Muzlu Acıbademli Dondurma
Dondurmaya kim hayır diyebilir? Yaz kış vazgeçilmezim
Muzlu Acıbademli Dondurma
Malzemeler :
8 adet acıbadem kurabiyesi
2 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
750 gr muz
Sos malzemesi :
60 gr. margarin, eritilmiş
4 kaşık pudra şekeri
2 adet yumurta
4 kaşık kakao
6 kaşık su
Hazırlanışı:
Kurabiyeleri ufalayın, muzları ufak parçalara ayırın. 2 su bardağı sütle koyu bir krem şanti hazırlayın ve tümünü karıştırıp, tepsi içine serdiğiniz folyoya yayın. Buzdolabında dondurun. Donduğunda teryüz edip, üzerine mikserde çırtığınız sosu dökün
AFİYET OLSUN!..
ÇİLEK SOSLU DONDURMA
MALZEMESİ
2 su bardağı çilek
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı lor peyniri (tuzsuz)
Yarım su bardağı hazır çiğ krema
3 yemek kaşığı toz şeker
Ayrıca: 12-14 top dondurma (istenilen cins olabilir)
TARİF
Önce derin bir kaseye yıkayıp, ayıkladığımız ya da dondurulmuş çilekleri (taze ya da dondurulmuş çilek kullanabilirsiniz) aktaralım. Üzerine toz şekeri ekleyip, bu şekilde en az yarım saat bekletelim.
Öte yandan bir başka kasenin içinde lor peyniri, krema ve toz şekeri karıştıralım. Üzerine, bir tarafta bekleyen çilekleri ilave edelim. Sonra tüm malzemeleri bir blendera koyalım ya da mikserle iyice çırpalım. Tüm malzemeler iyice karışıp, püre haline gelecek. Sonra bu sosu, dondurma kuplarına yerleştirdiğimiz dondurmaların üzerine bolca gezdirelim.
Aslında bu sosu doğranmış meyve ve dondurma katlarının arasına, üstüne de gezdirerek daha zengin bir tatlı çeşnisi elde edebilirsiniz.
Unutuyordum, tepeye taze bir nane yaprağı yakışır!!!