Ülkemde TEKel

latin

New member
Reaction score
0
arkadaşlar sizi bilmem ama özellikle su son dönemde yaşananlar beni oldukca rahatsız ediyor. neler mi?
vatan severliğin tekele alınıp başkalarını kayıtsız şartsız vatan haini görmek
dini tekele alıp başkalarını kayıtsız kafir görmek
atatürkü tekele alıp başkalarını kayıtsız şartsız rejim düşmanı görmek
bilimi tekeline alıp başkalarını kayıtsız şartsız cahil görmek
ve bununla kalmayıp diğerleri denilen başka görüşten olan insanları "diğer" olarak hepsini aynı görenlerin coğalması.....

arkadaşlar bunlar bizi bölünmeye götürür. bu vatanın evlatları olarak diğer fikirlere yaşama hakkı vermeyen bağnaz tutumlardan kurtulmamız lazım. tüm bunlar aslında aşılmayacak seyler değil ama maalesef doğrularımız(?!) a o kadar bağlanmışız ki başka doğru görmüyoruz.
bence değişime ve bilgiye acık olmak lazım. bilgiyi süzgecimizden gecirerek kendi doğrularımızı kendimizin bulması lazım... yoksa başkalarının doğruları bizim doğrularımız olur ve başkalarının güdümüne gireriz. düşünün bu budur diyenler de insan...biz nmeden birseyler söyleyemeyelim? insanların %98 i aynı kapasitededirler...kapasitenizi kullanın ve koyun olup güdülmekten kurtulun....
bu vatan bu millet ve taşıdığınız diğer değerler için söyleyecek kendi doğrularınız olsun. birey olmanın hazzına o zaman varabilirsiniz.
kafamızı kuma gömüp bizden olanlar ve olmayanlar şeklinde toplumsal bir ayrımcılık bizi felakete sürükler.nitekim sürüklüyor da.
şahsen artık her gün memlekette gerginlik cıkmasından...her yazılan mesaja karşılık sert tepkiler verilmesinden bıktım.
lütfen sizden başka insanların doğru söyleyebileceğinin de farkına varın. sizin doğrularınızın vea-ya size öğretilen doğruların yanlış olabileceğini. değilse bile bunları farklı yoldan ifade edenlerin de olabileceğinin farkına varın. lütfen "diğerleri"ni anlamaya birazdaha fazla zaman ayırın.

arkadaşım sana anlatamıyorum mu ne bu millet anlamaz bunlardan. ziyan olan bu kacıncı mesaj.
bu millete düşün calış oku demeyeceksin hala anlamadınmı ya. sen de tutturmuş kendi doğrunu kendiniz bulun diyosun. millet düşün diyeni dinlemez yat diyeni dinler. yine söylüyorum boşuna uğraşıyosun.
şaka bi tarafa eline sağlık ama hale bakılırsa kimse sallamamış. ama güzel konulara değinmişin. napalım gidenlere selam olsun kalan sağlar bizimdir. sen devam et. elbet anlayan dinleyen biri cıkar.

haklısınız beyler böyle bir konu açtığınız için size teşekkğr ederim.Başkasının doğruları ile bir yere varamayız.Eğer öyle olsaydı örneğin sahabeler aynı nitelikleri taşır ve aynı şekilde düşünürlerdi ancak Hz.Ömer celalli ,Hz.Ebu Bekir uysal karaktere sahiptir veya diğer sahabeler.Peygamber Efendimiz(S.A.V.)de farklılıkları hoşgörüyle karşılamıştır.Hatta İslami uygulamalarda çok fazla farklılık vardır.Eğer farklılık olmasaydı geçmişte bu kadar tarikat ya da cemaat kurulmazdı.Ben olaya dini yönden baktım başka arkadaşlarda diğer yönlerden baksın.Sözlerimi şöyle bir sözle noktalıyorum ;Benim topluluğum ve benimsediğim görüş en iyi deyin yalnız tek benim görüşüm doğrudur demeyin.SAygılarımla .Allah'a emanet olun

la_net' Alıntı:
arkadaşım sana anlatamıyorum mu ne bu millet anlamaz bunlardan. ziyan olan bu kacıncı mesaj.
bu millete düşün calış oku demeyeceksin hala anlamadınmı ya. sen de tutturmuş kendi doğrunu kendiniz bulun diyosun. millet düşün diyeni dinlemez yat diyeni dinler. yine söylüyorum boşuna uğraşıyosun.
şaka bi tarafa eline sağlık ama hale bakılırsa kimse sallamamış. ama güzel konulara değinmişin. napalım gidenlere selam olsun kalan sağlar bizimdir. sen devam et. elbet anlayan dinleyen biri cıkar.

galiba haklısın kardeş :( ama umut fakirin ekmeği işte naparsın

Geri