraf olması gerek
evet hükümet elma idi armut olun diyorr
bu işçileri chp napıyor elma iken direk çöpe atıyor haklısın tekel iişçisine daha insaflı davranıyolar ....

sonra çıkıp chpli değilim ama chp haklı diyorsunuz şimdide akpli değilim ama chpnin bu işçilere yaptığı doğru değil deki şuursuz taraftarmısın şuurlu vatandaşmısın ayırt edelim

nede olsa akpl,lere terörist cahil kömüre satılmış demek kolay...

benım anladığım bu tekel işcilerin aldığı ucret duyduğum kadarıyle dunyanın maasını alıyorlar 2000 - 3000 lira ve çalışmadıkları halde birde devlet memuru sıfatında olacaklar özlük haklarıda verılecekmıs ben çalışıyorum onların ucte bırı kadarı o kadar sınava gırdığım halde kazanamadım bır kere puan tuttu yerleştirme olmadı bu tekel ıscılerı cok fazla bırsey ıstıyor geri KALAN İŞÇİLER NE OLACAK ?

Türk köylüsü saftır, iyi niyetlidir , kendisine yardım etmek isteyenle kendisini kullanmak isteyeni ayırt edebilecek kadar da zekidir , o yüzden köy kesimi CHP ye Atatürkten beri oy vermez...
o gençleri de o yüzden ihbar ettiler dövmediklerine dua etsinler...
yukarıdaki yazıda sol öyleki CHP den de ileri düzeyde bir sol sezdim , peki su andaki medya organlarının başındakiler genelde hangi tebaa dan çıkmış , bu sol görüşe uygun mu?
Tekel işçileri üzerinden dönen siyaset aşikar zaten ...

Türk köylüsü saftır, iyi niyetlidir , kendisine yardım etmek isteyenle kendisini kullanmak isteyeni ayırt edebilecek kadar da zekidir , o yüzden köy kesimi CHP ye Atatürkten beri oy vermez...
yukarıdaki yazıda sol öyleki CHP den de ileri düzeyde bir sol sezdim , peki su andaki medya organlarının başındakiler genelde hangi tebaa dan çıkmış , bu sol görüşe uygun mu?

Bu memlekette senin sol dediğin iktidar kaç sene evvel iktidara gelmiş sen biliyormusun yaşadınmı o anları benim yaşım epeyce var rahat bir otuz yıldır akp gibi sağ partiler iktidarda herşey ortada ayan beyan fazla lafa gerek yok.

Evet Türk Köylüsü O Kadar Akıllı Ki... Anasınıda Alıp Gitmeli ÖYle Mi ???

evet hükümet elma idi armut olun diyorr
bu işçileri chp napıyor elma iken direk çöpe atıyor haklısın tekel iişçisine daha insaflı davranıyolar ....

sonra çıkıp chpli değilim ama chp haklı diyorsunuz şimdide akpli değilim ama chpnin bu işçilere yaptığı doğru değil deki şuursuz taraftarmısın şuurlu vatandaşmısın ayırt edelim

nede olsa akpl,lere terörist cahil kömüre satılmış demek kolay...
Allaha şükür akıl sğlığım ve şuurum yerinde Benim o parti bu parti takıntım yok kim yanlış
yaparsa onu eleştiririm.Ölçümde ,Atatürk ün bizlere emanet ettiği devrimler ve gösterdiği
yoldur.

Sapla samanı bile ayıramayan arkadaşlar var.Orda resimde görülen KENT A.Ş. nin
işçileridir.Bu işçilerin güvencesi yoktur.
(tekel işçileri Hükümetin dediklerini kabul ederse sonları aynı olacaktır) Bu işçilerin Hizmet ettikleri belediye küçüldüğü için işçi fazlası oluşmuştur.
Bu belediye bu işçileri çıkarmak zorunda ,,,çıkarmasa yan gelip yatan işçi konumuna
düşecekler .Ben böyle yazdım diye sakın Tekel işçileri için aynı şey demeyin.
A.Ş.de çalışıyorsan işveren tarafından her an için kapı önüne konabilirsin.
( Özelleştirmeden önce )tekel fabrikalarına işçi olarak girmişsen devlet güvencen
vardı.Şimdiden sonra birşey söylemek zor...
* * *

KENT AŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ARDA: BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI YENİ İŞSİZLER YARATACAK...

"Karşıyaka Belediyesi’nin yüzde 96, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin de yüzde 4 ortağı olduğu ve halen Karşıyaka Belediyesi hizmetlerini yürüten Kent Anonim Şirketi’inde toplam 700 personel çalışmaktadır. Bayraklı Belediyesi’nin ayrılmasından sonra alan olarak yüzde 60 küçülen Karşıyaka için, Karşıyaka Belediyesi tarafından 2009 yılı hizmet alımlarında aynı oranda küçülme yaşanmaktadır. Kadrosu Bayraklı dahil bütün Karşıyaka’nın ihtiyaçları düşünülerek oluşturulan Kent AŞ’de yaklaşık 350 işçi kadro fazlası olarak kalmaktadır.
Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar ve her gün kapanan işyerleri nedeniyle işsiz kalan insanlarımıza yenilerinin eklenmemesi için çözüm üretilmesi gerekmektedir. Kent A.Ş’nin, sadece Karşıyaka Belediyesi’nden alacağı hizmet alım ihalesiyle tüm personelin maaşını ödemesi imkansızdır. Gelişen şartların değişmemesi durumunda KENT A.Ş. açısından toplu tenkisata gidilmesinden başka bir seçenek kalmamaktadır.
Yıllardır Bayraklı bölgesinde hizmet veren ve kendileri de Bayraklı’da yaşayan Kent AŞ çalışanlarının işsiz kalmamasını, Konak-Karabağlar Belediyeleri arasındaki gibi soruna çözüm bulunmasını istiyoruz. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın daha hassas davranarak yeni işsizlerin ortaya çıkmasına izin vermemesini diliyoruz. Bu arada sorunun giderilmesinde katkı koyabilecek herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.”

Ekonomi - KENT AŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ARDA: BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI YENİ İŞSİZLER YARATACAK... - Kimseduymasin

Geri