Üsküdar´da içki YASAĞI krizi

Vampirella

New member
Reaction score
0
Üsküdar´da içki YASAĞI krizi

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som'un, eşi ve arkadaşlarıyla Üsküdar sahilinde, ''içki yasağını protesto etmek'' amacıyla içki içmesine ilişkin, ''Gereken ceza kesilecektir'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som'un, eşi ve arkadaşlarıyla Üsküdar sahilinde, ''içki yasağını protesto etmek'' amacıyla içki içmesine ilişkin, ''Gereken ceza kesilecektir'' dedi. Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin kamuya açık alanlarda alkol alınmasına ve halkı rahatsız edecek eylemlere engel olmak için uyguladığı 1608 sayılı yasanın 1. maddesi ve zabıta yönetmeliği çerçevesinde hareket ettikleri halde, bu yasağın dün Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som, eşi ve arkadaşları tarafından ''ihlal edildiğini'' belirtti. Ruhsatlı restoranlar dışındaki alanlarda alkol almanın yasak olduğunu, eylemin yasak kararına karşı ''toplu halde bir duruş'' oluşturduğunu vurgulayan Çakır, ''Son olayda 19 Kasım Pazar günü Kız Kulesi'nin karşısında sahilde eşi ve arkadaşlarıyla bizim bu yasalara uygun faaliyetlerimizi protesto eden Deniz Som'un bu davranışını doğrusu ben kendisinden beklemezdim'' dedi. Mehmet Çakır, şunları kaydetti: ''Parklarda, yollarda, meydanlarda alkol almanın yasak olduğunu bilerek bu yasağı delenler verilecek cezaya katlanırlar. Dün kamuoyunun gözleri önünde bu yasak ihlal edilmiş ve açıkça bir suç işlenmiştir. Gereken ceza kesilecektir. Ben, şimdi Deniz Som'a bir çağrıda bulunuyorum. Yine eşi ve arkadaşlarıyla gelsin, bu defa Kız Kulesi'nin karşısında değil bizzat Kız Kulesi'nde benim misafirim olsun.''

Konu belki gündemden düştü ama tartışmak için geç kalmış sayılmayız..Sİzce bu yasak uygulanmalı mıdır?Doğru buluyor musunuz?Yoksa bu yasak siyasi amaçlı mıdır?Akp bu yasakla Laikliği tehlikeye mi atıyor?

haydeee
iman kontrol şube 1

ne bu ya nekadar salakça birşe bu

ben içiyorsam ve sana bir zarar vermiyorsam bundan sanane ister içerim ister içmem
zararsa kendime zarar günahsa kendime günah

çok yobazca bir hareket olarak nitelendiriyorum

ılımlı İSLAM modeli budur
deeeeeeeeeeeeeeeerrrrrmişim.... :p

naparsın işte sonuçta " demokratik " bi ülke...

bence bu tür konuLarda dinimizi ve ismini kuLLanmamak Lazım adı geçen kişiLer ve siyasi görüşLeri zaten dinLe aLakaLarı oLmadığını gösterdiLer her tür konuyu karıştırın ama dini meze yapmayın bu adı geçenLerin masasına

أĸяα' Alıntı:
bence bu tür konuLarda dinimizi ve ismini kuLLanmamak Lazım adı geçen kişiLer ve siyasi görüşLeri zaten dinLe aLakaLarı oLmadığını gösterdiLer her tür konuyu karıştırın ama dini meze yapmayın bu adı geçenLerin masasına

biz malzeme yapmıyoruz ki onların siyasi görüşü dini ise biz ne yapalım
onlara oy verenler düşünsün

saçmalamayın dini islamı karıştırıyorsunuz.
Kanunlarla konuşan arkadaşlar neredeler çıksınlar bi...
nasıl olurda kabul edersiniz ortalık yerde alkol alınmasının doğru olduğunu?
içip içip rahatsız eden, bacınıza laf atan evleri basan insanları nasıl olurda suçsuz bulursunuz anlayamıyorum. herşeyin bi edebi adabı vardır saçmalamayı kesin LÜTFEN(!)

ben buradayım.........

içkiyi yasaklayacağına oradaki görevli polis memurunu arttırsın o zaman kimse kimseyi rahatsız etmez edemez

ya sahilde sahil kenarından bakıp ne yapacağım süt mü içeyim herkesin bir zevki var

YASAKLARLA DEĞİL ÖNLEMLERLE BİRYERLERE VARABİLİRİZ

Tabi ki bu son zamanlarda adet olan tipik bir "vay şeriat getirdiler" cinsi haber...
Medeniyet ve laikliği sokakta içki içmek zanneden bu sözüm ona entel ve aydın kesim,
bilmez ki Amerika'da evinin önünde bira bile içsen polis sana ceza keser.
Uyuşturucunun babası sokaklarda satılan "medeniyetin doruklarında" bir ülkede bile bu yasaktır.
Hem laiklikten dem vurup, hem de tam aksine araya siyasi mesaj kakıştırmaktan ibaret
bir anlayışın ürünü bu cins haberler. Ayarlı medyayı izlediniz, arkası yarın.

üsküdar zaten dinci bir yer hiç şaşırmadım böyle bir habere...

dinci yermi..
yaw dinci yerin dinci olmayan yerin farkımı var..
yaw ne gericisiniz, saçmalığa bak dinci yer :)
alkol tüketimi konyada ne kadar bilgin varmı?
orası nasıl bi yer, dinsiz mi :)
sahil karşısında alkol mü içmek istiyorsun, ruhsatlı yere gideceksin içeceksin içeceğini...
senin keyfin varsa alkol kullanmayanında var, akşam üstü ailesiyle çıkıp kız kulesini izlerken bir yandan mısır yiyemeyecekse olmaz olsun öyle sahil!
ikili oynama, bi yerde gerici dersin kanun var dersin burda

leke900' Alıntı:
üsküdar zaten dinci bir yer hiç şaşırmadım böyle bir habere...
ya haberi okudum yorumu okudum,diğerilerine ve özellikle senin yorumuna şaştım kaldım ya!

Ben doğma büyüme Üsküdar'lıyım,biliosan gel diyecem ama bilmiosun!
Üsküdar Sahilinde içenler sizin gibi 'dinsiz'ler değil merak etme,hayatında deniz nedir bilmeyen SİZE göre 2-3.sınıf insanlar içiyor orada ve aileleri rahatsız ediyorlar,kavga çıkartıyorlar

ama inan o içki kokan işe yaramaz adamlar bile benim gözümde senden daha değerlidir!

orada bende içtim arkadaşlarımla ama ne ses çıkardım ne olay ama herkes biz değil,her allahın günü orada bağrışmalar oluyordu ama artık aileler yaz geceleri tekrar Şemsipaşa'ya inebiliyor..

bişi biliyosan konuş bilmiosan sus..!

İçmesini bilene içki,cevabını anlayabileceklere cevap vereceksin ama ikisi de olmuyor ülkemizde..!

İçip içip sapıtmadıkları sürece bir sakıncası yok yalnız "aleni" olmamak kaydı ile.

YOLDAŞ' Alıntı:
haydeee
iman kontrol şube 1

ben içiyorsam ve sana bir zarar vermiyorsam bundan sanane ister içerim ister içmem

Asıl bu yasağın çıkmaması salakça olurdu..Hatta geç bile kalındı.. Keşke diğer şehirlerde de aynı yasak uygulansa..Sonuçta Üsküdar da İstanbulda br sürü içkili lokantalar var içiyorsa orda zıkkımlansın..Ben bir hafta sonu ailemle parka gidecem neden içkililerle aynı havayı soluyayım yada korka korka parklarda gezeyim..Belki sen içkiyi ölçülü kullanabilirsin ama herkes senin gibi ölçüsünü ayarlayamıyor.Neden tedirgin olayım rahat rahat yürümek varken...
Ayrıca bence bu konuyu dini bir tarafa çekmekte yanlış..Toplumsal boyutu ile ele almak lazım..Pencerelerinizi biraz genişletin..Atgözlüğüyle bakıyorsunuz herşeye..Gazeteci güya bu olayı protesto ediyor..Protesto edişine bir bakın..Elinde içki bardakları ile içkisini yudumlarken protesto ediyor..Bir avuç grubuda yanına almış aman ne güzel ..Peki bunu gören bir çocuk sence ne düşünür...İçkinin normal birşey olduğunu düşünmez mi...Biz çocuklarımızı aman içki sigara içme diye eğitirken sence bu çocuklar demeyecek mi uluorta herkes içiyor biz niye içmeyelim..demiyecekler mi soruyorum sana.. İşin en saçma komik aynı zamanda acındırıcı tarafıda hemen laiklikle bağdaştırılması...Hep Türkiye de şu olmuştur..Ne zaman çirkin hoş olmayan şeyleri meşrulaştırmak isteseler lailkliği kullanıyorlar..Tıpkı bu olayda olduğu gibi...Öneceki konumdada Yazar İlmiye Çığ ın açıklamalarına değinmiştim..Kadın dine hakaretler yağdırdı sonrada ben Atatürk çüyüm dedi kimsenin de gıkı çıkmadı...Bu ülkede Laiklik ve Atatürkçülük üzerinden pirim yapmak çok moda...Belki siz bilmiyor olabilirsiniz ama Laiklik üzerinden ekmek yiyenler var görüyoruz...Ahhh ahhh gerçektende çok yazık...

Ayrıca siyah arkadaşımıza yorumundan dolayı tşk ediyorum.. Süper bir yorumdu..

ya dıncı kısımLarı hayır dıor aıleler hayır dıor Bunun mudayımlerıde war bılmıorum ben tarafsız bakıom olaya we dıorum kı uskudar beLedıyesi olaya tarafsız bakıp demelı kı kardesım gelsana burayı ayarLadım sen burda dıer arkadasLarınla ıc nasıL oLurdu?

YOLDAŞ' Alıntı:
haydeee
iman kontrol şube 1

hımm ilginç bi yaklaşım...
kendine günah evet..
Zaten yaratanda öyle demiş "Sizin dininiz size,benim dinim bana"
ama okyupta aklını çalıştıranlara tabi..
neyse güzel olmuş faydalı birşey olsa zaten yasak konmazdı:D
mesela karıya kıza sarkmayıda yasaklasınlar:D

facetoface' Alıntı:
asayişin artırılıp yasagın kaldırılması gerekir

bende buna katılıyorum yasak sadece işin kolayına kaçmaktır....

Ben içerim... Ben aklınızın almayacağı pek çok yerde içtim! (Bunu bilen birkaç arkadaşımız var saolsun aramızda!)
Ama günümüzde artık adam gibi içen insan pek kalmadı! Hele de o güzel manzarada adam gibi içen insan bulmak çok zor!
Adam gibi içenler olmadığı için ve bu saatten sonra olması çok zor olduğu için ben kendi hakkımdan feragat etmeye hazırım!!!
Topluma açık alanlarda alkol ALINMAMALI!!!

Edit : "Alınmayabilir" demişim de onu "ALINMAMALI" olarak düzeltiyorum!

içki ile ugrasacaklarına once uskudar sahildeki tinerciler ile ugrassınlar bence
bi tehlike varsa oda sahilde içki içinler deil tiner cekenlerdir

Geri