örümcek Fobisi

warlord17

New member
Reaction score
0
ARACHNOPHOBIA

Yunanca örümcek anlamına gelen ‘arachne’ ve korku anlamına gelen ‘phobos’ kelimelerinden türetilen arachnophobia , örümcek fobisine verilen addır. Örümcek fobisi olan bir kişi , sadece örümceklerden hoşlanmayan birinden farklıdır. Örümcek fobisine sahip insanların birçoğu örümceklerin bulunma ihtimali olabileceğini düşündüğü yerlerde paniğe kapılırlar.

Örümcek fobisi , insanlarda , genellikle geçmişte başlarına gelmiş bir örümceğin kendilerini ürküttüğü bir olaydan sonra oluşur. Bu olaylar genellikle ; küçük yaşta bir örümcek tarafından ısırılma , yakınlarından birini bir örümceğin ısırdığına tanık olma , veya çocuk yaşta “Örümcekler zehirlidir! Onlardan uzak dur” şeklinde uyarılara birden fazla kez maruz kalma şeklinde olabilir. Ama örümcek fobisine sahip insanların birçoğu yaşadıkları bu olayı hatırlamayabilirler.

Örümcek fobisi terlemeye , ani kalp çarpmalarına , solunumun şiddetlenmesine , nefes darlığına neden olabilir. Tedavisi mümkün olan örümcek fobisine sahip insanların günümüzde sayısı fazladır…

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
TŞK TUŞUNA BASARSANIZ SİZE YARARLI OLDUĞUMU ANLARIM
EMEĞE SAYGI BÜYÜKLÜKTÜR

bu konu hakkında bilgi verdiğin için saol ama ne işe yarayacağını merak ettim doğrusu

bendede var a.q deli oluorum habire sırtımı mırtımı kontroledıorum walla kafayı yıorum

ne zaman bi örümcek görsem titryorum. bazen rüyamda örümceklerle savaşıyorum bi keresinde yüzlerce örümcek üstüme geldi... korkarak uyandım:( evde gördüğüm örümceklerle konuşup azarlar duruma geldim artık ne çeşit bi fobi bilmiyorum ama çok rahatsızım..

Bendede bu tür korkular var paylaşım için teşekkürler.Onlardan nefret ediyorum.

Geri