ases
Altın Üye
- Reaction score
- 0
yemak adı: pilav
arkadaşlar yıllara dayanan pilav deneyimimi paylaşmak istiyorum
onlarca değişik model denedim ama en güzel boyle oluyor bana güvenin
malzemeler
2 adet tavuk suyu
pirinç
su
yarım paket margarin
şehriye
tencere ocak bide karıştırabileceğiniz bişey
ilk olarak kişi sayısını göre pirinci belirliyoz biz evde 3 kişi olduğumuz için 4 su bardağı pirinç ideal oluyor bizim için
şimdi ilk olarak 4 su bardağı pirinci bi güzel yıkıyoruz ayrı bi tasa koyuyoruz ve üstüne su kaynatıp döküyoruz köşeye koyuyoruz orda 20 dakka falan kalıyo o sonra tencereye margarini atıyoruz ve isteğe göre şehriyeyi koyduktan sonra bi güzel kızartıyoruz kızarmaya başladıktan sonra 4 su bardağı pirinç koyduğumuz için 4 su bardağı su koyuyoruz tuzunuda ekledikten sonra tavuk suyunu koyuyoruz ve su kaynamaya başlayınca köşede suyun içinde bekleyen pirincimizi süzüyor tencerenin içine boşaltıyoruz 20 saniye karıştırıp bidaha asla karıştırmamak üzere ateşin altını kısıyor kapağını kapatıyor pişmesini bekliyoruz....
DEDİKODULAR
sevgili ases neden pilavı yağda kızartmadın?
ases:sevgili okurum yıllardır oyle yapıyorum fakat inan bi işe yaramıyor sadece psikolojik siz boyle deneyin
sevgili ases tavuk suyu butonu yerine gercekten tavuksuyuyla yapabilirmiyiz?
sevgili okurum biz öğrenci olduğumuzdan bole yapıyoruz gönül isterki ole yapalım
sevgili ases neden yemeklerinde et kullanmıyorsun?
:Sopa anladın sen anladın
serimiz isteğe göre devam edecektir umarım deneyen olur afiyet olsun
arkadaşlar yıllara dayanan pilav deneyimimi paylaşmak istiyorum
malzemeler
2 adet tavuk suyu
pirinç
su
yarım paket margarin
şehriye
tencere ocak bide karıştırabileceğiniz bişey
ilk olarak kişi sayısını göre pirinci belirliyoz biz evde 3 kişi olduğumuz için 4 su bardağı pirinç ideal oluyor bizim için
DEDİKODULAR
sevgili ases neden pilavı yağda kızartmadın?
ases:sevgili okurum yıllardır oyle yapıyorum fakat inan bi işe yaramıyor sadece psikolojik siz boyle deneyin
sevgili ases tavuk suyu butonu yerine gercekten tavuksuyuyla yapabilirmiyiz?
sevgili okurum biz öğrenci olduğumuzdan bole yapıyoruz gönül isterki ole yapalım
sevgili ases neden yemeklerinde et kullanmıyorsun?
:Sopa anladın sen anladın
serimiz isteğe göre devam edecektir umarım deneyen olur afiyet olsun