Üretkenliği Arttıracak En İyi 10 İpucu

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
26,181
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B



Ne kadar zaman harcadığınızı bulmaya çalışın





Öncelikle, bir ödevi ne kadar süre ertelediğiniz hakkında bir fikir sahibi olun. Sosyal ağ sitelerinde ya da televizyonun önünde ne kadar çok vakit harcadığınız hakkında endişeleniyorsanız, kaç saat bu gibi şeylerle ilgilendiğinizi ölçün. Sonuç sizi şok edebilir ve bu da hemen harekete geçmenizi sağlar.


Yapmanız gerekenleri ayırın






Çoğumuz bir şeyleri ertelemeye karşı bağışığız çünkü derinlerde bir yerde, önümüzde biriken dağ gibi işler sürekli gözümüzde büyür. Eğer işleri küçük parçalara bölüp her seferinde bir tanesine odaklanırsanız, bitirmek için uzun süre harcamazsınız zira psikolojik olarak yapılması gereken şeyler o kadar da zor gelmez. Eğer elinizdeki görev hala çok fazla gibi görünüyorsa, başa çıkması kolay gelene kadar daha da küçük parçalara bölün. Her şey planladığınız gibi giderse, işiniz çantada keklik demektir!


Etrafınızdakileri elden geçirin






Üretkenlik katsayınız bulunduğunuz ortama göre farklılık gösterir. Çalışma masanıza ve odanıza bir göz atın. Çalışma masanız akademik bir güç merkezi istasyonunu mu andırıyor yoksa her gün oyun oynayan, cips yiyen ve internette takılan birinin mi? Eğer ikincisiyse, biraz toparlanmak ve diğerine benzetmek için adım atın ve deneyin. Buna benzer olarak, eğer yatak odanız çok konforlu, çok dağınık ya da çok elverişsiz ise ortamınızı çalışmaya uygun bir hale getirmeye bakın.


Bir zaman tablosu çizin






Bu hafta bir teslim tarihiniz mi var? Uzun zamandır ertelemediğiniz için biraz vakit harcayabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Pekala, teslim tarihi yaklaştığında sert bir uyanışla karşı karşıya kalabilirsiniz. Eğer daha çok vaktiniz olduğunu ve teslim tarihinin uzakta olduğunu düşünürseniz üretkenliğiniz zarar görür - bu ertelemek için bir davetiye anlamına gelir. Görevinizin aşamaları için detaylı bir zaman tablosu çıkarmaya çalışın ve yetişmek için sıkı bir program uygulayın. Eğer yapmanız gerekenlerin parçaları öne çıkıyorsa, işinizi daha çabuk ve etkili bir şekilde tamamlayabilirsiniz.


Bir arkadaşınızdan yardım isteyin






Birisi sizinle aynı konuda mı çalışıyor? Eğer öyleyse, bir araya gelin, konu hakkında konuşun ve süreç boyunca notlarınızı karşılaştırın. Bu ne aşamada olmanız gerektiğine dair iyi bir ölçü olabilir ve amaçlarınız ile ilgili birbirinize tutunmanızı sağlar.


Dikkat dağıtan şeylerden uzak durun!






Facebook, Twitter, Messenger, TV. Hepimiz bunları yaşadık. Ne kadar eğlenceli ve zaman öldürücü olsalar da, bir işi tamamlamak gerektiğinde dikkatinizi en çok bunlar dağıtıyor. Her Facebook'a girdiğinizde, orada harcadığınız vakti bilinçli olarak kısıtlayın. Eğer kendinize beş dakikadan fazla bakmayacağınızı söylerseniz, beş dakikadan fazla durmamaya dikkat edin. Eğer işe yaramıyorsa, her zaman test edilmiş ve kanıtlanmış yöntemler var. Bir arkadaşınızdan geçici olarak şifrenizi değiştirmesini rica edin. Çalışma ortamında TV, oyun konsolu gibi tüm fiziksel dikkat dağıtıcılardan da kurtulmak iyidir.


Kendinizi şımartın






Üretkenliğinizi arttırmak her zaman kendinizi ertelememek için cezalandırmak anlamına gelmez. Hedeflerinize ulaştığınızda kendinize küçük ödüller vermek çalışmanızı hep bölüm bölüm tamamlamakta hem de bu süreci daha ödüllendirici bir hale getirmeye yarar. Kendinize belirli bir sayıda paragraf yazdıktan sonra bir kaç kurabiye yiyebileceğinizi söylemek işe yarayabilir.


Mükemmeliyet beklemeyin.






Çalışmanızı gerçekleştirmek için 'mükemmel' anın gelip gelmediğini düşünmeyin ya da bir şeylerin neden şu an yapılamayacağına dair sebeplerle çıkagelmeyin. Şu an tam yapılmamış olan bir çalışma, mükemmel bir işi sonsuza kadar ertelemekten her zaman daha iyidir.


Gelecek hakkında düşünün






Eğer bu işi şimdi yapmazsanız ne olur? Kendinizi bir kaç hafta sonra hayal edin. İşinizi ertelediğiniz sürece, işi daha önceden tamamlamadığınız için 'gelecekteki siz', 'şu andaki siz'i lanetliyor olacak. Bir şeyleri vaktinde yapmamanın yakın zamanda gereksiz strese sebep olması elinizdeki işi yapmanız için hayati önem taşır.


Sakinleşin, işi bitirin






Bu ipuçları ne kadar yararlı olsa da, aslında önemli olan şey durumu kontrol altına almak ve elinizdeki işe koyulup bitirmektir. İstediğiniz kadar düşünün, strateji yapın ya da planlayın ama harekete geçmediğiniz her dakika, bitmeyen işlerin önünüzde beklemesine sebep olur. Yapabileceğiniz en iyi şey stres yapmayı ve bahaneler üretmeyi bırakmak ve şu kahrolası işi bir an önce yapmak!



 
Güzel bir paylaşım olmuş...tavsiye edilenler insana insan katan değerlerden derlemeler olmuş...:smile:
 
Bir arkadaşınızdan yardım isteyin


497355CCED2E4ECC68773638D5AB8.jpg


resimdeki hatun yardim meraklisi sanki :)
 
Geri
Üst