Ülkücülerden kaset tepkisi

dublelove

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
MHP’de istifalarla sonuçlanan kaset skandalı, ülkücü davaya gönül veren isimlerin tepkisini çekti.

MHP’de istifalarla sonuçlanan kaset skandalı, ülkücü davaya gönül veren isimlerin tepkisini çekti. Ülkücü camianın tanınmış isimlerinden Ökkeş Şendiller ve İrfan Sönmez, siyaset yapanların inançlarına uygun yaşamak zorunda olduğunu ifade etti.

MÇP’nin eski milletvekili olan ülkücü kökenli siyasetçilerden Ökkeş Şendiller, Türkiye’de siyasette çok çirkin bir gidişat olduğunu ifade etti. Şendiller, bu gidişatın vatandaşın psikolojisine de olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi.

"İSTİFA İLE GEÇİŞTİRİLEMEZ"

Ülkücü tabanın da MHP’deki çirkin kaset olayını yakından takip ettiğini dile getiren Şendiller, “Devlet yönetimine talip olan insanlar daha dikkatli olmalı ve daha iyi bir kadro kurmalı.” dedi. Demokratik ülkelerde iktidarın alternatifsiz olmasının böyle sıkıntılara meydan verdiğine dikkat çeken Şendiller, “Bu kadar yanlışı olan nasıl siyaset yapacak? Nasıl Türkiye yönetimine talip olacak? Bu istifa ile geçiştirilemez. Devlet Bahçeli kendisi de istifa etmeli.” değerlendirmesinde bulundu.

Eski ülkücülerden İrfan Sönmez de siyaset yapan insanların hareket ve davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Siyasetin sorumluluk isteyen bir iş olduğuna vurgu yapan Sönmez, şöyle devam etti: “Siyasetçilerin sorumlu davranmaları gerekir. Her hareketlerinin insanlar tarafından takip edildiğini, örnek alındığını bilmelidir. MHP’de yaşananları takdir etmek, susarak karşılamak mümkün değil. Siyaset yapanlar, savundukları inançlara uygun yaşamak zorundadırlar. İddialarıyla çelişen ahlaki hayat yaşayanlar hem topluma, hem kendilerine inandıramazlar. Hem de değerlerine zarar verirler."

Siyasetin bu hale gelmesinde liderlerin kullandığı kriterlerin de etkili olduğunu belirten Sönmez, MHP’deki skandalın sorumlularından birinin de Devlet Bahçeli olduğunun altını çizdi. Sönmez, zamanında konulmayan tavrın bugünkü durumlara sebep olduğunu kaydetti.

"BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ VURUYORLAR"

Sönmez, “MHP’li değilim. MHP’ye de oy vermeyi düşünmüyorum. Ama Kürt sorununun çözümünü BDP ve PKK’ya bırakmak Türkiye’yi parçalamaktır. MHP Kürt meselesinde denge olacağından, hükümetin de elini güçlendirecektir. MHP’nin hedef alınmasının sebeplerinden biri de budur.” dedi.

Kaset olayının hükümete yıkılması, cemaat üzerine atılması ve MHP’ye zarar vermesi ile bir taşla üç kuşun vurulmak istendiğini aktaran Sönmez, “Bu tür yayınlar MHP’yi mağdur durumuna soktuğu için oy potansiyelini azaltmak yerine kemikleştirmektedir. Türkiye’de uzun süredir insanların dinlendiğine dair Ergenekon çevrelerinin iddiaları var. Bu kayıtların medyaya düşmesiyle birlikte bu çevrelerin iddiaları daha da pekişecektir. Dolaysıyla internete servis edilen görüntüler ileri sürülen iddialara da haklılık kazandırmaktadır. Ben bu kayıtların hükümet tarafından, cemaat tarafından servis edildiği kanaatinde değilim. Bir taşla üç kuş vurulmak isteniyor. Olayla, hükümet, cemaat ve MHP hedef alınıyor. Kim bundan istifade ediyorsa servis edenler de onlardır.” diye konuştu.kaynak
375155.jpg

Ekli dosyalar

• 375155.jpg
    375155.jpg
    56.9 KB · Görüntüleme: 1,169
bu kasetler şimdiye kadar neredeydi neden seçim zamanı piyasaya çıkıyor ?

ali cengiz oyunları kanmamak gerek...

Şu bir gerçektir ki Türk-İslam davası adı altında olan bir kişinin böyle bir kasette yer alması hiç mi hiç hoş değil. olaya bir de insan zaafiyeti açısından bakılırsa bir erkeğin böyle bir cinsel psikoloji içerisine girmesi de çok şaşırtıcı değildir. bir kişinin sex hayatı yada cinsel düşünce ve eylemleri o kişinin yönetim-organizasyon gibi olaylarda başarılı yada başarısız olmasını doğrudan etkilemez. bugün gelişmiş ülkelerde kişinin homo yada lezbiyen olması bile çok önemli değildir. o kişinin ne kadar iyi yönetici olduğuna bakılır.

bunları kasetteki olayları savunmak için demiyorum. bizim kültürümüzde böyle şeylere yer yoktur. bu kişilerin hak ettikleri cezaları da almaları gerekmektedir. benim aslında üzüldüğüm şey her kim olursa olsun sürekli bel altından vuruyorlar, sağcısı-solcusu-dinlisi-dinsizi hep belaltı vuruluyor. arkadaşım insanları cinsellikle kandırmak kolaydır, ya da bir kişinin cinsel arzularına yenik düşmesi de kolaydır, bunu bir silah haline getirmenin bir mantığı yok. bu ülkede sağ-sol oldu sünni-şii oldu, dinli -dinsiz oldu, şimdiki eğilim yatak odasında kim daha mahrem sevişiyor, kim kimle sevişiyor, nasıl sevişiyor, fantezileri nelerdir... falan falan.

karşımızdaki kim olursa olsun bir çocuk sapığı gibi benzer sapkınlıkları yoksa cinsel yaşantısı beni ilgilendirmemeli. bu aynı paparazi gibi birşey oldu. yani "çüküne iyi sahip olan ülkeyi iyi yönetir" gibi bir mantık mı var? böyle bir şey yok. fakat şu da ihmal edilmemeli bizim kendi kültürümüzün yozlaşmasını engellemek ve daha iyi bireyler yetiştirilebilmesi için bu tür davranışların mutlaka iyi analiz edilip ona göre tedbirler alınması da gerekmektedir.

bu kasetler şimdiye kadar neredeydi neden seçim zamanı piyasaya çıkıyor ?

ali cengiz oyunları kanmamak gerek...

aslında çok iyi oldu kardeşim,şöyle ki;
bu davaya gönül vermiş ve kendisinin milliyetçiliğini hiç bir sınıfa uyduramasada zoraki olarak mhp yi seçmiş kişilerin aklındaki bazı soru ve sorunların giderilmesi açısından iyi sonuçlarıda mevcuttur.Ben düne kadar Sn.Bahçeli'nin gerek geçmiş ve gerekse günümüze kadar gelen yöneticiliğinde devletin her daim idamesi için verdiği ödün ve tavizlere rağmen parti başında kalmasını savunanlardandım.Ne zaman ki Kılıçdaroğlu chp in başına geldi,dengeler değişti.Değişim,gelişim ve eski kurukafa zihniyetinin hakimliği bendede bazı uyumsuzluklar çıkarmıştı.Ama bir laf vardır:
-Bana arkadaşını söyle,sana kim olduğunu söyleyeyim...
Lakin durum burada arkadaşları bakımından doğruluk göstersede dürüstülünden her daim emin olduğum Bahçeli için geçerli değildir.
Tabandaki gönüldaşının,sokaktaki vatandaşının dertleri,sorunları yukarıdakilerin yatak odasında son buluyormuş ki Bahçeli bizi hiç duyamadı.
İnşallah bundan sonra yeni bir vizyon içinde memleketi çakallara bırakmazlarda,birazda sokağın nabzını tutarlar.

Bu gün Bahçeli gitse,bu çakallarla dans edebilecek bir Bozkurt gösterebilirmisiniz?

Allah tüm milliyetçilerin Yar ve yardımcısı olsun....

Geri