çince

yahoor

New member
Reaction score
0
arkadaşlar çinceyle ilgili herhangi bir sorunuz veya yardıma ihtiyacınız olursa çince konusunda uzman olarak burdayım.

öncelikle merhaba yahoor arkadaşım benim sana bir sorum olacaktı.Çinceyle yakından uzaktan ilgisi olmayan biri ne kadar süre ile bu dili en iyi şekilde konuşabilir??
Cevabın verdiğin için şimdiden teşekkür ederim.

öncelikle çincenin hiçte sanıldığı kadar zor olmadığını belirtmek isterim. eğer bir öğrenciysen ve dil öğrenmeye ayıracak bol vaktin varsa çinceyi 5 ayda kendini ifade edecek kadar konuşabilirsin. ama eğer ben tam anlamıyla, yazısıyla, okumasıyla, herşeyiyle öğrenmek istiyorum diyorsan en azından 2 yıl gerekli. şunu belirtmem gerek ki, çinceyi bilen birinden yardım almadan öğrenmen çok zor.
tavsiyem gerekmiyorsa yazısını çokta teferruatlı öğrenmeye gerek yoktur. çünkü hiçbir zaman çinceyi el yazısıyla yazman gerekmeyecektir. çinceyi bilgisayarda yazmak türkçe yazmakla aynı zorlukta. :)
yani çincenin tek zor kısmı yazısını çok iyi öğrenmen şart değil.
başka sormak istediğin varsa zevkle cevaplarım.

istanbul'da tavsiye edebileceğiniz çince eğitim veren yerler var mı? teşekkürler.

eğer istiklal caddesindeki tömer istanbul şubesinde çince eğitimi devam ediyorsa orayı tavsiye edebilirim. diğer bir seçenek ise lotus eğitim kurumları. orada da çince eğitimi verilmekte. ama bence ilk seçeneğin tömer olsun.

Geri