öss yerleştirme

Dynacyx

New member
Reaction score
0
selam arkadaşlar.

ben 2007 ticaret meslek lisesi mezunuyum.
bu sene sınava girdim sonucu burda:

http://img337.imageshack.us/my.php?image=adszmq8.jpg

ilk sorum sizce puanlamı yerleşmeliyim yoksa sınavsız geçiş hakkımımı kullanayım. sınavsız geçiş hakkımı kullanırsam eğer 2007 mezunu olduğum için (öncelik 2008 mezunlarında) yerleşme şansım nedir?

sınavsız geçiş hakkı için sakaryaya yerleşmek istiyorum.
eğer sınavsız geçiş hakkımı kullanırsam bölümüm dahilinde ( dış ticaret veya uluslararası ticaret ) bu puanımla yerleşebilirmiyim sakaryadaki veya herhangi bir universiteye ?

ilk 6 sıramı böyle yapmayı düşünüyorum. bunlara yerleşme sansım nedir ?

1) geyve meslek yüksek okulu ( sakarya ) (kontenjan=50) (puan:71,434)

2) pamukova meslek yüksek okulu (sakarya) (kontenjan=50) (puan:68,497)

3) inegöl meslek yüksek okulu (bursa) (kontenjan=40) (puan:72,325)

4) hereke ömer ismet yüksek okulu( iö) (kocaeli) (kontenjan=120) (puan:60,451)

5) hereke ömer ismet yüksek okulu (kocaeli) (kontenjan=120) (puan:52,716)

6) gölcük meslek yüksek okulu(iö) (kocaeli) (kontenjan=50) (puan:55,140)

fikirleriniz nelerdir?

inşallah açıkta kalmam.

kesin yerleşirsin diye bir olay yok tabiki ama yerleşme ihtimalin var.
dgs yapacaksan hangi bölümde nerelere gidebileceğini en doğru şekilde öğrenmek istiyorsan ösym nin sitesinde dgs kılavuzu var ordan bakabilirsin hangi bölüm nerelere geçebiliyo diye.

MesLek lisesinde bölümün neydi senin??

Meslek Lisesinde böle bir böLüm yokki dış tic. ve uluslar arası tic....

Meslek lisesi mewzunuysan kendi bölümün haricinde başka bölüm seçemezsin.

dış ticaret veya uluslararası ticaret dostum. "ve" yi yanlış yazmışım.

ilk sorum sizce puanlamı yerleşmeliyim yoksa sınavsız geçiş hakkımımı kullanayım. sınavsız geçiş hakkımı kullanırsam eğer 2007 mezunu olduğum için (öncelik 2008 mezunlarında) yerleşme şansım nedir?

İlk önceLik tabiki 2008 mevzunlarında..Az giden oLursa bu seferde Diploma notuna göre sıraLıyorLar.

Benm Bildigim..

Senn başvur istedigin yerleri yaz Cıkmazsa dünyann sonu deiL başka yer cıkar mutLaka
ama Dedigim Gibi önceLik 2008 mevzunLarı...

dgs yapacaksan hangi bölümde nerelere gidebileceğini en doğru şekilde öğrenmek istiyorsan ösym nin sitesinde dgs kılavuzu var ordan bakabilirsin hangi bölüm nerelere geçebiliyo diye.

sakarya atso ticaret meslek lisesi mezunuyum iki yıllık oku puanı ile öğrenci alan okullara tercih yaptım okul puanım 96 ve okul üçüncüsü olarak bitiridm uludağ üniversitesi meslek yüksek okullarını yazdım inegöl keles falan sizce yerleşebilirmiyim şansım nedir çünkü puanım 96 yani çok iyi pun.en yüksek puan 1000 acil yorum istiyorum.

ben sakaryalıyım öss ye girdim.ama tercihlerimi okul puanıyla alan 2 yıllık my okullaına yaptım.benim okul puanım 96 çok iyi bir puan zaten en yüksek puan 100.bursadaki meslek yüksek okullarını tercih ettim inegöl keles. . .vb okulları tercih ettim sizce yerleşme şansım ne kadar lütfen acil yorum bekliyorum...

Yerleşirsin.Ama başarı sıran az daha yüksek olsaydı kesin diyebilirdim.

ogl mat2 ögretmeni.

Geri