Üniversite Seçimim Hakkında Düşüncelerinizi Alabilir Miyim?

cgokhans

New member
Reaction score
0
Değerli hackhell arkadaşlarım 390 kadar ham puan gelecek okul puanıyla yaklaşık 460 falan. Büyük ihtimail sınıf öğretmenliğine yeter puanım eğer bu sene herkes ders çalışmamışsa :) Ama düşünüyorumda sınıf öğretmenliğine atanmak zorlaştı epeyce başka bir meslek mi seçsem ki? Maliyede iyi kazanç var diyorlar. Bi kısmı boş ver iş bulması zor falan. İyi kazanç sağlayacak bir meslek, üniversite önerir misiniz? Bir çok abimiz çevresinden neyin ne kadar iyi olduğunu iyi biliyordur. Onların düşüncelerini alabilir miyim? Sınıf öğretmenliği mi yoksa iyi bir üniversite de maliye okumak mı? Yada başka fikirleriniz varsa onları öğrenebilir miyim? Şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkürler. (Not:pDR(Psikolojik Danışmanlık Rehberi ne gidecek kadar iyi bir sıralamam olursa oraya giderim ama orası meçhul bu yüzden diğer meslekleride sizden öğrenmek istedim.)

bence tercih için danışman gereken kşiler ögretmenler :)

birincisi konu tamamen yanlış yerde geyik mizahta bu konunun işi ne :biggrin:

2. olarak bence sevdiğin bir işi yapman en doğru olanıdır. sevmediğin bir iş hem seni yıpratır hem de ne kadar verimli olabilirsin? öğretmenlik çok zor bir meslektir. seviyorsan eğer tercihlerinde yaz. sırf para için ne maliye ne öğretmenlik ne de başka bir iş bence yapılmıyor.

ben sevmediğim halde farklı nedenlerle biraz da zorunlu olarak öğretmenlik mesleğine girdim bir kaç senede çok çok fazla yıprandım.

Allah hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah.

Bak öncelikle meslek seçimi çok önemli bir konudur.Yani burdaki arkadaşlar yanlış anlamasın öyle bilmeden konuşanlar ve doğal olarak seni yanlış yönlendirecekler olabilir.Güvenilir ve konuya hakim kişilerden yardım almalısın.Tabii sonuçta en son kararı verecek olan sensin.

Bence öyle veya böyle tercih yapacaksan çok ama çok iyi bir araştırma yap.Sonuçta üzüleceğin ve pişman olacağın bir seçim yapma.Gerekirse tekrar hazırlan ama pişman olma olasılığın olduğu bir tercih yapma.

Allah yardımcın olsun...

bölüm olarak ne secersin bilmem ama . hani kaliteli bir üniversiteye yetecek puanın varsa onlara git derim ama sırf okumak için memleketinden uzak 2. sınıf ünileri bence yazma hele ki yeni açılanları.eğer yazmaya mecbur kalırsan kesinlikle şehrindeki veya civardaki ünileri yazmanı öneririm.

Düşüncelerini paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hukuk u asla düşünmüyorum (ki gelecek puanda yetmez zaten), aklıma takılan iyi bir üninin maliyesi mi yoksa sınıf öğretmenliğimi? Dersahanenin rehberlikçisi sınıf öğretmenliğine git diyor. Arkadaşlardan bazıları maliyede iktisadda(iyi bir üniversiteye gidersen) iyi para var diyorlar o yüzden sizlerinde fikrini alayım demiştim.

slm dostum ,

öncelikli olarak anladığım sen bu 2 mesleğe takmışsın ve arasında seçim istiyorsun ancak seçimi yapacak sensin biz değil , biz sadece tavsiye veririz ve tavsiyeye gelecek olursak ;

önce bölümlerin derslerine bak , kendi eğilimine bak işin parası hikaye , eğer kendini iyi geliştirirsen her daim iyi para vardır bunu unutma

ardından kendine bi bak , bundan 30 yıl sonra bi maliye emeklisi mi olmak istersin yoksa öğretmen mi ?
ve her şeyden önemlisi kararı kendin ver , elbette danış ancak okuyacak olan sensin , istemediğin bölüme gidersen kendini harcarsın boş yere

ve üni. seçimine gelince , eğer ben kendimi sıkarım ilk 1-2 sene hatun-alem vs. fazla yapmam oturur az da olsa çalışırım dersen en ii bölüm daha aşağı sıralarda bi üni derim çünkü yatay yapmak o kadar da zor değil ( kendimden biliyorum ) . ama ortama akarım yeter çalıştığım diyorsan ii üni , orta halli bi bölüm seç derim .

amacın eğer kapağı atayım , zaten bi şekilde geçerim dersen 2. seçenek ama yok ben daha iyisi için varım dersen ilk seçenek .

bu arada ; iyi para var diyenlere gülüp geç
nice bölüm-fakülte birincileri gördüm adamlar iş bulamadı , bulsalar da az maaşlılar şu an
niceleri var ki , kendini adam gibi geliştirdi asıl parayı onlar buldu .

iyi üni.ye gidersen para çok diyenlere bi bak , kaç parası var onu diyenin cebinde :goz:
aşağılamak için değil yanlış anlama , bol keseden olayını anlatmak için söylüyorum ...

bence danışman'a fln sakın gitme arkadaş. rehberlikte okuma :) çünkü dersanelerdeki rehberlik hocalarının çoğu senden önce dersaneyi düşünür her zmn, çoğu arkadaşıma bölüm deilde üniversite seçtirdi.. halbuki üniversite kalitesi önemli de olsa en önemlisi yinede okuduğun bölümün kalitesidir.. ben sayısal öğrencisiydim, EA dalını çok fazla bilmem ama eğer HUKUK seçilebiliorsa dalında, sizin bölümdeki en ideal meslek o gibi gelior bana..

Geri