öğrenci yemekleri 1

ases

Altın Üye
Katılım
29 Kas 2005
Mesajlar
2,407
Reaction score
0
Puanları
0
yemak adı: pilav


arkadaşlar yıllara dayanan pilav deneyimimi paylaşmak istiyorum:) onlarca değişik model denedim ama en güzel boyle oluyor bana güvenin
malzemeler
2 adet tavuk suyu
pirinç;)
su:)
yarım paket margarin
şehriye
tencere ocak bide karıştırabileceğiniz bişey:)

ilk olarak kişi sayısını göre pirinci belirliyoz biz evde 3 kişi olduğumuz için 4 su bardağı pirinç ideal oluyor bizim için;) şimdi ilk olarak 4 su bardağı pirinci bi güzel yıkıyoruz ayrı bi tasa koyuyoruz ve üstüne su kaynatıp döküyoruz köşeye koyuyoruz orda 20 dakka falan kalıyo o sonra tencereye margarini atıyoruz ve isteğe göre şehriyeyi koyduktan sonra bi güzel kızartıyoruz kızarmaya başladıktan sonra 4 su bardağı pirinç koyduğumuz için 4 su bardağı su koyuyoruz tuzunuda ekledikten sonra tavuk suyunu koyuyoruz ve su kaynamaya başlayınca köşede suyun içinde bekleyen pirincimizi süzüyor tencerenin içine boşaltıyoruz 20 saniye karıştırıp bidaha asla karıştırmamak üzere ateşin altını kısıyor kapağını kapatıyor pişmesini bekliyoruz....

DEDİKODULAR
sevgili ases neden pilavı yağda kızartmadın?
ases:sevgili okurum yıllardır oyle yapıyorum fakat inan bi işe yaramıyor sadece psikolojik siz boyle deneyin
sevgili ases tavuk suyu butonu yerine gercekten tavuksuyuyla yapabilirmiyiz?
sevgili okurum biz öğrenci olduğumuzdan bole yapıyoruz gönül isterki ole yapalım:)
sevgili ases neden yemeklerinde et kullanmıyorsun?
:Sopa anladın sen anladın:D
serimiz isteğe göre devam edecektir umarım deneyen olur afiyet olsun
 
onu bunu boşverde ben makarna yemekten bi harap oldum...

bu sene kurtuluyoruz neyse :)
 
asescim aksam yapmaya gidiorum dediin yemek bumuydu :p
 
CHI€F' Alıntı:
asescim aksam yapmaya gidiorum dediin yemek bumuydu :p
tabi bunu yapacam mantı aççmamı beklemiyodun demi:Sopa
ama aga dur coşturacam burayı daha elimde 13 tane yemek tarifi var
ve hepsi harbi öğrenci yemeği ve 3 ü bizim evde keşfedildi:) ne et kullanıyosun ne bişey kurtaracam öğrencileri makarna yumurta yemekten:D
 
sewgili okurun( |ChaMuR| ):ases peki pilavı ara sıcak olarak mı önerirsin yoksam ana yemeklerimizden sadece birisi mi olucek...;)
 
walla seneye yeni bi lise....gerecek galiba pilav yapmak...ya pilavda margarin flnda kullanıyomuydu :D:D:D
 
|ChaMuR|' Alıntı:
sewgili okurun( |ChaMuR| ):ases peki pilavı ara sıcak olarak mı önerirsin yoksam ana yemeklerimizden sadece birisi mi olucek...;)
sevgili okurum chamur seni hunharca bu sorundan dolayı kınıyorum:(
sen ki bütün öğrencilerin has yemeğini göznurunu herşeylerini bir ara yemek olarak gördün:(
sana bir şiirle karşılı vermek istiyorum
pilav dediğin yenir her türlü sulu yemekle
ister dostlarınla ye ister sevgilinle
pilav bizim en has yemeğimizdir
chamur kınıyorum seni eshefle:)
saygılarımla ases:sigara:
 
teşekkürler denicem başarısız olurrsam yada ölürsem sorumlusu sensin ona göre :)
 
ases' Alıntı:
sevgili okurum chamur seni hunharca bu sorundan dolayı kınıyorum:(
sen ki bütün öğrencilerin has yemeğini göznurunu herşeylerini bir ara yemek olarak gördün:(
sana bir şiirle karşılı vermek istiyorum
pilav dediğin yenir her türlü sulu yemekle
ister dostlarınla ye ister sevgilinle
pilav bizim en has yemeğimizdir
chamur kınıyorum seni eshefle:)
saygılarımla ases:sigara:




sewgili ases..
yane diyosunuzki ara sıcakda pilaw , ana yemekte pilaw,tatlıda pilaw..ws..ws..;)
eywallah o zaman..
peki benim bi sorum daha olucekti madem pilawa et katmıyoruz yanında şöle bi kilo kanat alıp,iice bi soslayıp fırına wersek daha güsel olmaz mı..;)
ayrıcana yemeğin yanındada şöle buzlu bi cacık yapsak..;)
ardından da bi fırın sütlaç ....

mümkünse bunların da tarifini werirseniz bi ara çok bahtiyar olurum..
 
chamur bi ara hatırlat ben sana bizzat tarifini vercem o yemeklerin:)
 
pilavı bide ben annatiim en basitinden :p

pirincleri ılık tuzlu suda 15-20 dk bekletiosun.

pilavı yapicagın tencereye sıvı yag koy ve pirincleri kavur biras.
sonrada bi yemek kaşıgı margarin ekle ;)

böle pirincleri kavuruken tencerenin dibine yapısmaya basladıgı anda
suyunu ekle :D

daha sonrada tuzunu ekliosun.

suyunuda şöle ayarliom ben.
tenceredeki pirincin seviyesinin üstünü gecicek su miktarı
bu en kolayı cnkü ;)

suyunu ekledikten sonra 1kaç kez karıstırın.

sonra 1 daha karıstırmayın.

suyunu cekince ocagı kapatın.
Ve tencerenin agzına gazete felam bisi koyun.buharını alsın.

çok güzel ve pilavınızın tane tane olacagından eminim :cool:

+ tavuk kızartıp koyarsanız üstüne daha 1güzel olur
yanınada yoğurt :sigara:
 
ya bişi dicem güsel anlatmışsın da ben böle yapmıorum ama yıllardır mükemmel pilav yaparım.. ama merak etme pilav tarifinin üstüne kendi pilav tarifimi vermicem burda ;) yalnısca pirinçleri sıcak su yerine ılık suyla ıslatsan bence daha başarılı olursun,,tane tane olmasını istiosan tabii ;)
 
Baylar bayanlar ben de tecrübelerime dayanarak yazıyorum :D. Pilav yaparken pirinçleri kavururken tavuk suyu ile beraber içine bir adet küp şeker ve iki damla limaon sıkarsanız tadı daha güzel oluyor. Denenmiştir ve beğenilmiştir. Fakat limonu fazla kaçırmamaya dikkat edin.
 
balta1983' Alıntı:
Baylar bayanlar ben de tecrübelerime dayanarak yazıyorum :D. Pilav yaparken pirinçleri kavururken tavuk suyu ile beraber içine bir adet küp şeker ve iki damla limaon sıkarsanız tadı daha güzel oluyor. Denenmiştir ve beğenilmiştir. Fakat limonu fazla kaçırmamaya dikkat edin.
aga yav pirincin içine limon yok denemedim ama denememde yav:vur
 
hic unutmam sinav icin 700 km uzak bir sehre gitmistim
cok sevdigim biride evine davet etti
gittim birde ne göreyim
sofrada ev mantisi, gel ögrenci adamsin özlemissindir dedi bana
allah ögrenci adamin halini göruyormus demek

hocam ya birde ögrenci isi tavuk olayinida anlat bir ara :))
 
bu yararlı bilgi için çok tşk ederiz :D
 
Geri
Üst