Özkan'a 'Parayı nereden buldun?' diye soran gazeteciye ölüm tehditi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ISHYnum846

New member
Reaction score
0
Özkan'a 'Parayı nereden buldun?' diye soran gazeteciye ölüm tehditi

samil.jpg

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, ulusalcı çizgide siyaset yapan Tuncay Özkan'la ilgili yazılarının ardından ölüm tehditleri almaya başladı. Tehditlerin yanı sıra ağır hakaretler içeren yüzlerce e-mail geldiğini açıklayan Şamil Tayyar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Özkan'a 'Kanaltürk'ü kurarken kullandığın 17 milyon doları nereden buldun?' diye sorarak ulusalcı çevrenin tepkisine maruz kalan Tayyar, son olarak 'Tuncay'ı gözümüz gibi korumalıyız.' başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Tuncay Özkan'ın ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen derin güçler tarafından öldürülebileceğini dile getirmişti. Dünkü köşesinde 'Uyardım ama onlar ölüm tehditleri savurdular' başlıklı bir yazı kaleme alan Tayyar, Özkan'la ilgili ifadeleri nedeniyle çok sayıda e-mail aldığını yazdı. Tayyar, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Belli merkezden örgütlenmiş, seviyesiz ve ahlaksız güruhun ölüm tehditlerine varan kusmuklarını içeriyordu. Oysa son derece insani duyarlılıkla kaleme aldığım bu yazımı, nasıl okumuşlar bilmiyorum, Ogün Samast gibi mesajlar gönderip duruyorlar." Özkan'ın öldürülebileceği duyumlarını yazıya aktarmadan önce devleti uyarmak istediğini de aktaran Tayyar, telefonla aradığı Emniyet Genel Müdürü ve İstihbarat Daire Başkanı'na ulaşamadığını kaydetti. Tayyar, tehdit mesajları gönderenlerin 'Tuncay Özkan'ı hedef gösteriyorsun' iddiaları karşısında ise şu ifadeleri kullandı: "Ne alakası var? Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay aradı. Ona da benzer şikayetlerde bulunmuşlar. Abakay'ı yıllardır tanırım, kendisine de söyledim: 'Tuncay'la ilgili ilk yazıyı kaleme alan bir kişi olarak sorumluluk duygusuyla devleti uyarmak istedim, yaptığım iş budur. Kaldı ki, Tuncay benim düşmanım değil. Yıllardır şiddete karşı birisi olarak düşmanıma bile dilemeyeceğim bir şeyi Tuncay için neden dileyeyim?'" Tuncay Özkan ve arkadaşlarının uyarısını suistimal ettiğini savunan Tayyar, şu ilginç ifadeleri köşesine taşıdı: "Dün gece de neredeyse haber bülteninin tamamını şahsıma ayırıp tehditler savurmaya devam ettiler. Gördük ki, Kanalküfür olmuş. Şahsımı, hedef tahtasına koymuşlar. Şimdi soruyorum: Yazımın üzerinden 24 saat geçtikten sonra aynı anda ölüm tehditleri savrulması ve TV ekranında hedef gösterilmemi, gazetecilik ahlakıyla nasıl bağdaştırabiliyorlar?"

Kaynak

Kanalküfür :durdurun :durdurun :durdurun bu çok yakışmış!!

kanalcı tuncay iş başında.ulen bu adam kim vurduya giderde olan yine müslümanlara olur ona yanarım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri