Üresin: Çok eş yasaL oLsun

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0

Muhafazakar kesimde kadın evde daha süslü, daha şık. Aileden mutluluğun sağlanmasının bazı şartları var. Kadın kocasına itaat etmeli. Erkek de karısına Allah’ın emaneti olarak davranmalı.” k yapan Sibel Üresin, çok eşliliğin dinde olduğunu savunarak, “Çok eşlilik yasal olmalı” dedi.

110524-sibel_%C3%BCresin.widec.jpg

Fatih ve Eyüp Belediyelerinin danışmanı Davranış Bilimleri Uzmanı Sibel Üresin, çok eşlilik konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Çok eşliliğin dinde yer aldığını savunan danışman Üresin, bunun yasal olmasını istedi.

Üresin, çok eşin kızların evde kalma sorunlarını ortadan kaldıracağını öne sürdü.

Habertürk gazetesine konuşan SibeL Üresin, kısaca şunLarı söyLedi:

“Erkek, bir başkasıyla imam nikahı yapacağı zaman karısından izin almak zorunda değil. Ancak 2., 3. ve 4. eşler suistimal ediliyor. ‘Boş ol’ denince kadın ortada kalıyor. Bu nedenle çok eşlilik yasallaşmalı. Yasanın çıkması demek, erkeğin malvarlığına ortak gelmesi demek. Çok eşlilik dinimizde var. Herkes yapamaz ama yapana ‘Niye yaptın?’ diyemezsiniz, şirke girer. Kuran’da var.

'ERKEK OLSAM, ÇOK EŞLİ OLURDUM'

Zengin, kariyerli, parası olan ve cinsel gücü fazla olan erkek çok eşliliği seçebiliyor. Hiçbir kadın fakir bir adamın ikinci karısı olmaz. Erkek daha cilveli, daha çok gülen, cinsel anlamda kendisini mutlu eden kadına koşuyor. Erkek olsam, çok eşli olurdum.

Çok eşlilikte asıl ağır fatura erkeğe çıkıyor. Madden ve manen zarara uğruyor. Açıkça çok eşli olduğunu itiraf edenleri alkışlıyor ve kutluyorum.

'KIZLAR EVDE KALMAYACAK'

Çok eşlilik toplumdaki çarpık ilişkileri ve kızların evde kalma sorunlarını ortadan kalkması noktasında da ciddi rol oynayacaktır.

Dayak ve aldatma bana göre boşanma sebebi değil. Türkiye’deki kadınların yüzde 80’i dilinden dayak yiyor. Yatak odasında mutlu olmayan kadın, her durumda problemlidir.

Muhafazakar kesimde kadın evde daha süslü, daha şık. Aileden mutluluğun sağlanmasının bazı şartları var. Kadın kocasına itaat etmeli. Erkek de karısına Allah’ın emaneti olarak davranmalı.”

- KayNaK -

durup durup cinseLLik diyor..

Yakında Grupta Yasal Olsun Derler :D

gayri meşru oalcagına resmi olsun :)

islam da çok eşlilik olması için bir kaç madde vardır.

bunlardan birisi de o nüfusta erkek sayısının kadın sayısından çok çok daha az olduğu durumdur.

yani normal durumlarda islam tek eşliliği esas almıştır.

mesela vakti zamanında peygamberimiz zamanında erkekler savaşa gittiği için kadınların sayısı erkeklere göre oldukça fazla idi.müslümanların sayısının artması için,islam bunu uygun gördü.

islam çok eşliliği cinsel sebeplerden dolayı değil sadece müslüman sayısının artması için uygun görmüştür.

buna cinselliği katanlar sapık,yobaz zihniyetli dindar kılığına girmiş ne idüğü belirsiz insanlardır.

yanlış da anlaşılmasın,günümüz türkiyesinde çok eşliliği kesinlikle uygun görmüyorum ki zaten islam da uygun görmeyecektir.

çünkü nüfus olarak kadın ve erkek sayıları birbirine nerdeyse eşittir,yada eşit sayılabilir.

Ya bu cok eslilik olayini ben cozemedim, bir adamin birden cok karisi olmasi mi? Yoksa bir kadinin birden cok kocasi olmasi mi?

Eger ikincisiyse tatmin olamiyormuymus diye soracaktim :smile:

Ya bu cok eslilik olayini ben cozemedim, bir adamin birden cok karisi olmasi mi? Yoksa bir kadinin birden cok kocasi olmasi mi?

Eger ikincisiyse tatmin olamiyormuymus diye soracaktim :smile:

dai bende anlamam pek bu işlerden ama okuduğum kadarı ile cevap veriyim.

erkekler çok istisnai durumlarda birden çok bayanla evlenebilir sebebini anlattım.

bi bayan ise birden çok erkekle evlenmesi islam da uygun görülmemiştir.neden dersen kadının özel günlerinde cinsellikten uzak durması gerek bildiğim kadarı ile ve eğer düşünsene bir kadın ve 4 tane erkek =) durum vahim olur =) ve bu erkeklerde zinaya yönelebilir.e zaten amaç da zina yı yok etmek yada azaltarak nüfus artışı sağlamaktır.

o yüzden sadece erkekler çok istisnai durumlarda evlenebilir ama günümüz türkiyesinde geçerli değildir.

bir kadının birden fazLa erkekLe evLi oLması doğacak çocuğun kimden oLacağı beLLi oLmayacağından yasaktır

WoLf'ün de dediği gibi bazı haLLerde erkek birden fazLa hanımLa evLiLik yapabiLir

Sayın Üresin soyadının hakkını vermeye çaLışmış diye düşünüyorum

Bu kadının fantazi dünyası geniş herhalde bir bayandan böyle bir açıklama gelmesi ilginç geldi bana.

Bunlar bana ters hacı ben eşimi başka erkekle paylaşacam düşüncesi bile çok kötü eşimde beni başka bir kadınla o zaman insan olmamızın ne anlamı kaldı.

Son olarak bu bayan kadınlarında birden çok eşle evlenmesini de onaylıyor gibi geldi bana. Dedim fantazi dünyası geniş olabilir..:w00t:

Zavallı bir din algısı ile azgın teke snedromu arasına sıkışmış bir ahlâksızlığın kılıfı:

“imam nikahı..”.

Fatih ve Eyüp belediyesinin muhafazakâr(!) aile danışmanı Sibel Üresin’in açıklamaları düştü gündeme..

Fatih, Ümraniye, Bahçelievler, Eyüp gibi birçok belediye ve kurumlar için aile içi iletişim seminerleri veren Sibel Üresin, hem “yaşam koçluğu” hem de aile ve evlilik danışmanlığı yapıyormuş ve özellikle muhafazakâr(!) kesim tarafından iyi tanınıyormuş. Başakşehir’de bir ofisi varmış, sivri çıkışlarıyla da dikkat çekiyormuş. Kendi adına bir internet sitesi de bulunun bu kadının sitesindeki fotografı da oldukça dikkat çekiciymiş..

Evet..

Haberi okuyunca, malûm şahsın “hayat atölyesi” isimli sitesine bir göz attım.. Başörtülü bir fotografı da var.. Kamyon arkası yazısı gibi de bir veciz söz(!) var sitede:

“Ya İslâm’da yükselirsin, ya inkarda çürürsün, yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürüsün”.

Çok etkileyiciydi doğrusu.. sitenin tamamına bakamadım, istifrâ edecek raddede midem bulandığı için..

Bu kadın, “yaşam koçu” olduğu kadar aynı zamanda âllâme de anlaşıldığı kadarıyla...

Cehâletinden şöyle bir herze sâdır olmuş,

“Erkek, bir başkasıyla imam nikâhı yapacağı zaman karısından izin almak zorunda değil. 4’üncü kadına kadar imam nikâhıyla evlenebilir. Ancak 2., 3. ve 4. eşler suiistimal ediliyor. ‘Boş ol’ dendiği zaman kadın ortada kalıyor. Bu nedenle çokeşlilik yasalaşmalı. Yasanın çıkması demek, erkeğin malvarlığına ortak gelmesi demek. Çokeşlilik dinimizde var. Herkes yapamaz ama yapana ‘Niye yaptın?’ diyemezsiniz, şirke girer. Kuran’da var.”

Zavallı müslümanlar.. Düşmanlarından çekmedi bu din, ahmaklarından çektiği kadar.. İmam nikahı ile azgın teke sendromu arasına sıkışmış bir ahlâksızlığın üstelik bir kadın ağzından itirafı.. “Yaşam koçu”ymuş.. Mesleğinin terkîbi bozuk: “Yaşam koçu”.. İnsanın heceleyesi gelmiyor kadının mesleğini, terkîbi bozuk.. “yaşam koçu”..

Neler oluyor bize?.. Nasıl bir topluma doğru gidiyoruz?

“Komşusu açken yok yatan bizden değildir” gibi hayatı kuşatan bir ölçüyü veren Peygamber’in, “müslüman asla yalan söylemez” diyen bir Peygamber’in bu altın ölçüleri durup dururken, hayatı belirlemezken, kuşatmazken, yalnızca çok eşliliğin üzerinde yoğunlaşan bu “sünnet titizliği”nin(!!!) bu toplumu götüreceği yer neresidir?

En hassas değeri aile olan bu toplumun, tecviz edilmiş(!) çok eşlilik ile varacağı yer hangi cennettir?

Tamamen örfî sebeplere istinâden gerçekleşmiş ve dinin de bir ruhsat ile ancak sınırlayabildiği “çok eşliliğin” bizim toplumumuzda ne işi var? Dinin hiçbir imânî ve itikâdî bahsinde esâmisi okunmayan

“çok eşliliğin” neredeyse bir dinî vecibe gibi algılanmasının bizim toplumumuzda ne işi var?

Bir evliliğin bütün sıkıntılarını çeken, bütün fedâkârlıklarını üstlenen, bütün çilelerini sırtlayan ve çocuklarına annelik eden kadının, erkeğin orta yaşlardaki azgınlıklarına kurban edilmesini meşrûlaştıran ve bizim kültürümüzde hiçbir altyapısı, hiçbir karşılığı olmayan bu “çok eşlilik” denen ahlâksızlığın bu kadar yaygınlaşmasının müsebbipleri kimlerdir?

“Yaşam koçluğu” yapan bu zavallı kadına İstanbul gibi en büyük şehrimizin muhafazakâr(!) belediyelerinde, bazı devlet kurumlarında kürsü veren yetkililer kimlerdir?

“Zengin, kariyerli, parası olan ve cinsel gücü fazla olan erkek çokeşliliği seçebiliyor. Hiçbir kadın fakir bir adamın ikinci karısı olmaz. Erkek, daha cilveli, daha çok gülen, cinsel anlamda kendisini mutlu eden kadına koşuyor. Erkek olsam, çokeşli olurdum.”

Böyle zırvalamış muhafazakâr belediyelerimizin aile seminercisi(!) kadın…

Pekâla, zengin, kariyerli, parası olan ve cinsel gücü daha fazla olan kadın ne yapacak?

Nereye varacak bu ahmaklığın sonu?

Bu nasıl bir din algısıdır?

Bu nasıl bir dinî anlayıştır?

Bu nasıl bir imandır?

Bu nasıl bir ahlâktır?

Bu nasıl bir sosyal yapıdır?

Bu nasıl bir aile modeldir?

“Yaşam koçu” bu kadını çok da fazla ciddiye aldığımdan değil, bahse konu zavallı bir din algısı ile azgın tekelik arasına sıkışmış bir ahlâksızlığın kılıfı hâline gelen “imam nikahı..”nın aile ve toplum yapımızda sebep olduğu tahribâtın giderek yaygınlaşmasıdır ciddiye aldığım...

Diyânet İşleri Başkanlığı’nın da konuyu ciddiye alması gerektiğini düşünüyorum. Diyânet İşleri Başkanlığı’nın yapacağı tek açıklama şu olmalıdır:

“Resmî nikahla birlikte kıyılan dinî nikahın hâricindeki bütün nikahlar gayrı meşrûdur, o evlilikler de gayrı meşrûdur, ilk eş ile boşanma gerçekleşmediği sürece nesebleri de gayrı sahihtir…”.

Ne işe yarar bu, bilmiyorum, ama kaç aile kurtarırsak kârdır diye düşünüyorum..

Gazali’nin “İhyâ”sının çok eski baskılarında bir giriş cümlesi vardır, bizim tercümelerimizde ne

hikmetse yer almaz. Cümle şudur.

“Bu din düşmanlarından çekmedi, kendisini yanlış anlayanlardan çektiği kadar…”

ADNAN İSLAMOĞULLARI

not: nizamialem.org sitesinden iktibas edilmiştir.

lüzumsuz, gereksiz bir konuşma.

Sanıyorum meşhur olmak için konuşmuş muradına da ermiş:)

Asıl soru kim inye bizi meşgul etmek için böyle birşeyi şimdi ortaya atıyor.
Ney saklamak için bu bomba neden dikkatimizi dağıtıyorlar.

Asıl soru kim inye bizi meşgul etmek için böyle birşeyi şimdi ortaya atıyor.
Ney saklamak için bu bomba neden dikkatimizi dağıtıyorlar.

aynen nasil bir ulke dakikada gundem degisiyor inanilmaz bu milleti boyle avutuyorlar dizi showlar insanimiz dusunemez oldu ne isler....

aynen nasil bir ulke dakikada gundem degisiyor inanilmaz bu milleti boyle avutuyorlar dizi showlar insanimiz dusunemez oldu ne isler....

ülkenin gündeminin değişmesi konusunda medyamız çok suçlu bence, bir kadın çıkmış bir şeyler söylemiş aman yarabbi sanki ülkenin başka hiç bir gündemi yok, sıkıntısı yokmuş gibi bence sadece ve sadece reklam için, meşhur olmak için konuşan bir kadını gazeteler, televizonlar baş köşeye taşıyorlar.

halbuki böylelerine hiç yer vermemek lazım ki başka kişiler de çıkmış böyle şeyler yapmasın.

Ama maalesef medyamız bu tür şeylerden çok hoşlanıyor.

soy adında hayır yok bunun azmış kudurmuştan beterdir misali...

Kürtler gibi bizimde 130 tane adını bilmediğimiz çocuklarımız olur artık

Geri