Newwave
Altın Üye

Üzümün faydaları
Üzüm ve üzüm suyu bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Üzüm ve üzüm suyu tüketiminin vücudun immün (bağışıklık) sistemini güçlendirdiği, bu mevsimde bol tüketilmesinde fayda olduğu bildirildi.
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Klinik Şefi Prof. Dr. Necat Yılmaz, düzenli olarak üzüm suyu tüketen insanların kanında, vücudu hastalıklara karşı koruyan "gammadelta T hücreleri" bulunduğuna işaret ederek şunları söyledi:
"İspanyol araştırmacılar üzüm tüketiminin NADPH oksidaz enzimini azaltarak damarların oksidasyonunu azalttığını gösterdiler. Bu çalışma Br. J. Nutrition dergisinde yayımlandı. Özellikle kırmızı üzümün içinde yer alan polifenoller çok faydalı bileşikler olup kronik hastalıkların oluşumunu engellemektedir. Yani üzümün içerisinde yer alan bu faydalı bileşikleri mutlaka şarap olarak tüketmek gerekmez. Ülkemizin başına bela olan kalp damar hastalıklarının oluşumunu engeller. Böylece milyonlarca doları ilaçlara harcamayız."
Kalp damar hastalıklarının aslında çocukluk çağında başladığını, ancak ileri yaşlarda ortaya çıktığı için insanların yanlış bir düşünceyle ileri yaşlarda aniden kalp hastası olduğunu sandıklarını anlatan Yılmaz, "Oysa önceki yıllarda edindiği beslenme alışkanlıkları kendisini hasta etmiştir" dedi.
Yılmaz, havaların sıcak olduğu yaz mevsiminde, sağlık için daha dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek, "Zararlı gazlı içecekler yerine taze meyve sularını, şırasını, şerbetini tercih etmeliyiz. Mümkün olduğunca doğal beslenmeliyiz. Ülkemize bahşedilen eşsiz lezzet ve güzellikteki üzümleri mümkün olduğunca tüketmeye çalışalım." tavsiyesini de sözlerine ekledi.
AA
Kaynak