öss hakkında bir soru yardım lütfen

scotto

New member
Reaction score
0
selam arkadaşlar. benim durumum biraz karışık. ben makine öğretmenliği mezunuyum.ve öss sınavına girerek makine teknikerliği bölümünü okumak istiyorum yani 2 yıllık meslek yüksek okulunda makine teknikerliği bölümü. (attan inip eşeğe binmek gibi düşüneceksiniz ama öle değil). bu okuldaki amacım dikey geçiş sınavından faydalanarak makine mühendisliği bölümünü okumak. fakat ben şu an lisans mezunuyum ve öss ye girerek 2 yıllık bir okula tercih yapabiliyormuyum bilmiyorum.bu konuda bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim.

senin bölümün den 2 yıllkık a geçmek sadece ham 162 fln yani bi takım alt sınıf meslek lisei muzunlarını aştıktan sonra yeniden 2 yıllık okuya bilirsiniz. Başarılar dilerim...

arkadaşlar bu okul kodunun yanında y.d.a yazıyor bu mezun durumdaki adaylar için mi bilen var mı

y.d.a yabancı dil ağırlıklı liseler. yabancı dil ağırlıklı bir liseden mezun istiyorlar sanırım vede öğretmenlik yaparkende istediğin bölümde okuyabilirsin tayinin çıkarsa kaçırma derim okulunun olduğu yerede tayinini aldırırsın

Geri