çorbanın tuzu biberi tamam yavaş yavaş kaynatalım

antadevrim

New member
Reaction score
0
türkiye kaynayan bir kazan haline geliyor olayları şu şekilde sıralarsak

1 rahip santoro

2 bayrak olayı

3 yargıtay saldırısı

4 hrant dink olayı

5 nasıl bir yapıya sahip olduğu ve ne şekilde örgütlendiği bilinmeyen sözde milliyetçi çeteler

6 istanbuldaki islami tarikatların ankaraya etkileri

7 istanbuldaki islami dergilerin kapak ve karikatürleri

8 türkiyenin en büyük gazetelerinden birinin provakatif manşetleri

9 hala çözemediğimiz her geçengün büyüyen kürt sorunu

10 neye benzemeye çalıştığını bilmeyen türkden müslümandan ve İNSANDAN BAŞKA HERŞEYE BENZEYEN TÜRK GENÇLERİ

11 ülkemizin her geçen gün kötüleşen ekonomik durumu ve bu durumun toplum psikolojisine olumsuz yansımaları ( gasp kapkaç soygun beyaz zehir kadın ticareti )

12 uyuşturucu kullanma yaşının ilköğretim seviyesine düşmesi ve uyuşturucunun özelliklede esrarın halk arasında yaygınlaşması

evet arkadaşlar bu gibi olayları artık sık sık görür olduk fakat ne hikmetse bir türlü önüne geçemiyoruz gençler yani bizim nesil yozlaştıkca yozlaşıyor yaşlılar bizden bi kuşak büyükler kendinden başka kimseyi düşünmüyor ülkeyi bu hale getirenler ise klimalı lüks konutlarında tabiri caizse elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor ve bazılarımızın şizofreni gibi önemli hastalıkları var kurduğu hayalleri ile ülkenin gerçek durumunu ayırt edemiyor...

ve ne yazıkki halkımız çok çabuk galeyana geliyor yapılan hiç bir reform çıkarılan hiç bir yasa işe yaramıyor sizce neden hala bu durumdan kurtulamıyoruz neden hala toparlanamıyoryuz NE YAPMALI ? :durdurun

Seninki çorbadan çok türlüye benzemiş.

Ne alaka

Hrant Dink,rahip santoro,hala çözemediğimiz her geçengün büyüyen kürt sorunu

senin politikadan bir şeyler anlamadığın bir ülkenin tarihine bakarak geleceğinden bir şey çıkaramadığın SATILMIŞ KÖŞELERDEKİ SATILMIŞ ADAMLARDAN YAPTIĞIN ALINTILARINDAN belli oluyor.

antadevrim' Alıntı:
senin politikadan bir şeyler anlamadığın bir ülkenin tarihine bakarak geleceğinden bir şey çıkaramadığın SATILMIŞ KÖŞELERDEKİ SATILMIŞ ADAMLARDAN YAPTIĞIN ALINTILARINDAN belli oluyor.

Hrant Dink kim satılmamış insan mı :D

Rahip dediğin adam bu ülkenin en büyük misyonerlerinden biri değil mi ?

Sen onları buraya taşıyıp satılmış insanların pazarlamasını yapmıyormusun ?

Ülke tarihini hrant mı oluşturacak. Eğer o oluşturacaksa ben öyle tarihi yırtarım. Sen benim tarih bilincimin gelecekten ne kadar pay çıkarabileceğimi tahmin etmeye kalkışıp benim denizime girersen boğulursun aman dikkat et. Can simitsiz yola çıkma

yehovan' Alıntı:
Hrant Dink kim satılmamış insan mı :D bu ülkenin hakimi savcısı yok mu ?

Rahip dediğin adam bu ülkenin en büyük misyonerlerinden biri değil mi ? bu ülkeyi müslümanlıktan uzaklaştıran dininden soğutanlar ortada

Sen onları buraya taşıyıp satılmış insanların pazarlamasını yapmıyormusun ? ayrıca ben objektif bir yorum yaptım kimseyi pazarlammıyorum

Ülke tarihini hrant mı oluşturacak.evet daha önce hrant dink die bi adam yokdu osmalıda yada diğer türk devletlerinde yerine başka adamlar vardı Eğer o oluşturacaksa ben öyle tarihi yırtarım.yırtan yırttı zaten senin yırtman bişeyi değiştirmez Sen benim tarih bilincimin gelecekten ne kadar pay çıkarabileceğimi tahmin etmeye kalkışıp benim denizime girersen boğulursun aman dikkat et. haklısın ben senin kadar tarihe kör kalamamCan simitsiz yola antalyalıyım yüzmeyi biliyorum merak etmeçıkma

bu ülkede herkes kendi adaletini kendi uygulayacaksa bende öncelikle yanlış düşündüğünü ileri sürdüğüm insanları temizlemeye başlıyayım bu iş içinde - 18 çocukları kullanayım

Sen hangi adaletten bahsediyorsun ?

Zamanında teröre kutlu bir mücadele vermiş insanların bu ülkenin mahkemeleri tarafından yargılanıp mahkum edilmesine mi ?
Baklava çalanın 20 yıl huküm giydiği. Yolsuzlukla oğluna gemi yapanları partilerine trilyonları aktaranların bakanlık yaptığı bir adalet sistemi mi ?

Bu ülkede ki derin devletin anlamını biraz kavramaya çalış. Belli bir kesmin bölücüyü provakatörü milli davamız haline getirmesine yardım yataklık etme. Hrant dink kimdir ne yapmıştır kim için hizmet etmektedir ? Bunu bilmeyip medyaki palyaço insanları takip etme.

Bu ülkenin yakın tarihinde Hrant yoktu onun yerine Asala örgütü vardı. Kim nasıl nerde çökerttiğini aç oku bakalım. Daha sonra gördüğü muameleyide okursun parantezler içinde.

Şunu da belirteyim. 18 yasından küçük insanlar kasıtlı yada kasıtsız olarak kullanılmıştır. Fakat bu ülkenin millyietçi damarlarına öyle sert dokunuşlarda bulunursa birisi sert müdahelerler karşı karşıya herzaman kalmıştır.

Sen ülkenin en önemli problemlerini okus pokus ile görmezden gel. Eften püften adamları bu memleketin asıl meselesi yap.

Geçmişi aklamak temizlemek istiyorsan. 12 eylülü temizle. Adnan Menderese yapılan haksızlıkları temizle.

Allahım Şu ülkede karaktersiz insanlar bile kahraman ilan edilecek seviyeye geliyorya tepe saçım dimdik oluyor. Sonra diyorlar niye çekip vuruyosun.....

Aha sizin yüzünüzden

sende bir okuduğunu anlamama problemi var yukardaki yani ilk açtığım konuda hrantı yada santoroyu savunan bir kelime bul bana birde açtığım konunun ana başlığına ( çorba ) birde alt başlığa bak ( kazan ) ondan sonra beni ikna et sen onları savunuosun diye

" bende milliyetcilik adı altında çete kuracam ilk başta bir hristiyan ermeni yada kürt öldürüp saf kişiliği oturmamış çocukları etkileyip onları yanıma alcam ondan sonra ver elini çek senet tahsilatı ohhh birden arazi mafyası bide eroin işine gircem sonra birde orman yakımı işine gircem ve bunları ben vatan savunması adına para kazanmak için yapacam ya zaten türk mahkemeleri türk anayasası kimin umrunda ...... " bu mu yani :D

asalayıda kimin çökerttiğini biliyoruz asala çöktükten sonra cansıkıntısından olsa gerek eroin işi ee yapacak iş kalmadı

Hrant Dink ermeni belgesellerinde aslında ermeni soykırımının gerçek olduğunu ama Türklerin atalarını çok sevdiği ve yakıştırmadığı için kabul etmek istemediğini söylemiştir.Buda bize ermeni soykırımını kabul ettirmenin nazik yoludur.Kesinlikle mhp, bahçeli yada kafatasçılığıyla işim olmaz ama bahçelinin çıkıpte niye herkes ermeniyiz diyor lafı çok doğruydu.Ayrıca niye medya onun bir Türk dostu kahraman gibi gösterdi anlamıyorum.Eğer o adam gerçek bir Türk dostu olsa ve gidipte belgesellerde öyle konuşmasa bu ermeni provakatörlerine yardım etmese arkasından üzülür cenazesine bilek atılırdım ama oda bir ermeni provakatörü çıktı.

peki leke ben ilk açtığım mesajda bunların propagandasını mı yaptım yoksa başka şeyler mi anlatmaya çalıştım bi yorum yaparsan çok sevinirim :)

Valla Türkiyeye kötü bir ülke göstermek içni yapılmışta olabilir yada gerçekten bir kaç kafatasçının işidir bilemeyiz ama şunun biliyorum bu ülke ve oy kullanma hakkı olanherkes bu saatten sonra herşeyi hak ediyor.Ülkenin durumuysa daha önce söylediğim gibi kendini kemiren kuduz bir köpek gibidir bakalım nereye kadar gitcez herkes kendini avutuyor aman canım neyimiz var cebimize parada giriyor krizde yok diye hadi bakalım nereye kadar devam etcez ne kadar sürcek bu yalancı süper ekonomi.

antadevrim' Alıntı:
sende bir okuduğunu anlamama problemi var yukardaki yani ilk açtığım konuda hrantı yada santoroyu savunan bir kelime bul bana birde açtığım konunun ana başlığına ( çorba ) birde alt başlığa bak ( kazan ) ondan sonra beni ikna et sen onları savunuosun diye

" bende milliyetcilik adı altında çete kuracam ilk başta bir hristiyan ermeni yada kürt öldürüp saf kişiliği oturmamış çocukları etkileyip onları yanıma alcam ondan sonra ver elini çek senet tahsilatı ohhh birden arazi mafyası bide eroin işine gircem sonra birde orman yakımı işine gircem ve bunları ben vatan savunması adına para kazanmak için yapacam ya zaten türk mahkemeleri türk anayasası kimin umrunda ...... " bu mu yani :D

asalayıda kimin çökerttiğini biliyoruz asala çöktükten sonra cansıkıntısından olsa gerek eroin işi ee yapacak iş kalmadı
Sözlerine tamamen katılıyorum, bu memleket ülkücü geçinen çıkar gruplarından da çok zarar görmüştür..
Yabancılar borsaya soktukları paralardandan bir senede %50 gibi bir kazancı VERGİSİZ ceplerine indiriyor ve bu ülkeyi kemiriyorlar kontrol mekanizması kaybolmuş durumda süper ekonomimiz! babacanında dediği gibi 200 km le giden bir aracın duvara çarptığı gibi olacak, üzülüyorum bu memleketi kolay kazanmadık ,çok ucuza satıyoruz..:angry

antadevrim' Alıntı:

Senin o yukarı sıraladığın başlıklar. Bu ülkenin mozaik olduğunu etnik gruplardan azınlıklardan mzheplerden oluştuğunu bir millet olmadığını savunanların listesi aslanım.(Son sıradakiler hariç.)

Senin o bahsettiğin çeteler(Ki senin gibi mozaiğin gözünde çete) bu ülkenin derin siyasetinin oluşturduğu gruplardır.
Geçmişte askere polise kurşun sıkan sahte kahraman denizlere benzemez senin bahsettiğin insanlar.

Senin o daracık dünyada tasarladığın çete mafya modelini ve hangi kısıma mal ettiğini anlamak zor değil aslanım.

Türk Mahkemesi ve Anayasası dağda yada sokak ortasında eli kanlı itlerle mücadele ederken aklına gelmiyo emin ol.

Neyse dar görüşü ile özgürlük demokrasi insan hakları ilıe kısa paslaşmalar yapan arkadaşım seni ben o mozaik düşüncelerinle başbaşa bırakayım. Sen artık çorba mı yaparsın kazan dibi mi temizlersin yada bunun yerine oturur biraz düşünürmüsün.

De hadi son msg bu öptüm al yanaklarından.

bana bak artislik yapma aslanım öptüm falan gelipde bana burda devletin ucuz katillerinide savunma yok terörle mücadele yapıyorlarmış onlarda yok şöleymişde adamlar olayı nerden nereye çektin getirdin ağzımdan deniz çıkmadı onu getirdin musallat ettin kısaca alltta kalmaya başlayınca konudan konuya atlama

antadevrim' Alıntı:
bana bak artislik yapma aslanım öptüm falan gelipde bana burda devletin ucuz katillerinide savunma yok terörle mücadele yapıyorlarmış onlarda yok şöleymişde adamlar olayı nerden nereye çektin getirdin ağzımdan deniz çıkmadı onu getirdin musallat ettin kısaca alltta kalmaya başlayınca konudan konuya atlama

Artislik mi :D O benim işim değil.
İnsan sevdiği insanı öper. Sevmediğine tükürür. :vur
Sen sıralamanı yaparken pek dal ayırt etmemiş. Daldan dala Misyonerden haine gerçek sorundan eften püften sorunlara zıplamışsın. Ceylan edası ile basmadık taş bırakmamışsın.

Neyse antadevrim. Ne demek istediğimi bi 5 yıl sonra anlarsın....

Aha bu sefer öpücük yok. Direk saygı sevgi :D

iç karışıklığa örnek istiyorsan 12 eylüle bak bir. Kimler kimlerden etkilenmiş. Devrim adına bu ülkeyi hangi kılağa sokmak istemiş. Arkasından ne olmuş ?

İç savaşada sanırım zana idi kürtçe yeminden sonra diyarbakırda çıkan olaylar....(İç savaş değilde 3 5 çapulcunun öyle densiz hareketi diyelim.)

Hepsinin ortak yanı dış güçlerden destek alması. Belli kesmi ülke hakkında kışkırtma yapması. İşte bu. Şimdi bu durumlara gelirmiyizdersen eğer bu ülkede Hepimiz ermeniyiz diyenler, Türkiyede yaşayan Türk Milleti değil Türk Toplumudur(karışık ne olduğu belle değil şeklinde söyleniyor) diyenler ve insan hakları özgürlük ve düşünce özgürlüğü kisfeti altında bu ülkeye söven sayan adamları kahraman edenler coğaldıkca tehlikeli sularda yüzeriz.
---------------------------

1990 lar Türkiyesi ile 2000 ler Türkiyesi bir bak. Şeffaflaşan devlet ile gelen kırmızı çizgilerimizin ihlaline... Dem vurduğun uyuşturucu illetinin 2000 lerde neden tavan yaptığına. O bahsettiğin çetelerin dağıtılıp uyuşturucu trafiğinin kontrolunu kürt mafyalara verenler nedeni olmasın ?

1990 Düz ovada siyasetin D'si bile teleffuz edilemezken bugün teröristler meclise girip show yapıyorlar ? Bugün polisin düştüğü aciz durumlara bir bak bir geçmişeee.....

Dostum.

Bu ülkenin Derin Siyasi alanı yani milliyetçiliği boşaltılıyor. Yerine salla baş kafalar gelerek gelene he gidene he diyen insanlar bu ülkenin en önemli koltuklarında oturuyor....

Neyse salla yaw....

22 Temmuzda gördükki bu ülkeyi ne sol kesmin devrimleri nede sağın milliyetçiliği ilgilendiriyormuş nede kurtarıyormuş.

Bu ülkeyi tarikatlar ve para ile satın alınan adamlar ilgilendirip kurtarıyormus....

Neyse sen kendi yoluna ben kendi yoluma....

Geri