çok önemli lütfen okuyun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

phpci

New member
Reaction score
0
Geçen günlerde gece oturduğum koltuğumdan televizyon kanallarını gezerken bir televizyon kanalında gayet güzel bir programa rastladım. Bir kanalda “Türkiye’nin Siyasi Liderleri” adı altında yayınlanan programda Türkiye’de siyaset yapmış bazı liderlerimizin hayatları anlatılıyordu. Program gayet hoşuma gitmişti ve başından sonuna kadar izledim. Daha sonraları internette gezinirken o gece seyrettiğim “Türkiye’nin Siyasi Liderleri” adı altında yayınlanan programın Can Dündar adlı gazetecimiz tarafından belgesel formatında çekildiğini ve 4 bölümden oluşan bu belgesellerde Türkiye’de siyaset yapmış 4 liderin hayatlarının anlatıldığını okudum. Hoş belgeselin o gece izlediğim bölümü aklımda çok hoş bir iz bırakmıştı. Ardından hemen gazetecimiz Can Dündar’ın resmi sitesine girdim ve sitesinde gezinirken bu dört bölümlük belgesellerin videolarına rastladım. Ben o izlediğim bir bölümün beynimde bıraktığı hoş çizgiyi bir an hatırladım ve diğer bölümleride izlemek için oturup teker teker “Türkiye’nin Siyasi Liderleri” belgeselin dört bölümünüde bilgisayarıma indirdim.

Bu videoları indirdikten sonra birkaç gün izlemeye fırsatım olmamıştı. Daha sonra geçenlerde boş olduğum bir günde yine can sıkıntısıyla bilgisayarımın başında sağa sola tıklarken bu belgeseller aklıma geldi ve hemen bu belgesellerden birini açıp koltuğuma izlemek üzere uzandım. Can Dündar’ın seslendirmesiyle çekilen belgesel yine beni o büyüleyici etkisine sokmuştu. Derken belgeselde Araştırmacı Yazar Ruşen Çakır çıktı ve Tayyip Erdoğan’ın hayatına ilişkin bazı şeyler anlatmaya başladı. Derken ekranda beni rahatsız eden bir şeylerin olduğunu fark ettim. Ekranda sarımsı bir tür renklerin görünüp görünüp kaybolduğunu fark ettim. Daha sonra daha dikkatli bir şekilde birazcık daha ekrana yaklaşarak belgeseli izlemeye devam ettim. Evet çok kısa bir zaman diliminde arka planda bir resim görünüp görünüp kayboluyordu. Daha sonra bilgisayarın başına oturup belgeseli ağır çekimde izlemeye devam ettim ve tam bu resim tekrar belirdiği anda çekimi durdurdum. Evet ekranda koskocaman bir Ak Parti logosu vardı. Yani çok çok kısa zaman aralıkları içinde ekranda bir Ak Parti logosu görünüp görünüp kayboluyordu. Ve o an bilgisayarımdan birkaç görüntüyü vereyim sizlere.

Ben 22.18 inci dakikada yakaladım bu görüntüyü. Daha sonra belgeseli dahada analiz ettiğimde bu Ak parti logosunun belgeselin daha onlarca yerine bu şekilde gizlendiğini gördüm. Evet sizlerde bu belgeseli Can Dündar’ın kendi sitesinden

http://www.candundar.com.tr/_media/lider_tayyip_erdogan.wmv

adresinden indirip 22. dakika 18. saniyedeki kareye bakabilirsiniz. Orada bir Ak parti logosu göreceksiniz. Ve belgeselde bunun gibi daha onlarcası var. Peki bu ne demek oluyor neden bu şekilde belgeselin çeşitli yerlerine AKP logosu gizlemişlerdi. Şimdi bundan sonrasında işler biraz değişiyor. Bilimsel olarak uzmanlar ve doktorlar diyorki insan beyni televizyon seyrederken 1 saniye içinde 24 film karesini tam olarak algılayabilir. Fakat 1 saniye içinde 25 kare seyrettirirseniz bu eşik şiddetine tekabül eder ve eşik şiddetine tekabül eden bu karede ne yazılıysa yada nasıl bir fotoğraf varsa insan beyni direk bunu alır ve kabul eder. Mesela bunu yapan film şirketleri vardır. Çekilen filimin bazı yerlerine 1 saniye içinde 25 kare sığdırırlar ve o kareye “coca cola iç” şeklinde bir yazı yazarlar. İnsanlar sinemada film izlerken canları aşırı bir şekilde kola ister ve film ara verdiğinde sinemadaki büfeye koşarak coca cola satın alır ve içerler. Dakikalar içinde büfedeki coca colalar tükenir. Bu 25. kare uygulaması daha bunun gibi pek çok yerde kullanılır. Ve işte size 25. kare uygulamasıyla ilgili onlarca linkler hepside Türkçe kaynaklardan lütfen bu arada olayı daha iyi anlayabilmek için linklerin bir kısmınıda olsa okuyun.

http://www.ainfos.ca/02/aug/ainfos00191.html

http://www.sinemafanatik.com/yabbse/index.php?board=11;action=display;threadid=2006

http://www.itusozluk.com/goster.php?t=25+kare

http://nedir.antoloji.com/25-kare/

http://www.kolikler.com/liste/cevap/10168/sinema

ve daha fazla bilgi için:

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=25.+kare&meta=

25. kare uygulamasından daha öncede haberdar olan biri olarak bu belgeseldeki saniye başına düşen kare sayısını ve bu akp logosunun bulunduğu karenin kaçıncı kareye tekabül ettiğini saymaya başladım. Evet tahmin ettiğim gibi muhtemelen bu bir 25. kare uygulamasıydı. Çünkü bu akp logosunun içinde bulunduğu kareye tekabül eden 1 saniyelik zaman aralığını incelediğimde hepsindede 25 kare vardı ve 25. karede akp logosu bulunuyordu. Acaba bu belgeseli hazırlayanlar izleyenlerin Ak partiye oy vermesi içinmi böyle bir uygulamaya gitmişti acaba? Evet büyük ihtimal amaç buydu ki başka hangi mantıklı bir açıklama getirilebilirki bu duruma? Bu uygulamaya gidilmesinin başka ne gibi sebepleri olabilir. Hayır oy vermek bir yana alt tarafı bir oy fakat bu uygulama öylesine dehşet verici sonuçlar doğuruyorki doktorlar bas bas bağırarak uyarıyor bu beyninizde telafisi olmayacak çok ciddi boyutlarda tahribatlara yol açar diye. Ben dikkatimi çeken bu şeyi sizlerle paylaşmak istedim. Bana katılan arkadaşlarımda olacaktır bu anlattıklarımı saçma bulan arkadaşlarımda olacaktır. Daha önceden bu 25. kare uygulamasından haberdar olan birisi olarak ben bu olaya başka bir mantıklı açıklama bulamadım ve aklıma gelen şeyleri sizlerle paylaşmak istedim. Siz siz olun beyninize kirli elleri dokundurtmayın. Selametle…

sorum çok kısa :belgesili izledikten sonra akp ye oy verdinmi?

birde can dündar'ın böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum.yani dürüstlüğü falan değil siyasi görüşü açısından .

son soru 25. karede olduğunu nasıl çıkardın onu anlamadım.

bilmeyenler için söyleyeyim evet 25. karenin beyni etkilediği doğrudur.bir ara rusyada reklamcılar yapıyorlardı sonra yakayı ele verdiler.

Evet konuyu geç gördüm cevap yazamadığım için kusura bakmayın hemen sorularınzı yanıtlayayım belgeseli izledikten sonra akp oy vermedim çünkü ben bu belgeseli seçimlerden sonra seyrettim daha doğrusu şöyle diyeyim televizyonda izlediğim bölümü seçimden birgün önceki akşamdı ve onda böyle rahatsız edici birşeye rastlamadım belkide televizyonda yayınlanan bölümündede 25. kare vardı ve belkide ben farketmedim fakat asıl sorun seçimlerden sonra can dündarın web adresinden indirip seyrettiğim belgesellerde.

25. karede olduğunu ise anlamak için oturup tek tek kareleri saydım. Zaten filmin onlarca yerinde be karelerden var. Sadece bir yerde 23. kareye denk gelmiş bir yerde ise 24. kareye denk gelmiş fakat diğer karelerin tamamında 25. kareye denk gelmiş.

bu videoda 10'un üzerinde subliminal mesaj tespit ettim.. video boyutları çok büyük olduğundan sadece 1 tanesini upload edebildim.. buyrun
http://www.youtube.com/watch?v=i98qeM_h-EQ

ayrıca candundar.com.tr adresinden online olarak izlerseniz görmemeniz mümkün değil,mesajlar gayet açık ve net.

bu arada şunu belirteyim.. bu görüntüleri izledikten sonra bu akp logolarını normal karşılayanlar olabilir.oturdum diğer 3 belgeseli de izledim. Chp DP ve MHP'nin belgesellerinde kesinlikle bu tür subliminal olarak kabul edilecek gösterimler mevcut değil. daha 5 dakika önce ekşisözlük'e de göz attım.orada bu resimlere pek güvenilmemiş sanırım.lakin bu videoyu izledikten sonra fikirler değişecektir diye düşünüyorum.

edit: http://www.iwebtool.com/shortcut/19594 bu daha açık ve bariz bir video. bunu da upload ettim.izleyebilirsiniz.

ilginç bir konu paylaşım için teşekürler

İnsanlar, kanallar satın alınabiliyor. Herkesin bir fiyatının olması ne kadar kötü bir durum.

Korkusuz insanların korkusuzca yönettiği bir ülkeyi görmeden yok olmak pek işime gelmiyor.

güldürmeyin yaaa.... nerden buluyosunuz bunları...hakketen komik ama:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

candundar.com.tr adresine girip. Belgeseller bölümünden LİDERLER ve daha sonra Recep Tayyip erdoğan belgeselini açıp izlersen siteden anlarsın. dostum.

bunu yapan sadece akp sanki herkes yapar akp yapınca kabahat olur pes yani

ya gerçekten bu tür programlar insanların bilgilenme ve karar alma konusunda bayağı işe yarıyor bende mesela osman pamukoğlunun bir konuk olduğu programı yakalamıştım gerçekten de insanı etkiliyor

can dündar ona benzer bir belgeseli seçimlerden az önce mehmet ağar için de yapmıştı

hımm bu aralar malesef televizyon izlemiyorum
genelde gazete ama bu hafta aksi gibi onu da alıp okumadım

arkadaşlar söylediğim gibi..mesele o belgeseli yapmak değil.. diğer liderler için yaptığı belgesellerde bu tür birşey kesinlikle yok.. gerek deniz baykal,gerek devlet bahçeli gerekse mehmet ağar belgeselleri tertemiz.sadece rte belgeselinde bu olgular var...

herkes yapınca sorun yok Akp yapınca kabahat diyen arkadaşa da cevap vereyim.Bu uygulama bilim dünyasınca yasaklanmasa da,pek hoş görülmeyen bir uygulama.Ve kesinlikle bu tür uygulamalar insna beyninde kalıcı hasarlara sebebiyet verebiliyor. detaylı bilgi edinmek isteyen arkadaşlar google'da subliminal message diye aratıp tehlikeleri öğrenebilir.

bunu yapan sadece akp sanki herkes yapar akp yapınca kabahat olur pes yani

amma cok akp yanlısıymışsın.öyle bir izlenim veriyosun adama.neden peki akpninkini yakalamışlar peki diğer partilerin yaptığını yakalayamamışlar?

bilinçli insanların fikrini değiştirmek zordur ama ülkemin insanları çok bilinçli değil o yüzden böyle basit reklam yöntemlerine kanacak durumdalar,

ayrıca subliminal reklam yasaklanmıştır kanunumuzda ne kadar yeri var bilmiyorum ama ...

sonuçta adaletsizliktir,insan kandırmaktır,yalancılıktır.

amma cok akp yanlısıymışsın.öyle bir izlenim veriyosun adama.neden peki akpninkini yakalamışlar peki diğer partilerin yaptığını yakalayamamışlar?

diğer partilerin nelerini yakalıyolar ama şakşakcıları çok olduğu için kimse üstüne düşmüyor o yüzden olsa gerek

o bilinç altı mesajları atan gizli reklamlar...bu uygulamanın işe yaramadığı zibilyon kere ispatlanmıştır.hadi bunu bi kenara bırakalım o logoları kim yerleştirdiyse yanlış yerleştirmiş demektir.bu gizli reklamları normal bi izleyici seyir sırasında farkedemez. yani 25 kare de 1 kare değildirde o 25 karede 12-13 falandır.bu bilimsel kısmı bi kenara bırakırsak.etik olmayan bi uygulama.kim yapmışsa yanlış yapmış.
benzeri bişi kurtlar vadisi terörün ilk bölümündede vardı.ara ara bi resim çıkıp kayboluyordu .ne resmiydi acaba hala merak ederim...(ki oda uygun değildi gene 25 de 1 değil 25 de 12-13 kare olsa gerek ama 1 olmadığı kesin yoksa farkedemezdik)

diğer partilerin nelerini yakalıyolar ama şakşakcıları çok olduğu için kimse üstüne düşmüyor o yüzden olsa gerek

Ne yapalım yani millet diğer partilere şak şakçılık yapıyor diye bizde şimdi akp ye mi şakşakçılık yapalım. Bir sahtekarlık varsa herkes bilsin kardeşim. Bunun savunmanın anlamı yok. Diğerleri yapınca da kötü Akp yapıncada kötü...

ewet ewt bendede oldu geçen gün molfix reklamını izledim 25-30 saniye kadar ondan beridir çocuk bezi bağlamadan işe gidemez oldum bende nedendir diye düşünüyordum.teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri