Üniversite gençliğini ‘apolitize etmek’ polisin görevi mi?

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi’nin kapısında bir stant açmış. Tam da öğrenci avına çıkan tarikat yurtlarının açtıkları stantların bitişiğine...

Görevli polisler öğrencilere, dikkat etmeleri gereken önerilerle (!) dolu bildiri dağıtıyor bu stantta...

Bildiride özetle deniliyor ki:

* Derneklere üye olmayın.

* Davet edildiğiniz konserlere gitmeyin.

* Sosyal etkinlik adı altında düzenlenen toplantılardan uzak durun.

* Siyasi faaliyetlerden kaçının.

* Bildiri dağıtmayın, afiş asmayın.

* Herhangi bir konuda yürüyüşe, protesto eylemine katılmayın!

Peki neden bu uyarılarda bulunuyor polis?

Nedeni de bildiride yazılı:

“Çünkü tüm bunlar geleceğinizi esir alıp sizi şiddet ve çatışma ortamı içine sürükleyebilir. İyi bir gelecek ve mutlu bir toplum için geleceğinize sahip çıkın. Sizi kullanmak isteyenlere, ‘Hayır’ diyebilmeyi bilin.”

Üniversite gençliği toplumsal konularda duyarlıdır, aktiftir, tüm haksızlıkların karşısındadır ya...

Polis; bu bildiriyle öğrencilere, “Sen öyle siyasi konulara girme, ot gibi yaşa, gerisine karışma” diyor!

İşin ilginci; bunu yaparken bile yandaki stantlarda yürütülen “hayırlı faaliyetler”i umursamıyor...

Yoksul ve çaresiz öğrencileri, “bedava yurt vaadi”yle ağlarına düşüren tarikatlara, “Siz ne yapıyorsunuz bakalım” demiyor...

Çünkü polisi rahatsız eden gençlik örgütlenmeleri, “tarikatlar” değil...

Polisin görevi, “öğrencilerin siyasi faaliyetleri”ni kötülemek ve engellemek değil; ülkeyi bölmek, parçalamak ve din devletine dönüştürmek isteyen yapılanmalara geçit vermemektir...

Bu nedenle; açtığı stantın yanındaki tarikat stantlarını görmezden gelip, en doğal öğrenci yapılanmalarını karalamaya çalışan İstanbul Emniyeti’nin bu tavrını anlamakta zorluk çekiyorum.

GÜNÜN SORUSU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iktidar partisine mensup üyeleri, bayram günlerinde ücretsiz olan toplu taşıma araçlarından bu bayramdan itibaren yüzde 50 ücret alınmasını istemişler.

Acaba, “Nasıl olsa ufukta seçim yok” diye mi düşünüyorlar?

‘Bu gidişi durdurmak için ne yapmalıyız’ diyenlere...

Ülkedeki kötü gidişe tepki duyan ve bir şeyler yapmak isteyen okurlarımız neredeyse her gün arar ve “Ülkemizin çağdaş yaşamdan uzaklaştırılmaması, din devletine dönüştürülmemesi, bölünmemesi için biz ne yapabiliriz” diye sorar...

Ben de onlara hep, “Hiçbir şey yapamıyorsanız, kendi sahilinize vuran bir deniz yıldızını kurtarmayı deneyin” derim...

Soyadı bende saklı Serpil Hanım isimli okurumdan dün gelen elektronik postayı okuyunca, “İşte budur” dedim...

Bu ülkenin geleceğine biraz daha fazla inanmamı sağlayan o mektubu sizinle de paylaşmak istiyorum:

“Mustafa Bey... Bugün çok mutluyum. Burs verdiğim öğrencilerden biri Ankara’dan aradı. Tıpta Uzmanlık Sınavı için gitmiş ve tüm soruları yanıtlamış. Genel cerrah olacak. Mutluluğumu anlatamam. Diğer kız öğrencim Eskişehir İktisat’ı kazandı ve kaydını yaptırdı. Babası şehit olan kız öğrencim ve annesi ile cumartesi görüştük. Liseye gidiyor; büyümüş, güzelleşmiş. Gözünde problem vardı, kendi doktoruma kontrole gönderiyorum. O kadar gururlu ki bayram giysisi almamı bile engelledi.

Diğer iki öğrencim ise arkeoloji ve makine mühendisliğinde. Ben mutlu olmayayım da ne yapayım. Benim kendi çocuklarım değil ama olsun; onlar benim manevi çocuklarım. Tarikatçıların elinden en azından 5’i kurtulmuş oldu.

Sizinle hep olumsuzlukları değil biraz da mutlulukları paylaşmak istedim. Çünkü sizi kendime çok yakın görüyorum. Ben de aynı isyanlar içindeyim.

Serpil”

Serpil Hanım, emekli bir memurun çocuğu ve 45 yaşında.

Orta ölçekli bir firmada muhasebe müdürü olarak çalışıyor. Öyle ahım şahım bir para da kazanmıyor.

Kendi nafakasından keserek, kazancının her yıl yaklaşık 12 bin lirasını bu 5 öğrenciye harcıyor.

Ayda bin lirayla 5 gencin hayatını kurtarıyor.

“Memleket elden gidiyor” diye dövünmekten başka hiçbir şey yapmayan duyarlı vatandaşlarımıza duyurulur!

..::MUSTAFA MUTLU::..

Bu bildirinin amacı kesinlikle içersinde belirlenen nedenler değil.Bu bildiriyi okuyan herkes zaten kolay bir şekilde anlayabilir.Bu bildirinin amacı düşünmeyen,yargılamayan,soruşturmayan bir nesil üretmektir.

Ben ayrıca tarikatların ücretsiz yurt vaatlerinin kötü bir şey olduğunu da sanmıyorum,eğer onların direttikleri şeyleri yapmazsanız, beyninizi yıkamalarına engel olursanız,bu size verilmiş bir hediye gibidir.Sizden çalınanları geri almanıza yarayacak birşeyd
ir.

boş keseden sallanmış bir yazı...

mustafa bey ve serpil hanım öğrenci okutuyor ...vatana millete hayırlı evlad...

ahmet bey ve mehmet bey okutuyor vatan haini millet düşmanı öylemi...

herkes öğrenci okutsun ama türkan saylan gibi olmasın lütfen :goz:

herkes öğrenci okutusun ama ali kalkancı gibi olmasın lüften :goz:

onların istedigi şekilde sorgulamayan,apuk sapuk tarikatların kucagında çok sayıda ögrenci var zaten.fakat onlar istedikleri için degil,mecbur oldukları için onların kucagına düşüyorlar

akepeden önce polis mesai içi ülküocaklarına çay içmeye giderdi, şimdide ışık evlerine vaaz dinlemeye mi gidiyor acaba.

kamer, rahmetli Türkan Saylan gibi çağdaş Türk hanımefendileri öğrenci okutmasın ama bölücübaşı fettullah gibi vatan hainleri okutsun mu diosun?

boş keseden sallanmış bir yazı...

mustafa bey ve serpil hanım öğrenci okutuyor ...vatana millete hayırlı evlad...

ahmet bey ve mehmet bey okutuyor vatan haini millet düşmanı öylemi...

herkes öğrenci okutsun ama türkan saylan gibi olmasın lütfen :goz:

herkes öğrenci okutusun ama ali kalkancı gibi olmasın lüften :goz:

Boş Keseden Sallama... Tabi Ona Göre Takip Ediyorsun Ortamı.. Türkan Saylan Vatan Hain'i Fetullah Gülen,Nakşibendi Tarikat, Cübbeli Rezil Hoca, Vs. Okutup Beyinlerini Yıkayıp DHKP-C Hizbullah Terör Gruplarına Militan Yeştirince Vatan Sahibi Çok Güzel Bir Yöntem Ama Yemezler :goz:

ben olsam döveceğim adamın

fazla direnç göstermesini istemem

işim kolay olmalı

Türkan SayLan, vb'nin eLine düşeceğine dine yönelsin tam anLamıyLa Türk oLsun.
Çokta güzel oLur bence,güzel karar...

Ayrıca birşey daha yazmak isterim.Bu konunun yazarı
''1970 - 1980'' lerde üniversitelerdeki sağcı solcu kavgalarını çok özlemiş sanırım.
Konunun giriş - gelişme - sonuç bölümleri beni bu kanıya yönlendirdi..

Neden acaba ?

Türkan saylan gibi Ne olduğu ortada olan birisini sevmek çok üzücü. Bu kadını övmek korkunç derecede üzücü.. Hz.Peygamberimizin , değil kendisine İsmine bile tahammülü olmayan. Dinin direği diyerek kıldığımız ve kıldıkça huzur bulduğumuz Namaz ibadetimizi aşağılayarak onun yerine Çocukların daha çağdaş olmak için Bale yapmaları gerektiğini söyleyecek kadar küçülmüş. Benim Atalarıma Hiç birşey yapmamışlar Hep Yakmış Hep Yıkmışlar diyebilecek kadar sürüngenleşmiş bir yaratığın , Yüzüne bile bakmaya iğreniyorum...

Geri