çok önemli bi bakın derim

sailor86

New member
makine bölümünde okuyan öğrenciler..bildiğiniz gibi bteknik eğitim fakültesinin avrupadaki üni.lere göre bi dengi yok... AB uyum yasaları çerçevesinde teknik eğitim fakültelerinin sistemi değişecek ben marmara üni.sinde okuom bizim hocaların dediğine göre meclis üni.lerden projeler istemiş. marmara üni.nin ve yanılmıyorsam gazi üni.ninde öngördüğü proje makine öğretmenliği bölümünün ismi değiştirilip yerine teknoloji mühendisliği olacakmış yani mezun olduğunuz alan üzerine teknoloji mühendisi olacakmışız

yorumlarınızı bekliyorum:) :) :)
 

gizlisantr

New member
ahuahahaahah bizdern bi bok olmaz kardeş boşuna umutlanma .bu konu yıllar hep konuşuluyo ama hala tık yok
 

AgLoT

New member
Bu Devletin Ne Yaptığı Belli Değilki Abi Ben Valla Hiç Birşey Anlamıyorum. Okumak Her Halde Türkiyede Çok Problem Birşey Uni'ye Hazırlanan Gençlerin Halini Gördükçe Acıyorum Valla... Bu Okuma Düzeni Devamlı Değişir Onun İçin Ne Olcağı Pek Belli Olmaz... :D :D :D
 

delly

New member
bilmemde birkaç projem var hocaya göre salam projelermiş ama mali destek kısmı biraz sorunlu bunun için mali destek nası bulabiliriz bileniniz varsa
 

scotto

New member
arkadaşlar anlatılan süreç doğru...ben ülkemi gerçekten çok seviyorum fakat türkiye olarak halen siyasi veya politik olarak bir yer edinemedik.bunun ızdırabını çekiyoruz....bir nevi karambolde kaldık...ben dumlupınar üniversitesi makina öğretmenliği 4. sınıf öğrencisiyim...ve her zamanki gibi yine atamalarımız yokkk..bunu bi çok kişi biliyordur...yıllardır gerçekleşemeyen bir durum...sizce bunu açıklaması nedir...ben bir anlam veremiyorum...tek verebileceğim mana bizi bitirmeye çalışıyorlar...ya bölümün ismini değiştirerek ya da öğrenci talebini azaltarak...her ne şekilde olursa olsun bunu yapmaya çalışıyorlar...yani düşünsenize hangi makine öğretmenliği öğrencisi üniversiteye hazırlanan kardeşlerine veya tanıdıklarına bu bölümde okumak için bir vaad verebiliyor...akıl bile veremiyoruz...çünkü aklımızı aldılar...bizi böyle düşündürerek aklımızı aldılar arkadaşlar...biraz gerçekçi olalım...bu konu için çoktan bişeler yapılmalıydı bizim tarafımızdan fakat ipleri öyle bir şekilde verdik ki artık bunu da yapamıyoruz...neyse yinede içimizi ferah tutalım...nasıl yapacaksak...herşeyin iyi olması dileğiyle..."teşekkür ederim"
 

evri

New member
teknolloji fakülteleri ve teknoloji mühendisleri

yılsonuna kadar yapılacak bir düzenleme ile teknik eğitim fakülteleri adını treknoloji fakültelerine çeviriyor. zaten bundan sonra ab uyum yasaları çerçevesinde dört yıllık okul bitiren öğrenciye ünvan verilmeyecek. yani mühendis mimar gibi ünvanlar değil 4 yıllık mühendislik eğitimi almıştır diploması verilecek. teknoloji mühendisliği ise avrupada ve amerikada mezunların iş bulabilmesini sağlayacak. bundan sonra öğretmen olmak isteyenler ayrıca ders alacaklar. 48 saatlik eğitim dersleri teknik eğitim fakültelerinden kaldırılarak, bu saatlere uygulama ve sanayi stajları yerleştirilecek ve dalda uzmanlık imkanı sağlanabilecek.

bu yüzden tef öğrencileri lütfen üzülmeyin bu lehimize olan bir gelişmedir. bundan sonra tüm ünvanlar meslek odalarının verdiği sertifikalar sayesinde uzmanlık alanlarına göre yine odalar tarafından verilecek.:D
sailor86' Alıntı:
makine bölümünde okuyan öğrenciler..bildiğiniz gibi bteknik eğitim fakültesinin avrupadaki üni.lere göre bi dengi yok... AB uyum yasaları çerçevesinde teknik eğitim fakültelerinin sistemi değişecek ben marmara üni.sinde okuom bizim hocaların dediğine göre meclis üni.lerden projeler istemiş. marmara üni.nin ve yanılmıyorsam gazi üni.ninde öngördüğü proje makine öğretmenliği bölümünün ismi değiştirilip yerine teknoloji mühendisliği olacakmış yani mezun olduğunuz alan üzerine teknoloji mühendisi olacakmışız

yorumlarınızı bekliyorum:) :) :)
 

hexadecimal

New member
cık cık cık .acıyorum artık yaw...ne hale geldi eğitim öğretim..
tek kelime wasata yakın ama wasat deil. [ wasata bok attırmam . : ]
çok başarısızz......
 

sailor86

New member
BUDA DETAYLI İNCELEME

Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının

Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği

Amaç

MADDE 1. Bu Yönetmeliğin amacı, lise üstü dört yıl süreli yüksek teknik öğretim görmek suretiyle “teknik öğretmen” unvanını kazanmış olanların “mühendis” unvanını alabilmeleri için düzenlenecek tamamlama programlarının uygulanması ile ilgili esas ve usulleri belirlemektir.

Kapsam ve Dayanak

MADDE 2. 3795 sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince hazırlanmış olan bu Yönetmelik, lise üstü dört yıl süreyle yüksek teknik öğretim gören erkek teknik öğretmen okulu, yüksek teknik öğretmen okulu ve yüksek öğretmen okulu ve mesleki eğitim fakültesinin teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olarak “teknik öğretmen” unvanını kazanmış olanları kapsar.

Tamamlama Programlarının Belirlenmesi

MADDE 3. Teknik öğretmen unvanını kazanmış olanlar için hangi mühendislik dallarında tamamlama programlarının açılabileceğine ve bu programlara hangi dallardan mezun olan teknik öğretmenlerin katılabileceğine Üniversitelerarası Kurulun görüşü alınarak Yükseköğretim Genel Kurulunca karar verilir.

Müfredat Programlarının Hazırlanması ve Onaylaması

MADDE 4. Tamamlama programlarında uygulanacak müfredat programları mühendislik fakültelerinin lisans programları esas alınmak suretiyle teknik öğretmenlik programlarının müfredatı ile mühendislik lisans programlarının müfredatı arasındaki farklılıkları giderecek şekilde hazırlanır.

Müfredat programları bir Yükseköğretim Kurulu Üyesinin kordinatörlüğünde, teknik eğitim fakülteleri öğretim üyeleri arasından üç, mühendislik fakültesi öğretim üyeleri arasından üç üye olmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunca seçilen yedi kişilik bir komisyonca birinci fıkra hükümlerine uygun olarak hazırlanır. Komisyon, gerektiğinde ilgili alanlarda görevli öğretim üyelerinden alt komisyon oluşturabilir.

Müfredat programları Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylandıktan sonra uygulanmaya konulur.

Eğitim Süresi

MADDE 5. Tamamlama programlarının süresi iki yarıyıldır. Ancak, programı bu sürede bitiremeyenlere iki yarıyıl ek süre verilir. Bu sürenin sonunda da başarılı olamayanların programla ilişkileri kesilir.

Tamamlama Programlarına Giriş

MADDE 6. Tamamlama programlarının süresi iki yarıyıldır. Ancak, programının açılacağı üniversitenin rektörünün önerisi dikkate alınarak Yükseköğretim Yürütme Kurulunca belirlenir.

Tamamlama programına girebilmek için adayların, Üniversitelerarası Kurul tarafından ilgili mühendislik fakültelerine hazırlatılan ve her yıl bir defa merkezi olarak düzenlenen Yeterlik Sınavında (100) tam not üzerinden en az (50 ) not almaları gerekir. En az (50) not alan adaylar arasında en yüksek not alan adaydan başlamak suretiyle kontenjan sayısı kadar aday programa girmeye hak kazanır.

Tamamlama programları açılan teknik eğitim fakültelerinde öğretim elemanı olarak görevli bulunanlar, kendi fakültelerindeki programa başvuramazlar.(En aşağıda yer alan 30.03.2001 tarihli Resmi Gazete yazısına da bakınız.)




Tamamlama Programlarının Uygulanması

MADDE 7. Tamamlama programlarını uygulayacak olan teknik eğitim fakülteleri öğretim üyeleri, laboratuvar, techizat, atölye, stüdyo ve diğer imkanlar değerlendirilmek suretiyle Yükseköğretim Genel Kurulunca belirlenir. Tamamlama programlarının uygulanmasından ilgili fakülte dekanı sorumludur.

Ders Verecek Öğretim Üyeleri

MADDE 8. Tamamlama programlarında yer alan mühendislik dersleri, mühendislik unvanına sahip öğretim üyeleri tarafından verilir.

Diploma

MADDE 9. Tamamlama programlarını başarı ile bitirenlere ilgili dallarda “mühendis” unvanı verilir; bunların diplomalarına “3795 sayılı Kanun uyarınca tamamlama programını bitirerek mühendis unvanını kazanmıştır” kaydı konur.

Yürürlük

MADDE 10. Üniversitelerarası Kurulun görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 11. Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.


http://rega.basbakanlik.gov.tr/Eskiler/2001/03/20010330.htm#5


Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının

Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliğinin 6 ncı Maddesinin Son

Fıkrasının Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Yönetmelik

Madde 1 — 7/8/1992 tarihli ve 21308 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin son fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.


Yürürlük


MADDE 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


Yürütme


MADDE 3 — Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.
 

mekina34

New member
kardeş bizede sölediler bunun açılımı bu degil herkes yanlış biliyo devlet her sene mezun olan 5-8 bin arası teknik egitim mezununu atayamadıgı için (Gazi üniv, marmara üniv ve fırat üniv ) haricinde bütün teknik egitim fakültelerini teknik bilimler olarak degişitiriyo yani buralardan mezun olanlar 4 yıllık makina mezunu olacak lar ögretmen veya mühendis degil ögretmen olabilmek için 1.5 yıllık tezsiz yüksek lisans yapmaları gerekecek bu işin aslı bu bizim üniv profesörler ile konuştuk ben marmara talaşlı üretim öğretmenliğinde okuyom oradan biliyom
 

HTML

Üst