çizimlerde pratik yollar

gurur24

New member
Reaction score
0
arkadaşlar herkesin farklı program kullanım yolları vardır.autocad yada archicadde kendimizce bulduğumuz pratik yolları bu başlık altında eklersek belki yeni başlayanlar ve eski kullanıcılar için güzel çözümler sunabiliriz.
ben autocadde vaziyet planı çizimi ile ilgili bi bilgiyi paylaşmak istedim sizinle sizde katkı sağlarsanız sevinirim.
güzel bi öneri
autocadde arazi koordinatı çizmeyi ise su şekilde yapıyorum
mesela
x y
42.32 35.24
54.18 15.34
.... ........
gibi koordinatlar olsun
bunları word de sırayla yazarak
42.32,35.24
54.18,15.34
.......,.......
gibi yazıyorum daha sonra autocadde line menusüne basarak bu yazdığım koordinatları yapıştırıyorum çizim anında ortaya çıkıyor.wordde yazmamın su kolaylığı oluyor yanlış koordinat yazdıysam bile kontrol esnasında hatalı yazımı word den kolayca düzeltip tekrardan aynı işlemi uygulama basit ve seri oluyor. bir ikincisi çok kordinatlı bi vaziyet planında yanlışlık olasılığı sıfıra düşüyor.

bin bilsende bir bilene danışmak lazım

ayrıca teşekkürü de eksiltmeyelim

autocadı kolay ve hızlı kullanım için klavye komutlarını kullanmam gerek sanki. var mı sizlerde? :)

Koordinatlı çizim çok az yapıyorum.Ama yine yaparsak bu yolu kullanacağım.Teşekkürler

çok mantıklı bir yaklaşım tbr ederim bu bilgiyi sunduğun için.

Organik Bir Yay Uzerine Kendi Çİzdigin Br Objeyi EŞİt Araliklarla Atma!!
1) Once Cİzdigin Objeyi Blok Haline Betir Ve Dagitacagin Noktasindan Merkez Belirle (İsİm Koymayi Unutma Koydugun Ismide Unutma!!)
2) "me" "enter" Organik Yayi Sec "enter" Sonra "b" "enter" Sonra Isim Isteyecek "İsİm" "enter"(orn Yol Çİzgisi ) Sonra "y" Enter Son Olarakta Aradaki Mesafelerini Girip Örn "15" Enter
Bitti Organik Çİzgiye Dik Olacak Sekilde Esit Araliklarla Dosenmistir..
Biraz Uzun Gibi Gelebilir Ama Peyzaj Mimari Olarak Benim Ccok İŞİme Yariyor Paylasayim Dedim
Herkese Teskk..

2 tanede ben yazayım. autocadde açılı çizim yapmak isterseniz
komut satırına snapang yazın sonra enter
istediğiniz açı ve enter
normale dönmesi için yine snapang enter 0(sıfır) enter

eğer açılı bir çizgi varsa ,
komut satırına ucs yazın enter o çizgiyi ucundan sol tıkla tutun çizgi boyunca herhangi bir ikinci noktadan tutun sağ tık tamamdır. Umarım faydasını görürsünüz

Geri