öğrenci usulü bezelye(çok doyurucu)

S@met

New member
malzemeler : 1 kilo bezelye
2 tane havuc
4 tane patates
250 gr tavuk yada kıyma

önce patatesler küp şeklinde doğranacak
daha sonra havçlar doğranacak
once ayrı bir tavada patatesleri çok az yağda kızartacaz ardından
patatesler kızarırken tenceye havuç u atacaz tencereye çok az yağ atsanız iyi olur
havucu 2 dk tencede kızartıktan sonra üstüne tavuk u atcaz 5 dk sonra hazırladığımız patatesi tencereye atcaz 2 dk karıştırdıktan sonra üstüne bezelyeyi boşaltcaz yemeğin boyunu geçene kadar tencereye su koyabilirsiniz.iki kaşık salçayı suda karıştırıp yemeğe ilave ediniz.benim tavsiyem üzerine en son yarım limon sıkın çok lezzetli oluyo:) he tuz koymayı unuttuk 2 kaşıkta tuz
afiyet olsun...
 

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
salçayı suda çözündürmek yerine bence biraz kavursan daha iyi olur. salçada sası bir tat vardır kavurduğun taktirde o tat kaybolur.

eline sağlık.
 

thesword

New member
salçayı suda çözündürmek yerine bence biraz kavursan daha iyi olur. salçada sası bir tat vardır kavurduğun taktirde o tat kaybolur.

eline sağlık.
İste profesyonel bir yorum, kesinlikle katiliyorum.
Salçayi kavurdugun zaman güzel bir lezeet çikacaktir. Birde eger içine tavuk koyuyosan su yerine tavuk suyu koyabilirsin daha lezzetli olur. ama diyosan ögrenci evi, biraz zorluk çekebilirsin tavuk suyu bulmakta
 

HTML

Üst